Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:20
missa01
Abone

Zina yapmamak için eşin haberi olmadan sevdiğim kadına nikah kıyabilir miyim

Zina yapmamak için eşin haberi olmadan sevdiğim kadına nikah kıyabilir miyim

Kayıtsız Üye
iki yıla yakın bir zamandır bir birlıkteligim var her anımız birlikte geçiyor karı koca hayatı yaşıyoruz eşimin haberi yok haberi olursa boşanırız beraber olduguım kişi dul ve 2 çocugu var ben onunla nikahlanmak istiyorum çok seviyorum eşimdende ayrılmak istemiyorum belli bir süre saklamak kaydıyla eşimden habersiz nikah kıyabilirmiyiz ayrıca beraber oldugum bayan dul ve cocuklu biri oldugu için ailesinden izin almasına gerek varmıdır cevaplarsanız çok seviniriz…..

Okudunuz mu?  Kurbanın Kesileceği Yere Indirir Ken Ayağı Kırıldı kurban olmasında bir sakınca varmı?

Cevap: zina yapmamak için eşin haberi olmadan sevdigim kadına nikah kıyabilirmiyim

Desert Rose
< Erkek ikinci evlilik için eşinden izin almak zorunda mı?

Erkeğin ikinci evliliği yaparken karısından izin alması şart değildir. Ancak aile huzurunun devamı için eşine haber verip bu konuda onunda görüş ve rızasını alması tavsiye edilir.

Okudunuz mu?  Gaipten Ezan Sesi Duymak

İslâm aile hukuku, dördü geçmemek üzere ve oldukça güç durumlara ve şartlara bağlı olarak erkeğin aynı zamanda birden fazla kadınla evlenmesine izin vermiştir. İlk eş, üstüne evlenilmemesi şartını koşmuş ise ikinci evlilik yapılamayacağı gibi, usulüne uygun evlenmelerde eşlerin hukuk ve şahsiyetini gözönünde bulundurmak gerekir. >
mumsema hocadan alıntı

Okudunuz mu?  Azimüşşan ne demektir

Cevap: zina yapmamak için eşin haberi olmadan sevdigim kadına nikah kıyabilirmiyim

menekse23
< iki yıla yakın bir zamandır bir birlıkteligim var her anımız birlikte geçiyor karı koca hayatı yaşıyoruz eşimin haberi yok haberi olursa boşanırız >
Vicdaniniz rahatmi???

Sonucta esinizi aldatiyorsunuz suan…

Okudunuz mu?  Cinlerden Korkuyorum

Yorum: Zina yapmamak için eşin haberi olmadan sevdiğim kadına nikah kıyabilir miyim

Kayıtsız Üye
Yazık yazık ..bu ne vicdansızlık hiç mi Allah korkusu yok. Karınızı sevdinizi söylüyorsunuz seven aldatır mı . 3. Kişilere sözüm boşanmış bekarlarla evlenin . Karısını seninle aldatan seni başkasıyla aldatmıycak mı düşünün . Sen kadınsın da karşındaki kadının canını yakmaya hakkınız varmı. Hocam yalvarırım hutbelerde bu dini nikahın oyuncak olmadını anlatınız. Sürekli peygamberimizin 4 kadınla evlendiğinin sebeplerini anlatın. Peygamberimizde evlenmiş bizde evlensek ne olur diyorlar. İlk hanımlar tutuyor. Bir şeylerin sahibi oluyor .hop adam meylim aktı deyip günlerini gün ediyorlar. Gününüzü gün ederken niçin nikah aklınıza gelmiyorda bu davranışlar ilerleyince nikah aklınıza geliyor. Allahtan korkan bunları yapmaz. Hocam topluma nasıl insanlar yetişiyor. Bu tür insanların yüzünden kocaman çocuklarınız var hiç mi utanmıyorsunuz . O çocukların alnına leke sürmeye. Evleneceği kişilerin başa kalkıp mutsuz olacağını düşünmez misiniz. Benimkide laf düşünmüş olsalar yapmazlardı. Vicdansızlar. Allah ıslah etsin. Etrafımda bu tip insanlar çok fazla . En çokta çocuklara yazık. Zevki sefasındayken çocukları sefil durumda. İkinci hanımlara isteklerini alırken elleri titremiyor. Kendi evlatlarına başkaları yardım etmeye çalıyor. Hocam dini nikah konusunda tekrar diyorum geniş bilgiler verin . Çocuklar ağlamasın. Anne baba olmuş olsa şerefli bir şekilde öldü deyip. Dua edilir. Ama bu davranışlar yüz karası. Allah bu tür insanları ıslah etsin

Okudunuz mu?  Kaç çeşit mezhep vardır?

Bunu yazarken aklıma geldi komşumun üç tane çocuğu var. Babaları başkasıyla yaşıyor. 14 yasındaki çocuk kanser. Diğerleri spastik özürlü. Anneleri temizliğe gidiyor. Adam eve geldimi kadının parasını alıp gidiyor. Kadın vermedimi dayak yiyor. Bu aileye komşular bakıyor. Sağolsun devlet para veriyor ama babaları gönlünce yaşıyormuş. Bu tür adamlar kalkıyor dini nikah kıydırsam diyor. Bu şekilde yaşayanlar nikah kıydırınca günah olmuyor mu?

Bu kategoride yer alan Namaza başlamadan önce yapılması gereken hazırlıklar nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina yapmamak için eşin haberi olmadan sevdiğim kadına nikah kıyabilir miyim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.