Anasayfa
18 Eylül 2021, 21:31
Gusul
Yönetici

Gusül sonrası akıntı

Gusül sonrası akıntı

Kayıtsız Üye
ilişkiden sonra gusül abdesti aldım bir kaç dakika sonra koyu beyaz bir akıntı oldu tekrar gusül abdesti almam gerekirmi


Cevap: gusül sonrası akıntı

Darusselam
ilişkiden sonra gelen sıvıdan dolayı gusül almak gerekir mi?

Erkekten, cinsel temas sonunda haz ve heyecan içinde, fışkırarak gelen yapışkan sıvıya meni (sperm) denir. Bu gelirse gusül gerekir. Cinsel duygu, heyecan, tenle temas vb. sonunda meni değil de daha az, açık renkli, yapışkan ve fışkırmayan bir sıvı gelirse buna mezi denir; meziden dolayı gusül gerekmez, yalnızca abdest alınır. İdrardan sonra veya başka zamanlarda cinsel etkilenme, haz, uyanma sözkonusu olmadan gelen açık renkli, fışkırmayan, yapışkan ve az miktardaki sıvıya da vedi denir, bu da yalnızca abdesti bozar. Sizinki meni değildir, gusül gerekmez, abdestten sonra gelmiş olursa yeniden abdest alırsınız.

Okudunuz mu?  Sinüzit varken gusül abdesti

Akıntı gusül abdesti

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Bir bayan olarak sürekli akintilarim oluyor.
Özellikle bu durumlarda:

1- her abdest almadan önce illaki idrar ederim. Ardindan abdestimi alirim. Tam namaza baslayayim derken icimden sanki bir sivi kopuyor gibi oluyor. Bazen kontrol ediyorum, sivi yok Ama bazen var.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinden sonra akıntı gelirse abdest bozulur mu?

2- afedersiniz tuvaletimi bile yaparken çok akintim oluyor

3- aklima istemedigim cinsel düsünceler gelince ardindan hemen afedersiniz genital bölgemde hafif bir sızıntı hissediyorum ve ardindan yine 1 numaradaki gibi sanki icimden sivi geliyor gibi hissediyorum. Ic camasirim temiz Ama tuvalete girince temizlerken bol sekilde akinti görüyorum kagitda. Kati bir sekilde oluyor. Rengi hep degisik: ya beyaz yada sarı gibi beyaz.

Okudunuz mu?  Boy abdesti sırasnda vücutta ağda kalıntıları

Bunlar gusül gerektirirmi? Sanki son durum getirir gibi Ama her yerde farkli seyler yaziyor. Yardimci olabilirmisiniz lütfen?

Simdiden Allah razı olsun.


Yorum: Akıntı gusül abdesti

imam
1- Bu vesvesedir aldırmayınız.
2- Akıntı gelmesi normaldir.
3- Bu akıntı mezidir. Harama bakma, cinsel şeyler düşünme bu tür akıntılar gelmez.

Okudunuz mu?  Gusül aldığım esnada akıntı geliyormuş hissi oluyor

Mübarek123
Selamun aleykum arkadaşlar benim sorularım olacak.
1-bana durmadan akıntı hissi geliyor vesveseye düşüyorum akıntı gelse bile gusül bozulur mu
2-meni durduk yere bisey yapmadan ilişkiye girmeden,cinsel organla oynamadan meni gelir mi


Tevbe
Şehvetsiz gelen meni gusül gerektirmez ancak avuç içinden fazla olduğu halde silinmesi ve vücutta bulaştığı yerlerin yıkanması gereklidir. Gelenin meni mi mezi mi olduğuna forumdan ulaşabilirsiniz. Ne gelirse gelsin eğer bir özür durumu yoksa gusülü bozmaz ama normal abdesti bozar.

Okudunuz mu?  Günlük kuran okuma programı

Mübarek123
Akıntı hissi geliyor bakıyorum hiç bisey gelmemis bu konuda vesvese yasiyorum ya meni geldiyse gusül abdestim bozulduysa diye yardımcı olursaniz sevinirim
İkinci olarakta durduk yere bisey yapmadan meni gelir mi akıntı gelse gusül bozulur mu ?


ACİLSERVİS
Soruna cevap verilmiş zaten tekrar aynı konuyu neden açıyorsun. Buradan devam et.

Okudunuz mu?  Kadınlar sırt üstü yattığı zaman geri içine gider yani kadın rüyalansa uyanınca ıslaklık görmesede gusül yapmalımıdır?

gusül sonrası gelen akıntı

Bu kategoride yer alan Esnerken, Ani heyecanda gelen meni başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül sonrası akıntı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.