Anasayfa
28 Ocak 2024, 0:50
Sizden
Yönetici

Evleneceğin kişiyi rüyada görmek için dua

Evleneceğin kişiyi rüyada görmek için dua

Evleneceğin kişiyi rüyada görmek için dua istiyorum. Evleneceğim kişiyi rüyamda görmek için okunacak dua istiyorum Bir kişi rüyasında evleneceği kişiyi görmesi için hangi duayı okuması gerekmektedir ?


Cevap: Evleneceğin kişiyi rüyada görmek için dua

Rüyada evleneceğin kişiyi görmek Evlilik için istihare yapılır, rüya meselesi önemli değil, yani elimizde olan bir imkan değil, siz Allah’a dua edin ona göre karar verisiniz.

Evleneceğin kişiyi rüyada görmek için dua

Türkçe Duası;
“”Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve es’eluke min fadlike’l-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta’lemu vela â’lemu ve ente allâmu’l-ğuyûb. Allâhumme in kunte ta’lemu enne hâzâ’l, emre hayrun lî fî dînî ve meâşî ve âkibeti emrî âcili emrî ve âcilihi fakdirhu lî ve yessirhu lî summe bârik lî fîh. Ve in kunte tâ’lemu enne hâza’l-emre şerrun lî fî dînî ve meâşî ve âkıbeti emri âcili emrî ve acilihî fasrifhu annî vasrifnî anhu va’kir liyelhayra haysu kâne sume ardinî bih. “”

Duanın anlamı;
Allah”ım yapmayı düşündüğüm şu işin işlenmesinden yahut terkinden hangisinin hayırlı olduğunu bana ilminle kolaylaştır. Kudretinle senden güç istiyorum. Senin devasa fazlından hibe buyurmanı dilerim. Şüphesiz senin her şeye gücün yeter; benim gücüm yetmez. Sen bilirsin, ben bilemem. Sen şeyi çok iyi bilensin, Allah”ım. Eğer bu işi dinim, yaşayışım ve işimin sonucu veya dünya veya ahretimin sonucu bakımından benim için hayırlı olduğunu bilirsen o işi bana takdir et, kolaylaştır ve onu bana mukaddes kıl. Eğer bu işi; dinim, yaşayışım ve işimin sonucu veya dünya veya ahretimin sonucu bakımından benim için fenalık olarak bilirsen, onu benden, beni de ondan uzak eyle. Nerede olursa olsun benim için iyilik olanı takdir et. Sonra da beni bu hayırla hoşnut eyle”

Okudunuz mu?  Rüyamın anlamı nedir?

En’am suresi

ben dün gece En’am suresinin 103. Ayetini 21 kez okuyunnca dilediğin şeyi rüyanda görebildiğini okudum. 21 defa okudum ama daha sonra telefonla uğraştım dünyevi işler yaptım yani duayı okuduktan sonra direk yatmadım. Niyetim evlenceğim insanı görmekti. Rüyamda evli olduğumu gördüm ama sürekli olumsuz şekilde düşündüğüm gibi gördüm. İçkili bir adamın kocam olduğunu mutlu olmadığımı anneme beni bunla bırakma dediğimi gördüm. Normal kabus tarzı uzun bir rüya gibiydi. Duayı okuduktan sonra da direk uyumadım. Rüyanın gerçek olma olasılığı varmı acaba şütfen yardım eder misiniz


Yorum: Evleneceğin kişiyi rüyada görmek için dua

arifselim
Aleykum selam. Bu şekilde bir dua etme şekli ve usulü yoktur. Öyle bir rüya gören kişi içinde böyle bir evlilik yapar manasın da gelmez. Bunlar ancak bilinçaltı düşüncelerin rüyaya bir şekilde yansımasıdır diyebiliriz. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Ölen akrabaları rüyada görüp korkmak

Kayıtsız Üye
Ben uyurken özel bir dua okuyup yatmamıştım. Her gece mutlaka uyumadan önce 7 nasr 7 felak 7 ayetel kursi okur yatarım. Bir gün rüyamda bir küçük ahşap kutu beyaz inci kolye bir sepetin içinde kırmızı elma muz portakal ve bir düğün davetiyesi gördüm. Annem bana 5 mayısta düğünün var diyordu davetiyede benim düğünümün davetiyesiymiş zorla evlendiriliyordum rüyamda. Bunu gördüğümde de şu anda da hayatımda kimse yok sizce neden 5 mayıs diye özellikle bir tarih gördüm?


