Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:20
missa95
Abone

İslamın şartlarını yerine getirmeyen müslüman sayılır mı?

İslamın şartlarını yerine getirmeyen müslüman sayılır mı?

Kayıtsız Üye
Essalamün aleyküm adım ali taşlıca emekli askerim ehamdülillah müslümanım elimden geldiği kadar da dini vecibelerimi yerine getirmeye çalışıyorum bir arkadaşım bama bir soru sordu ve ben cevap veremedim aynı soruyu sizlere yöneltmek istiyorum cevap bulamazsam aklım çıkacak soru şöyle:
Bilindiği üzere imanın şartı altı dır. Ve iman etmiş olmak için bu altı maddenin tamamına inanmak dil ile ikrar kalp ile tasdik etmek gerekir. Islamın şartı ise beştir kişi imanın esaslarına uyupta islamın esaslarına uymasa yada kabul etmese müslüman olur mu? Diğer bir deyişle şahadet getiren, Allah’a, meleklere, kitaplara, peygamberlere, kaza kadere hayır ve şerrin Allahtan geldiğine inananıpta başka bir şeye inanmam diyerek ben iman etmiş fakat müslüman olmayan biriyim diyebilir mi? Iman etmiş olmak için islamın yani müslümanlığın şartlarınıda kabul etmek zorunluluğu varmıdır? Müslümanlığın şartlarını kabul etmeyen kafirmidir?
Sorum bu şekildedir Allah yardımcınız olsun cevap verirseniz sevinirim Allah’a emanet olun

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin nefis eğitimi nedir?

Cevap: İslamın şartlarını yerine getirmeyen müslüman sayılır mı?

imam
Müslüman olabilmek için İmanın ve islamın şartlarını kabul etmek şarttır.
İman ettiği halde, amel etmese kafir olmaz günahkar olur ama inkar etse kafir olur.


islamın şartlarını yerine getirmeyen, islamın şartını yerine getirmeyen, islamin bessartini getirneyen

Bu kategoride yer alan Gelin kaynana skeçleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamın şartlarını yerine getirmeyen müslüman sayılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.