Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:25
missa04
Abone

Arkadaşların kendi aralarında eğlenmek için parasız oynadıkları okey (veya kağıt oyunları) haram mıdır?

Arkadaşların kendi aralarında eğlenmek için parasız oynadıkları okey (veya kağıt oyunları) haram mıdır?

Kayıtsız Üye
Okey oynamak… Arkadaşların kendi aralarında eğlenmek için parasız oynadıkları okey (veya kağıt oyunları) haram mıdır?


Yorum: Okey oynamak… Arkadaşların kendi aralarında eğlenmek için parasız oynadıkları okey (veya kağıt oyunları) haram mıdır?

arifselim
Kumara alet etmemek şartıyla bu tür kağıt oyunlarını oynamak haram değildir. Lakin bu oyunlar genellikle kumara alet edildiğini de unutmamak gerekir. Yine bu oyunlar ibadetten uzaklaştırabilir, zaman israfına neden olur ve kötü ortamlara girmeye de sebebiyet verebilir. En doğrusu bu oyunlardan uzak durulmasıdır.

Bu kategoride yer alan Namazda kelime i şehadet nerede söylenir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaşların kendi aralarında eğlenmek için parasız oynadıkları okey (veya kağıt oyunları) haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.