Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:19
dualar
Yönetici

Borçlardan Kurtulmak ve Zengin Olmak İçin Dualar!

Borçlardan Kurtulmak ve Zengin Olmak İçin Dualar!

HİZMETKAR
Borçlardan Kurtulmak ve Zengin Olmak İçin Dualar!

İhya’da zikredildiğine göre, Cumadan sonra şu duayı okumak müstehabdır. Bu duayı en az üç, ortası beş, yedi, onbir kere okuyabilir. Eğer Mevlâ Teala’ya münacaatın halavetini (yalvarmanın tadını) bulursa, daha fazla okunmasında da bir beis yoktur.

Meşayıhtan bazısı bu duayı yetmiş kere okuyanın kısa zamanda zengin olacağını nakletmişlerdir.

Ulemadan bazısı da, Cumadan sonra bu duayı yapan bir kişinin bir daha ki Cuma’ya kadar kılmış olduğu her farzın arkasından bu duaya devam ederse, bir daha ki Cuma’ya kadar mutlaka zengin olacağını zikretmişlerdir. Bütün bunlar tasdîk, itikad (inanmak), ihlas (Allah için yapmak) ve iyi niyete bağlıdır.

Yazışmalı bir köle Hz. Ali (radıyAllahu anh)’a gelerek, ağası ile anlaşmış olduğu parayı ödemekten aciz kaldığını arz ettiğinde, Hz Ali (radıyAllahu anh) ona:

"Rasulullah (sallAllahu aleyhi ve sellem)’in bana öğrettiği bir takım kelimeleri sana öğreteyim mi? Üzerinde Uhud dağı kadar borç olsa da elbette bu kelimeler sayesinde, Allahu Teala onları sana ödettirir" buyurmuş ve sonra bu duayı ona öğretmiştir. (Tırmizi, Deavat:111:İthaf:3/271)

İŞTE O DUA

Allahümme yâ ğaniyyu, yâ hamîîdu, yâ mübdiu, yâ mûîdu, yâ rahîmû, yâ vedûd. Eğninî bir halâlike, an harâmike, ve bi-fadlike ammensivâk.

"Ey zengin olan, bütün hamdler kendisine ait olan, Ey yoktan yaratan ve tekrar iade edecek olan, ey çok acıyan ve (dostlarını) çok seven Allah’ım! Beni, helalinle haramından ve fazl-u kereminle, senden başkaların(a muhtaç olmam)dan müstağnî kıl!"

DUALARIM Sf:334/335
(Ahmet Mahmut ÜNLÜ Hocaefendi)

Ayrıca;
"Yâ Mâlik’el-Mülk" ism-i celiline devam edenler fakirlikten kurtulur. İkiyüzer defa okuyanlar herkes tarafından dinlenir.

"Lâ ilâhe illallâhül melikül hakkul mübîn" Bu zikri gündüz yüz defa okuyanların rızkı genişler, işleri kolaylaşır ve fakirlikten halas olur.

"HasbiyAllahu, la ilahe illahu, aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azıym." Her muradın halli için sabah ve akşam yedişer defa okunur. Ayrıca karı-koca arasında huzur olması için de okunur.

Vakıa Sûresinin Fazileti ve esrarı hakkında Sevgili Peygamber Efendimiz (sallAllahu aleyhi ve sellem) buyuruyorlar ki;

"Her gece Sure-i Vakıa’yı okuyan kimse ebediyyen fukaralık görmez. Gündüzleri de okuyanı Allah (c.c) hiç kimseye muhtaç etmez."

"Her gece Sures-i Vâkıa’yı okuyan fakirlik görmez. Sure-i Vakıa zenginlerin suresidir. Onu okuyunuz ve evladlarınıza da öğretiniz."

"Sure-i Vakıa zenginlerin suresidir. (yani bu sure-i celileyi okuyan maddi ve manevi terakki eder ve fakirlikten kurtulur) O’nu kadınlarınıza da öğretiniz."

Bu sureyi okumaya devam eden kimse fakirlikten emin olur. Dünya kendiliğinden ayağına gelir.

Abdestli olarak her gün sabah akşam ayrı ayrı iki defa bu sureyi okuyan kimse hayatı boyunca açlık ve susuzluk acısı nedir bilmeden dünyadan göçer. Hayatı boyunca hiç bir tehlike yüzü de görmez.


Cevap: Borçlardan Kurtulmak ve Zengin Olmak İçin Dualar!

Fetva Meclisi
Zenginlik dua’sı

Okudunuz mu?  Tecdid-i İman ve Nikah Duası

Cevap: Borçlardan Kurtulmak ve Zengin Olmak İçin Dualar!

Kayıtsız Üye
müminkardeşlerim birbirimize dua edelim çokborçlarımız var Allah’ım ödemekolaylığı versin faizden korusun âmin ecmain


Yorum: Borçlardan Kurtulmak ve Zengin Olmak İçin Dualar!

