Anasayfa
26 Haziran 2022, 19:20
Namaz
Abone

Namaz kılmamanın affı varmıdır

Namaz kılmamanın affı varmıdır

Kayıtsız Üye
Namaz kılmamanın affı varmıdır Namazı terk eden affedilir mi bilgi verir misiniz ?


Cevap: Namaz kılmamanın affı varmıdır

Galus
Buyur kardeşim umarım sorunuzun cevabını ala bilirsiniz.
Nasıl olsa Allah affeder diyerek, namaz kılmamak

"Nasıl olsa Allah affeder." diyerek namazı terketmek doğru değildir. Bunların durumu "Allah merhametlidir, benim ölmeme müsaade etmez." diyerek yemek yemeyi, su içmeyi bırakan adamların durumu gibidir. Allah namaz kılmayanlara ahirette nasıl muamele edeceğini bildirmiştir. Allah Kur’an’da namaz kılmayanlara azap edeceğini bildiriyor.

Âhiretteki azapla ilgili olarak Allah Teâlâ şöyle buyurur:

"Onlar suçlulara sorarlar: Sizi Sakar cehennemine sürükleyen nedir? Suçlular şöyle cevap verirler: "Biz namaz kılanlardan değildik…"(Müddessir, 74/40-43).

"Onlardan sonra öyle bir nesil geldi ki, namazı terkettiler, heva ve heveslerine uydular. Onlar bu taşkınlıklarının cezasını yakında göreceklerdir. Fakat tövbe edip, iman eden ve salih amel işleyen bunun dışındadır." (Meryem, 19/59, 60).

"Vay o namaz kılanların haline ki, onlar kıldıkları namazdan habersizdirler."(Mâûn, 107/4-5).

Hz. Peygamber (asm) de şöyle buyurmuştur:

"Bilerek namazı terkeden kimseden Allah ve Resulü’nün zimmeti kalkar." (Ahmed b. Hanbel, IV, 238, VI, 461).

"Kim ikindi namazını terkederse ameli boşa gitmiş olur." (Buhârî, Mevâkît,13, 34; Nesâî, Salât,15).

"Kim, önemsemeyerek üç cuma namazını terkederse, Allah Teâlâ onun kalbine mühür vurur." (Nesâî, Cumâ, 2; Tirmizî, Cuma 7; İbn Mâce, İkâme, 93).

Adem aleyhisselâmdan beri, her dinde bir vakit namaz vardı. Hepsinin kıldığı bir araya toplanarak, Muhammed aleyhisselâma inananlara farz edildi. Namaz kılmak, îmânın şartı değildir. Fakat namazın farz olduğuna inanmak, îmânın şartıdır.

Namaz, dînin direğidir. Namazını devâmlı, doğru ve tam olarak kılan kimse dînini kurmuş, İslâm binâsını ayakta durdurmuş olur. Namazı kılmayan, dînini ve İslâm binâsını yıkmış olur. Peygamberimiz (sallAllahü aleyhi ve sellem) buyurdu ki; "Dînimizin başı, namazdır. Başsız insan olmadığı gibi, namazsız da din olmaz."

Peygamber (asm), cemâati terkedenleri şöyle yermektedir:

"VAllahi içimden öyle arzu ediyorum ki, namaza durulmasını emredeyim de ikâme edilsin, sonra bir adama emredeyim halka namaz kıldırsın. Bu emirden sonra beraberinde odun demetleri olan bir kaç adamı, cemâate gelmeyen gurüha götürüp de üzerlerine evlerini cayır cayır yakayım." (el-Muvattâ’, Cemâa 3; İbn Mâce, Mesâcid, 17).

Namazı Terketmenin Zararları
Namaz kılmayı terkeden kimse yukarıda saydığımız fayda ve menfaatleri kaybetmekle beraber, dünya ve âhirette büyük bir zarar ve hüsrâna da uğrar Bir hadîs-i şerîfin beyanına göre âhirette kulun ilk bakılacak ameli, namazı olacaktır Eğer namazları tamam olursa o kulun hesabı kolay görülecek, bâzı günah ve kusurları da af ve müsamaha ile karşılanacaktır Namazında bir noksanlık olduğu takdirde ise hesabı çetin ve ince olacaktır Bu şekilde ince bir hesaba çekiliş ise, insanı helâke götürecektir Bu sebeble şuurlu dindarlar, namazlarını mümkün mertebe eksiksiz yerine getirmeye çalışırlar Şayet kılamadıkları namazları var ise, onları da geciktirmeden kaza etmeye, böylece namaz borcundan kurtulmuş olarak Allah huzuruna çıkmaya gayret gösterirler "Tenbîhü`l-Gâfilîn" adındaki kitabda namaz kılmamanın zararlarını beyan sadedinde şöyle bir mânevî temsil rivâyet edilir: "Hasîs ve şerîr bir adam bir gün Şeytanla karşılaşır ve ona sorar: "Ey İblis, ben de senin gibi olmak istiyorum, ne yapayım?" İblis şu karşılığı verir: "Kimse şimdiye kadar bana imrenip de benim gibi olmayı arzulamadı Eğer benim gibi olmayı ille de aklına koydu isen, iki şey`i terkedeceksin; bu, İblis gibi olmana yetecektir Terkedeceğin şeylerden biri namaz; diğeri de doğru yemindir" Rivâyette vardır ki, sokakları dolaşan meleklerle şeytanlar evlerin kapısına gelip iddiaya tutuşurlar Melekler derler ki: "Bu eve biz gireceğiz Şeytanların işi yoktur" Şeytanlar derler ki: "Bu eve biz gireceğiz, meleklerin işi yoktur" Münakaşa devam ederken ezan okunur, münakaşa da durur Zira ezanla birlikte evde namaz hazırlığı görünürse şeytanlar ümidi keser, evden içeri melekler girer Namaz hazırlığı görülmez, evde namaz kılan bulunmazsa, şeytanlar ümidlenir, melekler oradan çekilirler Onun için eskiler derler ki: "Namaz kılınmayan ev, şeytan uğrağı; namaz kılınan ev ise, melek yuvasıdır"


Cevap: Namaz kılmamanın affı varmıdır

Kayıtsız Üye
sitenizi çok beğendim bizi Allah’a karşı yaptığmız kötülüklerden arınmamızı sağlıyor

Okudunuz mu?  Evde namaz kılarken farz namazlarında kamet getirilirmi

namazın affı varmı, namazın affı varmıdır, namazın affi varmidir

Bu kategoride yer alan Nikahtan sonra şükür namazı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılmamanın affı varmıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.