Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:16
missa06
Abone

Sigara kullanmak harammış ben sigara kullanıyorum bu durumda namazım kabul oluyor mu?

Sigara kullanmak harammış ben sigara kullanıyorum bu durumda namazım kabul oluyor mu?

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm mumsema arkadaşlar sigara harammış da öyle duydum peki ben namaz da kılıyorum sigara da içiyorum acaba haram işlediğim için namazım kabul olmuyor mu diye içimden bir ses geliyor ben de düşünüyorum sizce ALLAH C.C kabul eder mi? en doğrusunu ALLAH-I ZÜLCELAL bilir.şimdiden ALLAH RAZI OLSUN….


Yorum: Sigara kullanmak harammış ben sigara kullanıyorum bu durumda namazım kabul oluyor mu?

zorunluyolcu7
Kardeşim bedenine zarar veren her madde haram kılınmıştır, sigara bu yüzden haram, sigara hiçbir ibadetine veya özel hayatına engel değil ister içersin ister içmezsin, şahsım adına söyleyim bende içiyorum ama yakın zamanda bırakacam.

Okudunuz mu?  Gurbette ölen insan şehit mi? Gurbetin bunun gibi din açısından özellikleri nedir?

Klasik olacak ama bırakmanı öneririm hem cebine hem sağlığına yazık.


Yorum: Sigara kullanmak harammış ben sigara kullanıyorum bu durumda namazım kabul oluyor mu?

Kayıtsız Üye
Zorunlu yolcu bilip bilmeden konuşma hüküm verme çoğu alim haram dememiş haram diyende olmuş helal diyende

Ama genel olarak sigara mekruhtur
Rızkının israfına veya zamanıma çok zararı oluyorsa harama dönebilir kişi ve şartlara göre değişir kardeşim

Okudunuz mu?  Helallik istememize rağmen hakkını helal etmeyene ne yapmalı?

Ama alimlerin geneli mekruhdur demiştir


Yorum: Sigara kullanmak harammış ben sigara kullanıyorum bu durumda namazım kabul oluyor mu?

zorunluyolcu7
Ben sigara doğrudan haram demedim, (duyduğumu söylüyorum) bedenine zarar veren herşey haram dedim, öldüğünde bedenindeki her uzuv her organ senden hesap soracakmış nasıl kullandığına baktığına göre.

Sigara içerek bedeninin hemen hemen her yerine zarar veriyorsun, doğru mu?

Tamam kardeşim, ben bir şey demedim ister hiç içmesin ister 1 dal içsin ister 3 paket kendi bilir ben ne yapayım.

Okudunuz mu?  Âlem-i Emir Ne Demektir?

Sonuç olarak, Allah kulunun kendisine hiçbir şekilde zarar vermesini istemez, bunuda unutmamak gerekir.


Kuldurdileyen
Size namaz kılmamanızı söyleyen bütün iç sesler kimin sesidir? Ayıplanırsın kılma, kabul edilmez seninki kılma, işinden kovulursun, şu seni sevmez, bunu kılma sorun olmaz, bunun vakti geçmiş, bu seferki olmasa da olur, sen iyi bir kulsun Allah seni af eder boş ver ve daha nicesi, size namaz kılma diyen tüm seslerin akılla bir alakası yoktur. Bu seslerin hepsinin yahut birinin nerden geldiğini bilin artık. Sadece abdestsiz yanaşmayın, sadece hayızlı halde iken yanaşmayın bunun dışındaki sözlerin nerden geldiğini bilin artık. Uyanın sizin dostunuz kim, düşmanınız kim uyanın artık. Memleket uyuyor komşular. Uyandırın şu gençlerimizi, kendimizi, sevdiklerimizi. Anlatın güzelce ve kınamadan, hor gözle bakmadan.
Namazın imana faydası,sigaranın vücuda zararı ile kıyaslanamaz. Bedeni zarar var diye ebedi bir kardan vaz geçilemez.

Okudunuz mu?  Kendini beğenmek dinden çıkarır mı?

nurçiçek
sigara haram değil mekruhtur diye biliyorum. İçilmemesi daha iyidir, ama içildiği için içki ile aynı kefeye konmaz. Sağlığa zararlıdır, tıpkı şeker gibi. İbadete mani değildir diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltsin bilenler.
Not: Şeker kanser hüçrelerini besler.


vel Fecr
< Ben sigara doğrudan haram demedim, (duyduğumu söylüyorum) bedenine zarar veren herşey haram dedim, öldüğünde bedenindeki her uzuv her organ senden hesap soracakmış nasıl kullandığına baktığına göre.

