Anasayfa
3 Şubat 2024, 13:27
sizden4
Abone

Yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?

Yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?

noıdnoname
Ben yürürken günahlarımı düşünürken gidip "Ben rabbimden özür dileyeceğim" diye düsünürken eve gelip namaz kılacaktım ama ışte bu cümleyi düşünürken ağzımdan yarısı sesli kaçtı ve kala kaldım çok pişmanım ben öyle bir şey kastetmedim şimdi ne yapmalıyım bunca günahın üstüne birde sirke girmemisimdir değil mi?


Cevap: yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?

imamhatipli42
Şirkle nasılbağlantı kurdun kardeş anlayamadım.


Cevap: yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?

Ercan
"rabbimden özür dileyeceğim" cümlesinin yarısının sesli çıkmasından niye pişman oldun ki? yada ben mi soruyu yanlış anladım?


Cevap: yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?

noıdnoname
ışte ordaki cümlenin iki kelimesini söyledim kala kaldım şimdi anladın mi ?

_________________

ben rabbim den ozür dileyeceğim derken yanlışlıkla ilk iki kelime çıktı ve kalakaldım

_________________

lütfen cevap yazın


imamhatipli42
"Rabbimden özür" bunu söylemenin bir sakıncası mı var ki. Kardeş çok vesvese yapıyorsun fiiliyata geçmeden bir şey olmaz.


noıdnoname
kardeş "ben rabbim" den özür dileyeceğim" diye düşünürken ilk iki kelime çıkıverdi ağzımdan şimdi anladın mi ?

Okudunuz mu?  Zikir çekerken aklıma çok düşünce geliyor

Ercan
Şimdi anladım.
"Ben rabbimden özür dileyeceğim" diyecekken,
Tövbe haşa " Ben rabbim" dedin. Yani kendini Rab yerine koymuş gibi hissettin.
Bilerek ve isteyerek dememişsin. Ve pişmanlığın belli zaten.
Kardeş bunlar şeytanın seni yanıltması, kalbine vesvese vermesi. Abdestini al, namazını kıl, bol bol tevbe et, Allah’a sığın. Allah Rahman ve Rahimdir. Çok bağışlayandır.


noıdnoname
peki şirke girmemisimdir değil mi ?


Ercan
Yok kardeşim. Kalbinden öyle geçirip, bunu bilerek ve isteyerek dille de tasdik etmemişsin. Sadece ağzından öyle çıkmış. Ve bu bilmeden ve istemeden olmuş.
Şirke girmen söz konusu değil. Tevbe et, şeytandan ve vesveselerinden Allah’a sığın.
Dualarında bizlere de yer vermeyi unutma. Allah (c.c) tüm Ümmeti Muhammed’den razı olsun inşAllah.


noıdnoname
bu konuyu bilen varmı ?


Ercan
Sevgili kardeşim, ne duymak istiyorsan yaz bari, onu yazalım cevap olarak.
Şirke girmemişsin.


noıdnoname
Allah razı olsun ama çok endişe ediyorum ışte beni anlamalısın.kusura bakma


Ercan
Anlıyorum zaten. Şeytan hala vesvese vermeye devam ediyor. O yüzden ısrarla Allah’a sığın diyorum.
Aç elini, kaldır havaya, gözlerini kapat.
" Allah’ım şeytandan ve vesveselerinden, yarattığın kötü şeylerin şerrinden Sana sığınırım" de. Bak nasıl rahatlayacaksın.

Okudunuz mu?  Kalben yemin etmek

noıdnoname
hata ve heyecanla ağzımdan kaçtı sonradan bu anlama gelebilir mi diye korktum Allahtan affeder inşAllah


mslmn
Kardeşim bunu bilerek demediğin hata ederek ağzından kaçtığı açık.Önemli olan asıl kalbdir.Ama yinede tavsiyem Allah (c.c)’dan af dile Allah çok merhametlidir.Şirke girmiş olmasan bile Allah (c.c)’dan af dilemek iyidir.Ama bana kalırsa orda şirke gircek bir şey yokmuş gibime geliyor en iyisini yine Allah (c.c) bilir yinede sen tövbe et.

Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.(Zümer Suresi 53.Ayet)


noıdnoname
Allah yücedir ben çok hata yaptım böyle son 6 ayim tam bir felaket gibi geçiyor hata hata üstüne yapıyorum evden çıkmıyorum etrafındakiler beni tanıyamıyor artık hep gafletle işlediğim hatalar şeytanın oyunlarına gelmem var.ara sıra keşke bir toprak olsaydım veya bir taş olsaydım diyorum benim Allahin karşısına çıkacak yüzüm kalmadı artık çok utanıyorum.psikolojim bozuk işlediğim günahlar yüzünden ben hiç böyle bir gelecek hayal etmemiştim keşke geçmişe dönebilsem. belki Ramazan da düzelirim diye bekliyorum artık geçmiş neşeli günlerime bakıp üzülüyorum.En iyisi ben birdaha buraya yazmayayım Ramazan öncesi mutlu olmalıyız kusura bakmayın benim dertlerim ışte bunlar inşAllah Rabbim kimseye benim yaşadıklarımı yaşatmaz Amin.

Okudunuz mu?  Ölünün arkasından yapılması gerekenler

noıdnoname
Allah yücedir ben çok hata yaptım böyle son 6 ayim tam bir felaket gibi geçiyor hata hata üstüne yapıyorum evden çıkmıyorum etrafındakiler beni tanıyamıyor artık hep gafletle işlediğim hatalar şeytanın oyunlarına gelmem var.ara sıra keşke bir toprak olsaydım veya bir taş olsaydım diyorum benim Allahin karşısına çıkacak yüzüm kalmadı artık çok utanıyorum.psikolojim bozuk işlediğim günahlar yüzünden ben hiç böyle bir gelecek hayal etmemiştim keşke geçmişe dönebilsem. belki Ramazan da düzelirim diye bekliyorum artık geçmiş neşeli günlerime bakıp üzülüyorum.En iyisi ben birdaha buraya yazmayayım Ramazan öncesi mutlu olmalıyız kusura bakmayın benim dertlerim ışte bunlar inşAllah Rabbim kimseye benim yaşadıklarımı yaşatmaz Amin. Işte beni tek ayakta tutan ayet o Zummer 53.


Ercan
Kardeşim sen zaten yaptıklarından yaşadıklarından pişmanlık duyuyorsun. Allah kalplerin içini de bilir dışını da. Sen Allah’a sığın. Bol bol dua et. Ben de senin için dua ediyorum.
Rabbim bağışlar inşAllah.

Okudunuz mu?  Yemini geri almak varmı

DrLeyla
Selam Aleyküm,

Anladığım kadarıyla bulunduğun uçuruma bir günde yuvarlanmadın. Öyle ise bir günde çıkmayı da hayal etme. Sabırla, ümitle, yavaş-yavaş, adım-adım içinle dışını eşleştir. Hadi, durma, işin çok…

Allah cümlemizin yardımcısı olsun. Amin.


mslmn
Kardeşm psikolojini bozmana yok hiçbir şey için geç sayılmaz önce güzel kalpten bir tövbe et ve sonra ibadetlerinle meşgul ol zamanla mutluluğu yakalarsın İnşAllah.


noıdnoname
< Anladığım kadarıyla bulunduğun
uçuruma bir günde
yuvarlanmadın Öyle ise bir günde çıkmayı da hayal etme >

Tam aksine karedeşim beni bu uçuruma kaydıran sadece 3 – 5 sn içinde öfkeli bir anımda işlediğim günah oldu o an yansaydım veya o an ölseydim keşke. Her şey ondan sonra oldu bu gibi hatalarim çoğaldı dinden çıkmışınmı diye araştırır ken ordaki şeyler aklımda kaldı gitmiyor atamıyorum kafamdan ya birdaha oluverirse diye korkmaktan yaşantım alt üst oldu. içimde sanki bir şey var Haşa isyan ediyor kendi kendinden nefret ediyorum ben bu değilim anlatamıyorum sanki iki kişi var içimde biri iradem biri tam bir şeytan ondan nefret ediyorum beni yenmesinden korkuyorum.

Okudunuz mu?  Karabasan ile ilgili sorular ?

mslmn
Kardeşim sen Allah (c.c)’a sığınırsan şeytanın seni yenmezi ihtimal bile olamaz önce tüm kalbinle tövbe et ve Allah (c.c)’a sığın Allah (c.c) kullarına
yardım edendir.

