Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
missa0
Abone

Esma-i Hüsna ile Dua ve Zikir

Esma-i Hüsna ile Dua ve Zikir

KenDen
Selamun Aleykum

Esma-ul Hüsna ile zikir nasıl yapılıyor. İnternette çokça kaynak var ama hep farklı farklı. Neler yapmamız/okumamız gerektiğini sırasıyla yazabilirmisiniz.


Cevap: Esma-ul Husna İle Zikir

munzir
Emsal-husnayi ezberle, anlamıyla birlikte ve dua ederken isteğine uygun olan zikri oku
Mesela rizik istediğinde REZZAK KERIM GANIY

Okudunuz mu?  Üç Aylar Tesbihi Nasıl Çekilir Üç Aylar Duaları Nasıl Yapılır

Esma’ların zikir sayısıyla alakalı? Lütfen yardım…

Kayıtsız Üye
Kendime seçtiğim bir kaç esmayı belli bir zamandır sürekli zikrediyorum.Düşüncemde Allah ı zikretmenin sayısı olmaz ne kadar çok o kadar iyidir diyorum.Ancak bütün sitelerde her esma için belli değerler verilmiş ve şu durum için her gün şu kadar sayıda okumalısınız yazıyor.Oysaki ben her gün 100 kere okuyun denen bir esmayı 500 kere okuyorum bir gün içinde farklı saatlerde aklıma geldikçe. İsteklerimiz ve gönlümüzden geçenler için her gün şu kadar okumalısınız kalıbında mı hareket etmeliyiz, 100 ise bugün 100 yarın 100 şeklinde mi devam ettirmeliyiz,yoksa sınırı yokmudur.Allah rızası içinde gönlümdekiler içinde ayrı ayrı çokça okuyorum , sınırı 100 ise 100 de bırakıyorum ama bir saat sonra tekrar zikrediyorum sayısınca.Bilmediğim çok şey var ve yavaş yavaş kendimi alıştırıyorum dinime bilmem gerekenlere lütfen yardım ederseniz sevinirim.Allah razı olsun yardım edenlerden.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin kabri hangi şehirdedir

esmalar, koruyucu dualr, esmaül hüsna zikirleri

Bu kategoride yer alan Şeriat Devleti istemeyen kafir olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Esma-i Hüsna ile Dua ve Zikir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.