Okudunuz mu?  Eşimde veya bende büyü mü var

Sigara içerek bedeninin hemen hemen her yerine zarar veriyorsun, doğru mu?

Tamam kardeşim, ben bir şey demedim ister hiç içmesin ister 1 dal içsin ister 3 paket kendi bilir ben ne yapayım.

Sonuç olarak, Allah kulunun kendisine hiçbir şekilde zarar vermesini istemez, bunuda unutmamak gerekir. >
bu ayeti böyle anlıyorsak, cep telefonuda haram radyasyon yayıyor. strese girmekte haram vücuda zarar veriyor. televizyonda haram göze zarar veriyor.
egsozda haram ciğere zarar veriyor.

Okudunuz mu?  Su aygırı eti yemek caiz mi?

hüküm koyacak kadar alim değiliz bu konular ciddi bir meseledir. birşeye haram helal hükmü koyabilmek için kuran sünnet icma ve kıyasa bakılır. biz hiçbirşeye vakıf olmadan bu kadar kolay helal haram diyemeyiz.
sizin bir meseleye haram demeniz bütün islam alemini etkiler. madem bu kadar kolay hüküm koyabiliyoruz o zaman şu bozuk zamanda mezhep kurunda taabiniz olalım.


Omer Faruk
Sevgili kardeşlerim

Okudunuz mu?  Çocukların lazerle sünnet edilmesi caiz mi?

Sigara bizatihi Kur’an ile haram kılınmamış ancak dolaylı olarak ayet ve hadislerin işareti O’nu haram kılmıştır. Delillerine gelince;

Hanefi fıkhına göre İslam’ın 5 temel, korunması gereken maslahatı vardır. Bunları engelleyen şeyler Kur’an’da geçmese de haramdır.

1- Can Emniyeti
2- Mal Emniyeti
3- Akıl Emniyeti
4- Nesil Emniyeti
5- Din Emniyeti

Mesela Eroin, Esrar ve bilumum bağımlılık yapan uyuşturucular ne Kur’an’da ne de hadislerde geçer ancak bunları kullanmak da haramdır, Çünkü

Bu uyuşturucular, can emniyetini, mal emniyetini, emniyetini yok ederler. Sigara ise eroin ve esrar’dan hafif de olsa kişiye ve çevreleri açısından daha zararlı ve zararları daha kalıcıdır. Hem mal emniyetini yok eder (buraya aktarılan para hesaplandığında görülür) hem can emniyetini yok eder, hem akıl emniyetini yok eder. AYrıca bununla da yetinmez eğer anne kullanıyorsa nesil emniyetini de tehdit eder. Bütün bunlar bir araya geldiğinde İslam’a göre HARAM demekten başka çare kalmaz.

Okudunuz mu?  Dua ederken havaya bakmak günah olur mu ?

Eğer birisi buna mekruh filan diyerek savsaklıyorsa vebaline de katlanmalıdır.

Söz konusu kardeşimizin sorusuna gelince, sigara da diğer haramlar gibidir, namazın kabulünü engellemez ama yukarıda saydığımız zararlarından dolayı hem kul hakkı hem de Allah’ın size emanet ettiği vücut emanetine ihanet etmiş olursunuz.

Okudunuz mu?  Arife günü kabir ziyaretin ölüye faydası nedir?

Unutmayın namaz; (Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkor. Allah’ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah, yaptıklarınızı biliyor. (Ankebut/45)

Sigara içen dostlarınızdan uzak durunuz.

Rabbim hepimize güçlü irade nasip etsin.


vel Fecr
bahsettiğiniz eroin esrar aklın gitmesine dayandığı uyuşukluk sağladığı, islama muhattap birininde aklının salim olması gerektiğinden dolayı, haram olduğunu hatırlatmama gerek yok inş.

Okudunuz mu?  Eşinin sütünü içmek caiz midir

sigara

Bu kategoride yer alan Evliyken başkasını bir başkasını seviyor olmak bu durumda boşanmak yada boşanmamak ne kadar doğrudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sigara kullanmak harammış ben sigara kullanıyorum bu durumda namazım kabul oluyor mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.