Tohat
Rüyanın tabiri de rüyandaki gelişme gibi kabul edilir. İnci kolyenin art arda sıralanacak kısmetlere, meyveler bereket, bolluk ve mutluluğa işaret ederken tarih görmen ise bunları o tarihte veya o tarihe yakın hayırlı olaylar yaşama ihtimalini gösterir. Doğrusunu bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm. Ben 3 gün ard arda rüya gördüm. İlk rüyamda 3 tane mümine kadın bana yakın zamanda kısmetimin çıkacağını söylüyorlardı ve bana bunun Allah’ın emri olduğunu ve kabul etmemi diyorlardı. İkinci gece bir erkek( o erkek gerçek hayatda akrabam) bana yaklaştı ve dediki o mümine kadınların söylediği gibi ben seni seviyorum sende kabul et evlenelim dedi. 3.cü gün yine aynı şekilde rüya gördüm. Bu üç rüyamdan sonra gerçekten de onlar beni istediler ama ailem razı olmadı. Ve o günden sonra tam 5 ay her gece rüyamda onu gördüm. Yine görüyorum ve bütün rüyalarımda onun benim eşim olacağı söyleniyor. Bu şeytanın bana oyunu ola bilir mi yani benim kafamı bununla oyalamak isteye bilir mi? Yoksa gerçekden de Allah tarafından olan bir rüyamı. Bunu tabiri var mı. Lütfen yardım edin. Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Rüya görmeden ihtilam olunur mu

Tohat
Ve aleyküm selam. Bu gördüğün rüyaların tabirine göre tam tersi durumu söz konusudur. Şansızlık ve bununla birlikte zor günler geçirebilirsin. İşlerin aksayabilir ve istediklerin tıkırında gitmeyebilir. Fakat Doğrusunu en iyi bilen Allah’tır elbette sana bir işaret olarak da gösterilmiş olabilir. Şeytandan dolayı olan rüyalar genelde korku ve karmaşa içeren rüyalardır. Bu rüyan şeytandan uzak bir rüyadır.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben birkaç yıl önce yatarken dua ettim rüyamda evleneceğim kişiyi görmek için ve eğer evliliğim hayırlı geçecekse beyaz ve yeşil renkler kötü geçecekse kırmızı ve siyah renkler göreyim deyip ihlas fatiha sürelerini okuyup yattım rüyamda eski sevgilimi gördüm beyaz ve yeşil renkler gördüm daha sonra aradan zaman geçti ve o eski sevgilimle barıştık beş yıl boyunca sevgili kaldık daha sonra ayrıldık ama barışma olasılığımız hala var sizce bu rüyanın anlamı nedir gerçekten onunla evlenecek miyim

Okudunuz mu?  Rüyada kırmızı pantolon giydiğini görmek

Tohat
Merhaba. Eski sevdiğin yaşanmışlığından dolayı rüyanda görmüş olman muhtemeldir. Tekrar yaşanması da. Fakat kimle evleneceğim diye yatılıp birinin görülmesi gerçekle örtüşmediği gibi bununla amel edilmesi uygun değildir. Allah en iyisini bilendir tabiki.


Kayıtsız Üye
Merhaba benim kardeşim rüyasında beni tabutta görmüş adamın biri beni tabutun içine koyup sallamış hayatımda kimse yok ne önceden ne de şimdi adam bana demişki rüyada sen sakın kimseye bişy söyleme hatta ağzımı kapatmış neyse beni tabuta yatırmış tabut pamuklarla kaplıymış ama bir de bir kez ALLAH girayın yardımcısı olsun dendiğini duymuş (kadınlar benim eşim için söylemişler) ve ben de kardeşimin eşinin kendisini çok sevdiğini gördüm bu arada biz hiç bir zaman zengin eşler değil hayırlıdıyla imanlı eşler istedik bu rüyaların tabirini istiyorum mümkünse bir de etrafımızda çok kötü kişiler var ve biz dua ettikçe bunları görmüştük yalnız hala bekarız

