Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:25
dualar
Yönetici

Korunma Duası

Korunma Duası

incitanem89
3 defa sabahları ve akşamları

Bismillâhillezî (peltek z harfi) Lâ yedurru me^asmihî şey un fi’l-erdi velâ fis-semâ i vehuves-semî^ul-^alîm

بِسْمِ اللهِ الّذِي لا يَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ شَيْءٌ فِي الأَرْضِ وَلاَ فِي السَّمَاءِ وَهُوَ السَّمِيعُ العَلِيمُ


Cevap: Korunma Duasi

Hoca
her zarardan korunma duası

Okudunuz mu?  Tövbe ettiğimizde ALLAHın bizi affettiğini nasıl anlarız?

Korunma Duası


Cevap: Korunma Duasi

mum
Arapça korunma duası

أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّاتِ مِنْ غَضَبِهِ وَعِقَابِهِ وَشَرِّ عِبَادِهِ وَمِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاطِينِ وَأَنْ يَحْضُرُونِ فَإِنَّهَا لَنْ تَضُرَّهُ


Hadisteki Dua?

Kayıtsız Üye
" ‘Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil ardi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim.’ duasını sabah üç kere okuyana, akşama kadar; akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez." (İbni Mace)

Okudunuz mu?  Düşmandan zalimden kurtulmak ve kahır etmek için dua .

Bu hadis için arkadaşım: tabiki emin olamayız koruyup korumadığına, gaybı sadece Allah bilir dedi. E şimdi bir yandan hadiste bir yandan onun dediği.. şimdi kişi bunu okuduğunda (kesinlikle bir şey olmaz ölümden başka demelimi yoksa bu gaybi mi oluyo ?). Yani bunu okusak, kesinlikle akşama kadar veya sabaha kadar bize bişey olmaz diye inanmak caizmi? Yoksa gayb olduğu için küfürmü oluyo.?

Okudunuz mu?  Sıkıntıları Anında Açan Denenmiş Tecrübe Edilmiş Salavat..

Ensar
Bu hadisi şerif sahihtir sahihtir buna inanmaktan dolayı kişi küfre girmez. Gaybı elbette Allah cc bilir bizler Allah rasulünün bize öğrettiği gibi yapar uygularız taktir Allahındır. Ohalde size örnek olarak: Hastalanınca arkadaşınız hastaneye gitmesin doktorun vereceği ilaçları da içmesin, ne malum o ilaçların onu iğleştireceği… bizler şifa ve Belalardan Korunma niyetine okuyacağız taktiri Allah’a bırakacağız.

Okudunuz mu?  Sene sonu sene başı duaları

korunma duası, bismillahillezi duası

Bu kategoride yer alan Sağlık ve âfiyet için duâ başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Korunma Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.