Anasayfa
1 Ağustos 2021, 0:22
Sure Ayet
Yönetici

Allah sevgisi ile ilgili ayetler

Allah sevgisi ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Allah sevgisi ile ilgili ayetler
Allahın sevgisi hakkında kısa ayetler istiyorum
yardımcı olursanız sevinirim


Cevap: Allah sevgisi ile ilgili ayetler

Galus
Allah sevgisi

2/165- İnsanlar arasında Allah’ı bırakıp da ona ortak koşanlar vardır. Onları, Allah’ı severcesine severler. Mü’minlerin Allah’a olan sevgisi daha güçlü bir sevgidir. Zulmedenler azaba uğrayacakları zaman bütün kuvvetin Allah’ın olduğunu ve Allah’ın azabının pek şiddetli olduğunu bir bilselerdi.

Okudunuz mu?  Yasin okuduktan sonra okunacak sureler hangileridir?

3/31- De ki: "Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”

3/32- De ki: "Allah’a ve Peygamber’e itaat edin.” Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kafirleri sevmez.

Okudunuz mu?  Fatiha, Ayatel kürsi , Al-i imran,Kulillahümme ayetlerinin faziletleri

Cevap: Allah sevgisi ile ilgili ayetler

mumsema
Allah sevgisi ayet mealleri

2. Sure (Bakara Suresi), 165. Ayet
İnsanlar arasında Allah’ı bırakıp da ona ortak koşanlar vardır. Onları, Allah’ı severcesine severler. Mü’minlerin Allah’a olan sevgisi daha güçlü bir sevgidir. Zulmedenler azaba uğrayacakları zaman bütün kuvvetin Allah’ın olduğunu ve Allah’ın azabının pek şiddetli olduğunu bir bilselerdi.
3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 31. Ayet
De ki: "Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir."
3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 32. Ayet
De ki: "Allah’a ve Peygamber’e itaat edin." Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kafirleri sevmez.

Okudunuz mu?  Allah'a iman ile ilgili ayetler

Cevap: Allah sevgisi ile ilgili ayetler

Hoca
Allah sevgisi konu edinen ayetler

2. Sure (Bakara Suresi), 177. Ayet
İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır. İşte bunlar, Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir.

Okudunuz mu?  Kur'an da Hazreti Mehdi hakkında ayetler var mı ?

5. Sure (Mâide Suresi), 18. Ayet
(Bir de) yahudiler ve hıristiyanlar, "Biz Allah’ın oğulları ve sevgili kullarıyız" dediler. De ki: "Öyleyse (Allah) size neden günahlarınız sebebiyle azap ediyor? Hayır, siz de onun yarattıklarından bir beşersiniz." (Allah) dilediğini bağışlar, dilediğine azap eder. Göklerin, yerin ve bunların arasında bulunanların da hükümranlığı Allah’ındır. Dönüş de ancak onadır.

Okudunuz mu?  Kureyş suresi mekki mi medeni mi?

Kayıtsız Üye
Allah’ sevmek onun dediklerini yapmak demek


Kayıtsız Üye
"İnsanlar arasında ALLAH’ı bırakıp da ona ortak koşanlar vardır.Onları, (ortak koştukları şeyleri)ALLAH’ı severcesine severler.Müminlerin ALLAH’a olan sevgisi ise daha güçlü bir sevgidir…"


Allah sevgisi ile ilgili ayetler, Allah sevgisi ile ilgili hadisler, Allahı sevmek ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Kuranda geçen rızık ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah sevgisi ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.