Okudunuz mu?  Rüyada korkunç şeyler görmek ne demektir

Tohat
Merhaba. Görülen ilk rüya sıkıntılardan, sıkıntı veren düşmanlardan, zorluklardan, ağırlık veren her türlü kişi ve durumlardan korunmak, uzak durmak anlamına gelmektedir.
Ikinci rüyanın tabiri de rüya sahibini ilgilendirir. Mutlu olmaya, bu mutluluğun kaynağının da alacağın güzel ve sevindirici haberlere bağlı olduğunu her acıdan şans ve kısmetinin açık olacağı anlamı taşımaktadır. Allah en iyisini bilendir elbette.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben benim le görüşmek isteyen biri için istihareye yatmıştım yıllar önce hakkımda hayırlı mı hayırsız mı diye. Rüyamda bembeyaz bir gelinlik giymişim aynada kendime bakıyorum ve çok mutluyum benim düğünüm oluyor ve görmediğim bir ses bana sen Veysel ile evleneceksin diyor bu Veysel benim abimin arkadaşı yani yattığım kişi ile alakası yok. Bu rüyadan sonra ben hiç kimseye kendi veremedim aklımda hep o rüya ve Veysel var yıllar geçmiş olsa da bu rüyayı o kişiye anlattım bana hiç bir şey demedi ama ben hala umudumu kesemiyorum sizce ne yapmalıyım. teşekkür ederim yapacağınız yorum için.


Tohat
Merhaba. İstiharede görülen olaylar üzerinden tabir edilmez. His ve renk ile tabir edilir. Görülenler kişiyi yanıltabileceğinden buna bakmamalısın. Evleneceğin kimse eğer kaderinde varsa gün gelir bir şekilde yolunuz birleşir. Bunun için sadece tevekkül etmeli ve Allah’a bırakmalısın. Allah en iyisini bilendir.

Okudunuz mu?  Sabah namazından sonra görülen rüya

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm..Ben evlilik için üç gün ard arda gizli olarak tesbih namazı kılmıştım.. niyetim evlilik ile ilgiliydi,…üçüncü gün cuma günü anneme rüyasında malum oluyor..kızım rüyamda sana ne zaman evleneceksin diye soruyorum..ima edercesine susarak perdeye üç tane kırmızı gül takıyorsun sırasınca dedi… düşüncelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.. vesselam


Tohat
Ve aleyküm selam. Çok büyük bir sevinç ve bu sevincin oluşmasına neden olan hayırlı bir müjde demektir. Tüm aileyi etkileyecek bu gelişme sayesinde önceki günlere nazaran daha iyi bir yaşantı olacağını göstermektedir. Hakkıyla yalnız Allah bilebilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Bir arkadaşım benim için istiareye yatmış. Evlilikle ilgili. Rüyasında bir ekmek fırınında ekmek pişiren Mevlana ‘yı görmüş. Önce kınamış koskoca Mevlana niye böyle işlerle uğraşıyor ilim yerine demiş. Sonra aslında güzel bir şey yapıyor sonuçta insanlara nimet dağıtıyor diye düşünmüş. Yani aslında bunun küçük bir kusur olduğunu geçirmiş aklından. Sonra iki üzüm asması görmüş. Biri büyümüş boy vermiş bakımlı diğeri çelimsiz . Asmalara zarar vermek isteyen biri varmış ama rüyayı gören izin vermemiş. Dokunma o daha büyüyecek güzelleşecek demiş. Sizce bu rüyadan ne anlamalıyım?

Okudunuz mu?  Rüyada arkadaşın sizi satması, ekmesi

Tohat
Hayırlı günler. Her iki rüyanın anlam itibari ile olumlu içeriğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. İlk rüya türlü sıkıntıdan arınarak feraha, bolluğa ve geniş rızka nail olup rahat bir yaşantı sürmeye ikinci rüyada ise birbirini tamamlayıp birbirinin kusur ve eksiklerini gideren, hatalarını görmezden gelen bir kimse ile birliktelik kurulacağına işaret eder. Hissen de önem taşıyan istiharenin güzel duygularla uyanmış olmak gerekmektedir. Buna göre hayırlı manası çıkar. Allah hakkıyla bilendir.


Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm rüyamda bir çocuk ile evliymişim şuan yüzünü hiçbir şekilde hatırlamıyorum ama onunla beraber birkaç yere gittiğimi hatırlıyorum ve onunla olduğum için kendimi çok mutlu hissediyordum o da aynı hisleri bana hissediyormuş. Sabah uyandığımda hâlâ etkisindeydim yorumlarsanız çok mutlu olurum şimdiden Allah razı olsun.


Tohat
Ve aleyküm selam. Evli kimseler için bu rüya kendilerine hayırlı olacak bir bebeğe, bekar kimseler içinse hem ailede hem sosyal çevrede hem de iş ortamında çok iyi gelişmelerle karşılaşacağına, hayatının en iyi dönemi dahi olabilecek bu dönemde çalışanlar için başarılarından dolayı kademe atlamaya delalettir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.