Kayıtsız Üye
Allah kimseyi bankalara muhtaç etmesin kötü niyetli arkadaşlardan uzak etsin Amin

Okudunuz mu?  Dua kaç kez okunmalı?

böyle bir şey yoktur inanmayınız yazık Allah anca emek verene yardım eder..


Kayıtsız Üye
Kesindir ki hiç kimse dua ile dünyevi bir seye ulasamaz. Dua ile dünyevi bir seylere ulasma iddiasi tamamen bostur.Dua ile kolayca bir seye ulasma istegi nefsi oksar ve ona hos gelir.Bedavacilik insani aldatir.Dua ile sevap kazanilacagi kesindir.Peygamber bile dua ile istedigine ulasamaz.Dünyevi bir ihtiyaci varsa gider alir veya getirtir.Bir insan milyar yil duayla tasi altina cevirmek istese, asla olmaz.
Kuran,namazla tas altin olacak olsaydi kabe ve etrafi altin olurdu,Akilli olun,hayalllerle ugrasmayin.

Okudunuz mu?  Vakit dua vakti

Hikmetli bir olay:40 yil öncesine kadar yasamis bir sahis tanirim.50-60 yil namaz kilmis ,kuralli kuran okuyan,tesbih ceken,dualar yapan iyi bir kimseydi.Hanimi erken vefat etmis,evlenmek istiyordu.20-30 yil her gün dualar yapip bir es ariyordu.30 yil boyunca 110 köy dolasmis.Bir es bulabilme için.O zamanlar ulasim cogunlukla esek,katir,at veya yaya idi.Ömrü boyunca hem dua yapti hem de kari aradi.Asla bulamadi.Son 10 senesinde haraket edemez vazeyetteydi ve kari istegi gitmemisti.Ölene dek dua ile kari istegi eksik olmadi ve bu durumda vefat etmis.
Bu zatin vücutunda zehirli ve sihirli gida vardi.Gidanin zehir ve sihiri ölene dek akliyla ve bedeniyle dalga gecti.

Okudunuz mu?  Hz.Cüveyriye (ra)validemizin duası

Not: Gida zehir ve sihiri insan içinde en az 30-60 yil kalip ruhen ve bedenen süründürmektedir.
Cok ,sihirli gida tüketen ne yapsa bostur ve hep hayallerle ugrasir.Sihir insani 100 yil hayallere inandirir ve ugrastirir.
Eroin,esrar,cogu gidalar sihirli sayilir.
Kim duayla zengin olmak istiyorsa .bedeninde dalga gecen olmayacak seylere inandiran sihirli maddeler vardir.Sihirli maddelere hicbir sey tesir etmez; ilac,sifali bitki,dua,namaz,esma vs.

Okudunuz mu?  Migren ağrısı için dua

Vücutu sihirli olana sihri dogruyu inandirmaz.Duyrulur!


Kayıtsız Üye
Anlasilan o ki siz ya hiç dua etmediniz ya da kabul olunan duaniz olmadi yada farkinda degilsiniz .calisma konusuna hak veriyorum diğer soylediklerinizin gerceklik payi yok"Üd’ûnî estecib lekum. / Bana dua edin size icabet edeyim." (Mü’min, 40/60)


Kayıtsız Üye
Rabbim cani gönülden seslenen kulunu asla yanliz bırakmaz.çok kez ettigim ozellikle bir seyi çok isteyip ettiğim dualar kabul olmustur.inanç meselesi tabi ama rabbim seslenen kulunu muhakkak ki görüyor

Okudunuz mu?  Dua Her Kapının Anahtarıdır!

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar unuttuğunuz bir şey var
Allahtan gerçek anlamda ne istediğini bilen ve karşılık beklemeden isteyene zaten verir bu tarz dualar sadece vesile oluyor bilmem anlatabildim mi benim sanık olduğum bir mahkemem vardı her ezan vaktinde dua ediyordum ALLAHIM BU EZANI ŞERİFİN HÜRMETİNE GİRECEĞİM BU MAHKEMEDEN CEZA ALMAYAYIM dedim VE Allah’a binlerce şükür ceza almadim dualar hep vesile oluyor


Kayıtsız Üye
Peki aniden yatalak oldunuz birşeyiniz yokken fiiliyatınızı nasıl gösterebilirsiniz .yatalak olunca onu da sebeplere mi bağlarsın .Vermek istemeseydi istemeyi vermezdi…..


