Anasayfa
23 Ağustos 2021, 8:23

Sessiz ve kokusuz yellenmek abdesti bozar mı

Sessiz ve kokusuz yellenmek abdesti bozar mı

Hoca
Namazda osurmak
Yellenmek abdesti bozan durumlardandır. Sesiz de olsa kokusuz da olsa yellenmek abdesti de bozar namazı da bozar.


Cevap: Sessiz ve kokusuz yellenmek abdesti bozmaz deniyor, bu durum namaz içinde olması bir şeyi değiştirir mi? 2- Şeytan makat

Kayıtsız Üye
1:yellenmek namazı bozar mı
2:sessiz osurmak abdesti bozar mı


namazda yellenmek

mum
Evet yellenmek abdesti bozar. Sesiz de olsa yellenmek abdesti de bozar namazı da bozar

İstem dışı yellenme ve mazeret konusu

Kendini tutamayacak şekilde yel çıkması bir özürdür. Bir illetin özür sayılabilmesi için bir müddet vardır. Şöyle ki, bir özür, önce abdest alınıp namaz kılınacak kadar bir zaman kesilmememek üzere tam bir namaz vakti devam etmelidir. Sonra da her namaz vaktinde hiç olmazsa bir kez daha o illet meydana çıkıp durmalıdır ki, bu illet sahibi özürlü sayılsın. Özürlü bir kimse o vakit için aldığı abdest iledilediği kadar farz ve nafile namaz kılabilir. (28)
Kaynak: Büyük İslam İlmihali, Ömer Nasuhi Bilmen

Okudunuz mu?  Küçük çocukların kız erkek fark etmez dudaklarını öpmek uygun mu değil mi?

Cevap: Sessiz ve kokusuz yellenmek abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Osurmak yellenmek namazı da bozar abdesti de bozar olaki namaz anında oldu hemen selam.verilip tekrar namaz kılınması gerekmektedir.namaz Allah’a yönelistir yapılan günah istemli veya değil tevbe edilmeli abdest alınıp tekrar namaza durulmalıdır birde dikkat edilmesi gereken konu şudur lavaboya giderken destur denir yemek yerken Besmele çekilir kalkilirken sukredilir.şükür e geliyorum her şey için yapılmalı mesala aldigimiz nefes gördüğümüz her gün duyduğumuz her güzel söz yokluk ta elhamdulilah denir Allahım sen daha zor duruma düşürme diye varlık ta Estağfurullah denir dünya nimetlerini dalıp ahireti yakmayalim diye

Okudunuz mu?  Erkeklerde bacak kıllarını almak günah mı?

Gül988
selam.
namazdayken 4cu rekatı kılıyordum afedersiniz çok afedersiniz yellenmem geldi ve bende sakladım onu fakat bir ses işittim ses de sanki cıkmış gibi bir ses . fakat ordan cıkacağını hissetmedim . sesi duydum ama gercek anlamda cıktığını hissetmedim. sonra şüphe içinde tahiyatı okuyup selam verip cıktım . yani devam etdim. günah olur mu ?

Okudunuz mu?  Astral seyahat caiz mi ?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Kaç gündür abdest aldıktan sonra kokusuz ve sessiz yel çıkıyor. Bazen emin de olamıyorum gerçekten çıktı mı yoksa vesvese mi ama yine de içimde büyük bir şüphe oluyor. Ama kanaatimce çıkıyor. Yani o gaz sıkıştırması abdest aldıktan sonra sürekli oluyor özellikle sabah ve yatsı namazında. Bunun için 2 – 3 kez abdest aldığım oluyor. Ve bu yüzden namazlarımı rahatlıkla kılamıyorum, kendimi çok sıkıyorum. Bu durumda ne yapmalıyım ? Özür sahibi sayılır mıyım ? Her namaz vakti için ayrı bir abdest alıp diğer vakit girene kadar istediğim kadar namaz kılabilir miyim ?

Okudunuz mu?  Hamile bir kadın türbeye giderse çocuğunda ben çıkarmış. Doğru mu?

mum
< kokusuz ve sessiz yel çıkıyor. >
Yel kokusuz ve kesin değilse bu vesvesedir.


