Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:04
Sahabe
Yönetici

Sahabe kim? Biz kimiz?

Sahabe kim? Biz kimiz?

gönüladam
SAHABE KİM? BİZ KİMİZ?

ALLAH’A EMANET OLUN.
Doğan Kuşman, 10/4/2010


Cevap: Sahabe kim? Biz kimiz?

ravza 2
< Eğer sahabe gibi olamayız derlerse, bu daha kötü bir savunma, çünkü sahabe gibi olunmaz ifadesi "Allah sahabeyi farklı yaratmış. Bir adaletsizlik var” demektir. Böyle bir savunma küfürdür. >
Bu cümleye takıldım neden küfür acaba? Sahabeler efendimizi bizzat görüp ALLAHUTEALANIN emirlerini onun mubarek ağızlarından dinlemişler onu görüp yanında bulunmuşlar canlarını feda etmişler onlar gibi olmamız mümkünmü kardeşim bunun adaletsizlikle ne ilgisi var anlıyamadım açıkçası tşkler çok güzel bir yazı buraya takıldım hocalarımız açıklar herhalde

Okudunuz mu?  Hz Amine'nin Kabri

Cevap: Sahabe kim? Biz kimiz?

islamyolu
< Eğer sahabe gibi olamayız derlerse, bu daha kötü bir savunma, çünkü sahabe gibi olunmaz ifadesi "Allah sahabeyi farklı yaratmış. Bir adaletsizlik var” demektir. Böyle bir savunma küfürdür. >

Saçmalamayın ya. Sahabe ile kendimizi nasıl bir tutarız. biz sahabe gibi nasıl olabiliriz. Sahabeler gökteki yıldız gibidir. biz yıldızmıyız.

Ömer bin Abdullazizi bilirsiniz. TAbii dir kendisi . Hz Muaviye ise Sahabedir. . Sormuşlar o zaman. hangisi üstündür diye. Hz muaviye Sahabe oldugu için daha üstündür. çünkü Peygamber efendimiz (SAV) en hayırlı devir benim devrimdir demiştir.

İmam rabbani hazretlerine soruyorlar. hz Vahşi mi üstündür (hz vahşi (R.A) hemde Sahabenin en düşük mertebelerinden) yoksa Veysel karani mi. (veysel karaniyi bilirsiniz . evliyaullahın ve Tabiin En hayırlılarından. Peygamber (SAV) hırkasını göndermiştir. )

İmam Rabbani Hazretlerinin cevabı. veysel karani , Hz Vahşinin Atının burnuna kaçan Toz kadar bile değildir. demektedir. Yani imam Rabbani hazretleri de Sahabenin değerini böyle bildiriyor.

Kardeş öylke bir konuşmusunki birde küfür olur demişsin. Sahabe gibi nasıl olalım. o sahabelerimiz (R.A) hepsi Rasullullahı görmüşlerdir Sohbetlerine katılmışlardır. Peygamberimiz (SAV) Sahabelerimi seven beni sevdigi için onları seviyordur demiştir. sakın ola Sahabelerime laf söylemeyin demiştir. Ya ben bu konuya cevap vermeye devam etsem. sayfalar çıkar ya. o lafta çok hata var. Ne alaka var Allahın adaletinde. bu sözde onu anlayamadım.. Sahabeler Ne savaşlar geçirdiler. Ne açlıklar ne zorluklar neler neler. bizlerde yan gelip yatmışız. onlarda desin o zaman Adalet. Allah Adildir. Elbet bizde Ahir zamandayız. Bu zamanda yapılan ibadetler Daha Makbuldür..


Cevap: Sahabe kim? Biz kimiz?

Şema
Doğan Kuşman yazılarını Lütfen forumda paylaşmayın!
< SAHABE KİM? BİZ KİMİZ?

Okudunuz mu?  Ervâ Binti Küreyz (r. anhâ) Hayatı

ALLAH’A EMANET OLUN
Doğan Kuşman, 10/4/2010 >


atının burnundaki toz

Bu kategoride yer alan Meleklerin Yıkadığı Genç başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sahabe kim? Biz kimiz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.