GoSHawk.
Böyle bir şey yok boşuna denemeyin. Kaderinizde zengin olmak varsa zaten olursunuz. Dua sadece tesadüftür.


mumsema
< Kaderinizde zengin olmak varsa zaten olursunuz. Dua sadece tesadüftür. >
Dua asla tesadüf değildir dua zengin de eder fakir de…. Dua Allah’a yapılan bir istektir dilerse kabul eder ve gereğine yönlendirir dilerse sevabını ahirete bırakır fakirlikle imtihan etmeye devam eder.
Kaderci değiliz biz… Kadere iman ederiz evet ama Allah dilediğinde kaderimizi dilediği yönde çizer

Okudunuz mu?  Arapça Türkçe Sağlık ve afiyet duası (Hadis)

Kayıtsız Üye
duaya inanmayan insan Allah ada inanmıyodur bu dünyaya neden geldiginide neden yasadıgınada kendini ilk önce hesaba cek Kuran da bile bir sürü dua örnegi var acıp okuyun


GoSHawk.
Biz kendi kaderimizi çoktan çizmişiz Allah yazmış. Aynen dua Allah’a yapılan bir istektir. 3 ay boyunca yalvara yakara dua ettim. Ama kabul olmadı. Hani Allah ısrar ve istekle edilen duaları kabul ederdi.


#UguR
Resulullah sallAllahu aleyhi ve sellembir gün mescide girdi. Ensardan Ebu Ümame denen birini gördü ona şöyle dedi:

Okudunuz mu?  Abdest duaları Arapça Türkçe

"Ebu ümame, namaz vakti olmadığı halde seni mescitte otururken görüyorum. Neyin var?" o da:

"Dertlerim bastırdı, borç sıkıştırdı ya Resulellah." dedi
Ona dedi ki:

"Sana, söylediğin taktirde Allah’ın dertlerini gidereceği, borcunu ödeyeceği bir söz öğreteyim mi?" o da:

"Elbette, buyur, söyle ya Resulellah."
dedi Ona şunu öğretti:

"Sabah ve akşam şöyle dua et:

Allah’ım! Kederden,üzüntüden sana sığınırım. Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borç altında kalmaktan, İnsanların baskısından sana sığınırım."

Ebu ümame "Dediği gibi yaptım ve sıkıntılarım gitti, borçlarım da ödendi." dedi. (Ebu Davud,Vitr 31/1555)


GoSHawk.
Bırakın bu rivayetleri elle tutulur bir şey göstermek lazım.


mumsema
< Bırakın bu rivayetleri >
Bu sözün "Peygamber sözlerini boş verin" anlamına gelir bu bilinçle söylenirse Allah gazap eder.
Elle tutulur şey çalışmaktır sebep aramaktır ama asla ne duasız ne işsiz olmaz

Okudunuz mu?  Bedevinin duası...!

GoSHawk.
Peygamberlerin sözlerine her zaman inanmışımdır. Ama bazı hikayelere hiç inanasım gelmiyor. Borçtan kurtulmak kaderimizde varsa zaten, neden dua ediyoruz peki


mumsema
< Borçtan kurtulmak kaderimizde varsa zaten, neden dua ediyoruz peki >
Bu ehli sünnetin inancı değildir, sapık kaderiyye fırkasının inancıdır.
Biz dua eder Allahtan yardım talep ederiz ve sebepleri de ararız. Allah dilerse kaderi de değiştirir (kader çeşitlerine bakınız)


Kayıtsız Üye
Ayakkabının bağcığı bile kopsa Rabbine yönel ve ondan iste. . Zannedersem hadis


Kayıtsız Üye
Allah ım bu güzel gece hürmetine dualarımızı kabul eder inşAllah..


Kayıtsız Üye
Meseleyi bir kadın üzerine kurup anlatmak yanlış. "Ol der oluverir" dolayısı ile Allah duayı vesile yapmıştır.Burada duayı basite indirgemek kesinlikle yanlış.Bunu insanlara yanlış anlatmayınız.ALLAH KENDİSİNE YALVARAN KULUNA ya istediğini verir ya daha iyisini verir ya da hiç vermez.Mülk sahibi istediği gibi mülkünde tasarruf eder.

Okudunuz mu?  Çok güzel bir dua

Kayıtsız Üye
peki kaç çeşit kader vardır bilir misin.
din hakkındaki bilgilerin yanlış
eğer herkes kaderinde yazanı olsaydı oyuncu gibi herkes rolünü oynar giderdi o yüzden Allah sen ne yapacaksan biliyor yani kaderinde yazmayan şeyleri yoksa yazılan bir şeyi okuyarak herkes bilir.


MİSAFİR01
demekki suçsusmuşsunki ceza almamaışsın arkadaşım.şimdi suçlu olup Allah’a beni bu felaketten az cezayla kurtar yada beni kurtar tamamıyle deseydin ve kurtulsaydın anlardımda


zengin olmak için dua, zengin olmak için okunacak dua, zengin eden dua borçlardan kurtulmak için dua

Bu kategoride yer alan Allah seni bildiği gibi yapsın anlamı nedir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Borçlardan Kurtulmak ve Zengin Olmak İçin Dualar! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.