Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:16
missa06
Abone

Kadının başını örtmesi için eşinden izin alması gerekir mi eşinin izni yoksa örtünebilir mi ?

Kadının başını örtmesi için eşinden izin alması gerekir mi eşinin izni yoksa örtünebilir mi ?

Kayıtsız Üye
kadın eşinin rızası olmadan kapanması doğru mudur yada kapalı ise kocası başını açmasını isterse eşi ne yapmalıdır ?


Yorum: Kadının başını örtmesi için eşinden izin alması gerekir mi eşinin izni yoksa örtünebilir mi ?

Omer Faruk
Allah’ın farzları eşlerin iznine bağlı değildir. Eğer bir erkek eşinin başını açmasını isterse kadın için bu boşanma sebebidir. İslami olarak talak (boşol) ile boşamasa bile kadının ayrılık hakkı doğar. Kesinlikle buna müsaade etmeyin. Böyle bir adama Allah’ın bir ayetini çiğnetirseniz diğerlerini de rahatça çiğneyecektir.

Okudunuz mu?  Eşimle aramızdaki soğukluk

Hiç bir hoca size eşinizi dinleyin diye nasihatte bulunamaz. Çünkü ne Kur’an ne de Rasulullah’ın sünneti buna müsaade eder. Bu tür haramlar ancak can endişesi ve sokağa düşüp daha kötü duruma düşme gibi durumlar varsa yapılabilir. Bunun dışında bu haramlar başka biri yaptı diye işlenemez.

Okudunuz mu?  İnsanlarla küs olmak bazı kişilerle zaruret dışında konuşmamak günah mıdır?

eşin istekleri

Bu kategoride yer alan Kayınvalidemle anlaşamıyorum hizmet yapmak istemiyorum dini açıdan bu günahmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadının başını örtmesi için eşinden izin alması gerekir mi eşinin izni yoksa örtünebilir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.