Okudunuz mu?  Hacet namazından sonra görülen rüya

Kayıtsız Üye
Dün gece evleneceğim kişiyi görmek için dua edip uyudum ve rüyamda lisede ki tarih öğretmenimi gördüm ben camdaydım kızkardeşlerim hocaya el sallıyorlardı bende hocam beni de hatırladınız mı diye hocaya el sallıyordum. Sonra hoca bize selam verip bir askeri kumaş örtülü bir kamyonete binip gitti. Sizce anlamı ne olabilir. Tarih öğretmenim erkek bu arada ve genç bir hoca


Tohat
Hayırlı günler. Evleneceğin kişiyi görüp görmediğini bir tek Allah bilebilir. Fakat tabiri bundan uzaktır. Geleceğine alakalı olarak kendini geliştirip, bilgi donanımına erişmek amacıyla sürekli araştırıp okumaya çalışacağına işaret etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


Evleneceğin kişiyi rüyada görmek için dua. Ben evleneceğim kişi için rüyaya yattım. Ama keyfi olsun diye değil. Hadi ben merak ettim o kişiyi öğreneyim diye değil. Zor durumda kaldığım için yaptım. Kendi rüyamda bu kişiyi gördüm ama o gün inanmamıştım. Çünkü ben bu kişiye abi diyorum. O gün de Allahım neden bana yine göstermedin diye çok ağlamıştım, yine alakasız bir şey gösterdin demiştim kendi kendime. Bir gün de bir akrabamız görmüş rüyasında nişanlanıyomuşum. Sizin ordan seni istemediğin birisi ile nişanlandırıyorlar demişti. Sonra bir arkadaşım daha gördü bana dedi ki rüyamda evleniyordun. Dört talibin arasından şu kişiyi seçiyorsun demişti. O söylediği kişi benim rüyamda daha önce gördüğüm kişi. Ben okumuş birisiyim mesleğim için uğraşıyorum ama bir türlü bana meslek sahibi olmak nasip olmuyor. Elimden geleni de yapıyorum. Rüyadaki kişi ise meslek sahibi biri değil ve bulunduğu yerden ayrılamaz. Bu rüyalar gerçekleşeceği için mi nasip olmuyor meslek sahibi olmak. İstişareye ihtiyacım var. Yardım edin gerçekten. Belirsizlik beni bitiriyor.

Okudunuz mu?  Rüyada Allahü tealayı çok yakınında hissetmek.

Tohat
Hayırlı günler. Görülen rüyalar hayırlı anlamlar taşımaktadır. Rüyada görülen kimse için kabuk edilen yoruma göre rızka, evlenmeye, mutlu olacağı gelişmelere delalet etmektedir. Kişinin seçimi hayatını etkiler rüyalar kesin olmamakla birlikte sadece ihtimalleri gösterir ki buna dayanmak doğru olmaz. Yine talip söz konusu olunca güvenilen kişilerle istişare edilip evlenecek olan kişilerin uygunluğu bu şekilde değerlendirilmeli hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


Kayıtsız Üye
Ben beş yıl önce yolda yürürken bir erkek görmüştüm hayatımda ilk defa görmüştüm o kişiyi ama içimden bir his onunla evleneceğimi söyledi ve o kişiyi beş yıl boyunca rüyalarımda gördüm ve rüyamda hep üzerinde beyaz tişört oluyo onunla beyaz bir yolda yürüdüğümüzü evlendigimizi onun eline kına yaktığımı bile gördüm bunların anlamı ne ve o kişiyi bu yılda gördüm ve gene aynı hisi hissettim hatta onu görmeden bir saniye önce şu yöne bak onu göreceksin dedi ve o yöne bakınca onu gördüm bunların anlamı ne

Okudunuz mu?  Ezanı rüyasında gören ilk sahabi

Tohat
Hayırlı günler. Tesadüfle açıklanamayacak bazı durumlar tevvafuk kabuk edilir ve bunun hikmetini yalnızca Allah bilebilir. Belli bir bedeni de olabilir olmaya da bilir. Rüyalarının manası ise hayatındaki gelişmelere işarettir. Çalışmalarının işlerinin tıkırında ilerleyebileceğine ve varsa bir problemin sona etmesine ferahlamana delalet etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


evleneceğin kişiyi rüyada görmek için etkili dua, rüyada evleneceğin kişiyi görmek için okunacak ayet, evleneceğin kişiyi rüyada görmek için dua

Bu kategoride yer alan Rüya Yorumlama Nasıl Öğrenilir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evleneceğin kişiyi rüyada görmek için dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.