_____________

Görmedin mi, Allah, yerdekileri ve denizde onun emriyle akıp giden gemileri, sizin yararınıza verdi. Ve izni olmadıkça, göğü yerin üstüne düşmekten alıkoyar. Şüphesiz Allah, insanlara karşı şefkatlidir, çok merhametlidir. (HAC SURESİ / 65)


DrLeyla
Evet o 2 kişi… onlardan biri vicdandır, diğeri sen. Vay haline vicdanı olmayanların! Konuş vicanınla. Sor ona, dır-dır yapıp seni rahat bırakmıyor da, senden tam olarak ne istiyor? Önce anla bir vicdanının derdini. İsyanlara kadar kışkırıyorsa dinlamiyorsun demektir, bir dinle onu. Eminim bağırmayı bırakacak sen onu dinlersen birazcık. Onun ne istediğini anladıktan sonra artık sen olarak karar ver, ona istediğini vericek misin vermeyecek misin. Belki ona beklemesini söylersin, artık o senin kararın olacak. Vicdanınla bir anlaşma yap, sonra da her defa ağzını açaıp da seni rahatsız ettiğinde o anlaşmayı hatırlat da sussun. Vicdan…çok gevezedir, durmadan dır-dır eder, ama onu seviyorum, mutlu olması için elimden geleni yapıyorum.
O yalnış yaptığın ana başka açıdan bakmaya çalış. O an o zaafın olduysa, kişiliğinde bir açık var belki, onu kapatman için belki bunca şey yaşıyorsun.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti yerine duş almak

Allah kolaylık versin. Amin.


noıdnoname
vicdanım yaşamak istemiyor çünkü yediğim her lokma haram gibi geliyor bana. ben beni yaratana benim iyiliğimi isteyene böyle bir yanlış yapmamalıydım yazıklar olsun bana ama gel gör ki Kuranda da cana kıymayın yazıyor ne yapacağım? ışte ölmeden ölen ben ve yaşadığım sıkıntı dolu günler.


DrLeyla
Sen 99 kişi öldürüp de tövbe eden adamın öyküsünü bilir misin?
Dindarın birisine gidip 99 kişi öldürdüm diye itiraf etmişti ve cehennem müjdesi almıştı. Öyle bir öfkelenmişti ki, o dindarı da öldürerk 100cü kişiyi öldürmüş olmuştu.
Sonra bir ilim adamına gitti. Ben 100 kişi öldürdüm diye itiraf etti. Alim ona, ‘Allahın töbe kapıları açıktır. Filan yere git ve ordakı salih adamlarla yaşa, umulur ki afv olunursun’ dedi. Katil de o filanca yere gitmek üzere yola çıktı…
Tam yolun ortasında iken eceli geldi. Yere düştü ve son nefesini vermeden önce gittiği yere taraf süründü. Melekler gelip onu cennete ve ya cehenneme götürecekleri konusunda tartışmaya başladılar. Çünkü adam tam iyilikle kötülük arasındakı ortada ölmüştü.
Sonra Rabii katilin son nefesinde yaptığı o doğruya sürünmeden dolayı onu rahmet etti ve cennet meleklerine teslim etti.

Okudunuz mu?  Aşkını gizleyip, iffetini muhafaza ederek ölen şehiddir hadisi

Senin ne yaptığını, kaç kere yaptığını bilmiyorum. Ama bu anlattığım öyküden söylemek istediğimi anlarsın İnşAllah.


noıdnoname
katil olsaydım daha ümitvar olurdum herhalde.


