Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:43
Sohbet
Yönetici

Hz. Nuh’un (a.s.) anne ve babası hakkında bilgi

Hz. Nuh’un (a.s.) anne ve babası hakkında bilgi

Galus
Hz. Nuh’un (a.s.) anne ve babası iman etmişler miydi?

Nuh Suresi, 28. Ayette bildirildiğine göre, Nuh Aleyhisselam şöyle dua etmiştir:

"Rabbim! Beni, ana baba-mı, inanmış olarak evime girenleri, mümin erkekleri ve mümin kadınları bağışla, zalimleri ise dâima helak et."

Bu İfadelerden anlıyoruz ki, Hz. Nuh’un (a.s.) babası ve annesi mümindiler.

Kaynaklar, Hz. Nuh (as)’ın anne ve babasının mümin olduklarını, bu sebeple onlar için dua ettiğini kaydetmişlerdir. "İnanmış olarak evime girenleri" ifadesiy-le mümin olmayan karısı ve oğlunu duasının dışında tuttuğu anlaşılmaktadır. Nûh aleyhisselâmın duasının kıyamete kadar gelecek olan bütün müminleri kapsadığı, aynı şekilde zalimler aleyhindeki bedduasının da kıyamete kadar gelecek olan bütün zalimler hakkında geçerli olduğu kabul edilir. (bk. Diyanet Tefsiri, Kur’an Yolu: V/392.)

Nuh (a.s.)’ın babası Lamek İbn Metûşlah; annesi Şemhâ bint-i Enûs… Ki bunlar, mü’mindiler. Atâ şöyle der: "Hz. Nûh (a.s) ile Adem (a.s) arasındaki peygamberlerin hiç birinin babası kafir değildir. Hz. Nûh (a.s) ile Hz. Adem (a.s) arasında on ced, dede vardır." (bk. Râzi; Kurtubi, ilgili ayetin tefsiri)


Cevap: Hz. Nuh’un (a.s.) anne ve babası hakkında bilgi

azra
< Nuh (as)’ın babası Lamek İbn Metûşlah; annesi Şemhâ bint-i Enûs >
Matuşlah ve Şemha isimlerin anlamları nedir?

Okudunuz mu?  İlahi Hükümler - İslama göre Dost ve Düşman

hz nuhun babasi, hz nuhun babasì kimdir, hz nuhun babasının adı

Bu kategoride yer alan Süleymaniye Vakfı Başkanı: 70 dakika fazla oruç tutuyoruz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Nuh’un (a.s.) anne ve babası hakkında bilgi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.