Kayıtsız Üye
Hocam gerçekten artık vesvese olamaz. Çoğu hap kullandığımdan da olabilir diye düşünüyorum karnımdan sürekli garip sesler çıkıyor ve sonra sessiz ve kokusuz yellendiğimi hissediyorum yani bundan eminim. Sürekli namazda gaz sıkıştırması oluyor. Namazlarımı gönül rahatlığıyla kılamaz oldum. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Acaba özürlü hükmüne girer miyim ? Bir abdest alıp her namaz vakti için sonrasında aldırmamalı mıyım ?

Okudunuz mu?  Cünüpken bebeğe dokunulur mu

capscroll
Hap kullanmanızdan anladığım kadarıyla bir hastalığınız var, öncelikle Allah şifa versin ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Eğer bu durum hastalığınızdan kaynaklanıyorsa ve sürekli tekrar ediyorsa özürlü sayılırsınız, fakat hastalığınızda böyle bir etki yoksa, sebebi kullandığınız ilacın yan etkisinden kaynaklanıyorsa ilim sahibi hocalarımızdan yardım isteyebilirsin, yanlış yönlendirmek istemem.

Okudunuz mu?  Süt kardeşlerin evlenmesi

Ayrıca bkz.
< Kişinin özürlü sayılabilmesi için, abdest bozucu bir hâlin, tam bir namaz vakti boyunca devam etmesi, yani, abdest alıp namaz kılacak kadar kısa bir süre dahi olsun kesilmemesi şarttır. (Bu özrün başlamasının şartıdır.) Bundan sonra da, her namaz vaktinde, en az bir kere aynı hâl ortaya çıkmalıdır. (Bu da özrün devamının şartıdır.) >


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam. Ben bazı alerji hapları kullanıyorum ve gün boyu sessiz ve kokusuz bir şekilde yelleniyorum. Şöyle ki tam abdest alıp namaza başlıyorum ya o an ya da hemen sonra yelleniyorum daha namazlarımı gönül rahatlığıyla kılamamışken hatta bitirememişken. Namazlarımda sürekli kendimi sıkmak zorunda kalıyorum. Sürekli abdest alıyordum fakat şimdi böyle bir durumda özürlü sayılıyorum herhalde ? Çünkü her vakit olan bir şey hatta aldığım abdest ile o vakit namazı kılamayacak kadar kısa bir sürede yelleniyorum..

Okudunuz mu?  İçki içen cennete girer mi?

Kayıtsız Üye
ben bir konuda bilgi almak istiyorum . gerçekten artık çok yoruldum namazı bırakma noktasına kadar geldim .bende çoğunlukla sesiz ve kokusuz gaz oluşuyor Namaz hariçinde de aynı şekilde bu durumu namazda da yaşıyorum tam olarak bir şey hissetmediğim için emin olamıyorum aynı zamanda bir çok konuda vesveseye düşüyorum abdest sırasında da aynı durumu yaşıyorum rahat kıldığım sayılı öncelikle çok fazla abdest alıyordum şimdi her şekilde kılıyorum ama namaz bittiğinde bende bitmiş oluyorum içim çok sıkılıyor

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre kulağı çubuk ile temizlemek orucu bozar mı?

Esselamün Aleyküm. Ben abdest aldımda bazen hemen namaza durdum zaman yelenme geliyor bende kendimi tutiyorum çıkmasın diye. Sonra içimde sanki patlama oliyor, rehatlıyor. Şimdi abdestim bozuldu mu selam verip namazı burakmalıyım mı, içimde de oldunu zanetdersem bozulurmu ve emin değilsem?

Okudunuz mu?  Nazar duası üzerinde taşımak için

arifselim
Aleykum selam. Hükmü bellidir ve hadisi şerif çok açık ve nettir. Ses ve koku işitmedikçe asla abdestin bozulmaz. Eğer vesveseye uyarsan sen kaybedersin ve bu sana sevap kazandırmaz.


Kayıtsız Üye
selamun aleyküm kardeşim öncelikle eğer şüphe duyduysanız abdestinizi bir daha alıp namazınızı tekrar kılmanızda fayda var. fakat o bahsettiğiniz yel her insanda olan ön taraftan çıkan sessiz ve kokusuz bir yel ise bu abdestinizi bozmaz sadece hayızlığınızın yaklaşmasının belirtisidir….
iyi günler

Okudunuz mu?  Enstrüman çalmak günah mıdır?

namazda osurmak, istem dışı yellenmek abdest bozar mı, namazda yellenmek

Bu kategoride yer alan Ayrı kalmak nikahı düşürür mü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sessiz ve kokusuz yellenmek abdesti bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.