DrLeyla
Ohoho. Allah’tan sabır diliyorum sana karşı. Ne var yani, çok mu zor geldi töbe etmek? Nedir senin derdin? Ne uzatıyorsun uzattıkça? İşlemişsin bir günah, sonra kat-kat yine işlemişsin, şimdi pişmansın, töbe etmek istemiyorsun , çünkü ümitvar değilsin… Ne deyim? Allah hakimin olasun deyim.
Zina mı yaptın? Bir ilişki kurdun ve devam ettirdin? Bumudur yani derdin? Haram cana kıymak daha küçük günah mı sence? Rabbinin yerine nasıl karar verirsin? O bilir, isterse bağışlar, istemzse bağışlamaz. Allahı nasıl tanırsan O senin için öyledir. Onu asla bağışlamaz tanırsan, ondan afv dilemezsin ve dolaysıyla O gerçekten seni asla bağışlamaz.
Bir tanıdığım vardı aynı senin kafada…Ona yardım etmek için çabaladım durdum, sonunda yine de bir hadiste nasıl davranacağıma dair bir ipucu buldum. Kötülükleri elinizle engelleyin diyordu, yapamıyorsanız dilinizle engelleyin, yapamıyorsanız kalbinizden soğutun. (Yalnış hatırlıyorsam beni düzeltin). İşte o zaman artık onunla uğraşmayı bıraktım.
Bizden ne bekliyorsun? Bir soru soruyorsun, sana cevap yazıyoruz, yardımcı olmaya çalışıyoruz, sen okumamış gibi devam ediyorsun. Seni günahlarından dolayı taşlayarak öldürüp de arındırmamızı mı bekliyorsun?
Bikere, Peyğemberimiz (sas) günah işleyip de sonra gelip kendisine itiraf edenleri sevmezdi, delirdin mi sen der yollardı.
Yeter artık, günah işledim deyp durma. İşledieysen sus ve töbe et, ne yapıyorsan Allah ile özel ilişkinde yap, millete dökme pisliğini. Hele hele ümitvar değilsen…

Okudunuz mu?  Cennetle ilgili merak ettiğim sorular

noıdnoname
doğru söylüyorsun ama ben günahımı yazmadım ki ben tövbe de ettim Allahtan başka günahları bağışlayacak kimse yoktur. Bunu da biliyorum. Sadece konuşacak birilerini aradım kusura bakmayın.


DrLeyla
Biraz sert tepki verdim, hakkını helal et. Ümitvar olmayışını yazdığında çileden çıktım. Sonuçta benim sert tepkim seni dengeye soktuysa, Elhemdüllah.


Kayıtsız Üye
Ben bugün okuldan geldim ve çok sinirliydim agliyordum sonra annem dedi dua et bende şeytan beni yanlış yöne soktu yanlışlıkla
Kabul etmiyorki gibi bir söz kullandım daha yaşım 12 ve söz verdim Allahım orucumu tam tutcam bu sene ve tutmadigimi orucdan sonra tutcam dedim sizce günaha girmismiyimdir 🙁

Okudunuz mu?  Cuma Günü Öyle bir saat var Ki, Dualar geri Çevrilmez

MeSeLeM
Günah olan bir şey yok. orucunu elbette tutmalısın bu İslamın 5 şartından biridir. Seçenek yok.


Kayıtsız Üye
Ben geçmiş zamanda bir gün bir şeye kızdım yok tarzı bir şey söyledim ama gerçekten niyetim Allahı inkar etme değildi ben asla zaten böyle bir şey yapmam tövbe haşa sizce küfre sebebiyet vermiş miyimdir çok korkuyorum


Hoca
Küfür sözleri bilinçli ve kalpten söylenirse insan dinden çıkar yoksa sizin yaptığınız doğru olmasa da dinden çıkarmaz


Kayıtsız Üye
Merhaba ben babamla markete gitim kitap aldım 2 tane gelirken tengricilik inancını gördüm eski Türklerin inancı kitapta yaziyordu babama bilgi verirken islami benzediğini düşündüm ve bir anda konuşurken ağzımdan Allah gibi bir söz çıktı 10 sn sonra tevbe etim hemen bir anda çıktı sirke dustumu af olunur mu?

Selamın aleyküm ben markete gitim babamla 2 tane kitap aldım gelirken arabda kitaba baktım kitaba eski Türklerin dini yaziyordu tengri dini babama yazan soliyodum orda ağzımdan hatayla bir anda dinlerinin islami benzediğini düşünerek Allah gibi dedim bir anda çıktı çok pişmanım Allah’a tevbe ettim bu şirkmidir af olurmu bir anda çıktı ağzımdan 10 saniye sonra tevbe ettim pişman oldum. Diyalog soyle gecti Türklerin eski dini orda yazanı okudum sonra Allah gibi dedim sonra peygamberler felan yok islami benziyor tarzında dedim Allah gibi dedim diye tevbe etim şirkmidir bu afolurmu.

Okudunuz mu?  Bir kadının avret yerine dokunmak zina sayılır mı

ACİLSERVİS
Yanlışlıkla hatalı bir şey söylemek dinden çıkarmaz.


yanlışlıkla şirk, yanlışlıkla söylenen söz, Neler bizi Şirke sokar

Bu kategoride yer alan Aleykumselam demek zorundamıyız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.