Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:30
Diyanet
Yönetici

Bir imamın dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir?

Bir imamın dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir?

imam
Bir imamın dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir?


Cevap: Bir imamın dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir?

Şema
İmam Nelere Dikkat Etmelidir

îmama lâyik olan, namazı uzatmamaktır. Kadınların tek başına cemaatla namaz kılmaları mekruhtur. Ancak yaptıkları zaman imam olan tam ortalarında duracaktır Tek bir kişiyle namaz kıldıran imam, ‘

Okudunuz mu?  Sabır ve Şükür Üzerine...

0 kişiyi sağına alarak kıldıracaktır. Cemaat iki kişi îset İmam önlerine geçerek kıldıracaktır. Bir çocuğa veya bir kadına uyarak cemaatla namaz kılmak erkekler için caiz olmaz.

Önce baliğ erkekler, sonra erkek çocuklar, sonra hünsâ (erkekliği ve kadınlığı şüpheli olan) lar, daha sonra kadınlar saf olacaktır. Eğer, erkeğin tam yanında (hizasında) kadın namaza durursa her ikisi, aynı namazda müşterek (aynı imama uymuş) olduğu halde erkeğin namazı fasit olur. (Kadının namazı ise bozulmaz).

Okudunuz mu?  Diyanet İşleri Başkanlığı: Teşkilat Yapısı

Cemaata hazır olmak ve gitmek kadınlar için mekruhtur. Yatsı akşam ve sabah namazlarına kocakarıların çıkmalarında hiç bir beis yoktur. Tâhir olan bir kişi, -selis (sidiği dâima akan) bir kişinin arkasında, temiz olan kadınlar istihazeli kadınların arkasında, okuyan kişi okumamış kişinin arkasında, elbiseli çıplağın arkasında namaz kılamaz. Teyemmüm edenin abdestlilere, mest üzerine mesh verenin yıkayanlara imamlık yapması caizdir. Oturarak namaz kılana ayakta namaz kılan uyabilir. Ancak işaretle namazını kııana rükû ve secde ile namazını kılan, nafile namazı kılana farz kılan, ayrı ayn farz kılanlar bîribirine uya-mazlar. Nafile namaz kılan farz namaz kuanın arkasında namazını (nafilesini) kılabilir. Bir imama uyup sonra o imamın abdestsiz olduğunu öğrenen kişi, derhal namazı tekrar kılacaktır.

Okudunuz mu?  Cuma Hutbeleri: Hutbe Duaları

Cevap: Bir imamın dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir?

Kayıtsız Üye
Bundan yaklaşık 4 sene önce Avcılar Merkez Caminde öğle namazı sonrası bir yaşlı adam kenarda bir yerde gazete okuduğu için caminin içinde biri görevli camiyi süpüren kişi adama saldırdılar yaşlı adam yeni şafak gazetesi okuyordu ve adamı tartaklıyarak hatta ceketi de söküldü ve adamı dövmeye dahi çalıştılar cami içinde ve müdahale ettik ama gene de adamı dışarı attılar akşam namazında Cami imamı Musa hocaya durumu anlattığımda utanmaz pişmiş kelle gibi sırıtmıştır.. Zerre kadar abartı yoktur eksiği var fazlası yoktur çünkü neredeyse camide kavga çıkacaktı

Bu kategoride yer alan Muharrem ayı ve aşure günü cuma hutbesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir imamın dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.