Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:45
sizden02
Abone

Tövbenin kabul olduğu bilinebilir mi ?

Tövbenin kabul olduğu bilinebilir mi ?

noıdnoname
Arkadaşlar çok büyük bir günaha tövbe edenin tövbesi kabul olur mu ? Olursa bilinir mi ?


Cevap: tövbenin kabul olduğu bilinebilir mi ?

ikra_40
Kardeşim
Allah Azze ve Celle’ nin merhameti çok büyüktür günahım büyük diye tövbe etmekten vazgeçmemelisin.İçten ve samimi tövbe edersen affedilebilirsin.
Tövben kabul olursa bunu bilemezsin ama tövbe ettikten sonra bir daha tövbe ettiğin günahı işlememeli Hak’ın yolunda yürümelisin..

Allah’ın mağfireti hepimizin üzerine olsun…


Cevap: tövbenin kabul olduğu bilinebilir mi ?

noıdnoname
Hakkın yolunda yürümek istiyorum zaten ama utancımdan kurani kitabı elime alamıyorum aklıma çok kötü şeyler geliyor küfürü gerektiren şeyler bunlar vesvese mi ben istemiyorum bunları Allahı sevmek istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz ? Ne yapmam lazım bu kadar gunahtan sonra Allah beni kabul eder mi diriliş var biliyorum ama Allahin karşısına çıkmaktan utanıyorum keşke yok olsam.

Okudunuz mu?  Evli birini seviyorum ne yapmalıyım

Cevap: tövbenin kabul olduğu bilinebilir mi ?

noıdnoname
peki tövbe edersek kabul edilirse öbür dünyada karşımıza çıkar mi ?


Guray
Tevbesi kabul olan günah işlememiş gibidir buyuruyor Peygamberimiz (S.a.v.) yani eğer tevben kabul olursa o günahlardan sorumlu olmazsın


noıdnoname
tamam anladım teşekkür ederim peki tövbeye sürekli mi devam etmek lazım yoksa 1 kere mi birde içimden bir ses senin tövben kabul olmazsa seni hiçbir sevap kurtaramaz diyor buda beni umutsuzluğa itiyor.

Okudunuz mu?  Vesvesenin şiddetiyle ağızdan kaçan söz bize günahı nedir ?

Guray
Her namazından sonra tevbe edebilirsin ve buda daha iyidir içindeki sese gelince ona aşağıdaki ayet meallerini hatırlatabilirsin

Şüphesiz Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz. Bunun dışında kalan (günah) ları ise dilediği kimseler için bağışlar. Allah’a şirk koşan kimse, şüphesiz büyük bir günah işleyerek iftira etmiş olur. (Nisa / 48 )

Okudunuz mu?  Dinimizde Uğur var mıdır?

Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Çünkü kâfirler topluluğundan başkası Allah’ın rahmetinden ümidini kesmez. (Yusuf / 87 )


Hiss1
Kişinin tevbesinin kabul olunması dört şeyle anlaşılır :
Dilini fuzul, sözdem,yalandan,gıybetten,söz gezindiricilkten sakındırması.
Hiçbir ferde hased etmez(kin gütmez) ve düşman gözü ile bakmazsa
Kötü arkadaşlarını bırakıp onlarla birleşmezse
Ölüm için hazırlıklı olursa ve geçmiş günahlarına tevbe edip ibadete devam etmesiyle.
tevbe ettiği halde günah işlemesi Rabb ile alay etmektir. Ve tevbe etmeden aynı günahı işlemeye çalışmak büyük günahtır. Allah’tan ümidini kesmek de günahtır. Allah seni ve tüm müminleri tevbe edenlerden eylesin.[Amin]

Okudunuz mu?  Müstehcen görüntüler izlemek gusül gerektirir mi ? (Acil cevaplarsanız.)

noıdnoname
Allah razı olsun … < Ölüm için hazırlıklı olursa >
maddesini hiç bir zaman yapamam ki .


Hiss1
Ahirete saklayacak hiçbir şeyin yok mu? Ölüm için hazırlıklı olmak demek ölümü aklından çıkarmamak ve dünya işleriyle ilgilenirken aynı zamanda ahiret işleriyle ilgilenmek demektir.


noıdnoname
elimde hiç bir şeyim yok pişmanlıktan başka.ben çok neşeli biriydim işlediğm bir günah ve 3-5 sn içinde söylediğim bir kötü söz benim hayatımı mahvetti bu ömür nasıl geçer bilemiyorum ve daha sonra tabiki ahiret ondan da çok endişeliyim bütün amaçlarım gelecek hayallerim şu an kayboldu sadece ölümü bekliyorum intihar etmiyorum çünkü birde bunun günahını almak istemiyorum. Allah a karşı çok mahcubum inşAllah çok çektirmeden alır canımı.

Okudunuz mu?  Sabah Kalktığında Islaklık Varsa Gusül Abdesti ?

Hiss1
Kardeş sen sürekli tevbe et sev tevbe ettiğinde çölde devesini kaybetmiş ve tam ölmek üzereyken geri bulmuş birinin sevincinden daha fazladır Allah^’ın sevinci.
İbadete yönel kardeş. "Her şeyin çaresinin zaman olduğunu sananlar, bu sözcüğü bir de tersten okusunlar." Necip Fazıl Kısakürek

Okudunuz mu?  Bekarlık mı, yoksa evlilik mi daha hayırlıdır?

mslmn
kardeşim bir kere gönülden bir tövbe et ve ibadetlerinle meşgul ol.İçindeki anlamsız sesler yok olur İnşAllah.


mslmn
Kardeşim bütün ama en büyükten en küçüğe kadar bütün günahlar dünyadayken affedilir.müşrik yani en büyük günah olan şirk’i yapan biri bile ölmeden önce tövbe edip imana sarılırsa onun bile affı olabilirmiş.Yani önemli olan ölüm gelip çatmadan önce Allah’a yönel.

Okudunuz mu?  Allah'a sığınmak için okunacak dualar

Osman_24
Tövbe dönüs demek… yaptigin hatayi birdaha yapmayacak diye karar ver içinden, tövbe et, ve Allahdan pismanlik dile, neden günah oldugunu hissetmek için. Ve o günaha yüz cevir. Allah’la konusu ver, ve ondan yardim iste, yaptigin günahini anlaman için ve pismanlik duyman için. Sonra birdaha bu günaha girmemen için Allahdan yardim iste.


kral2a_1988
Benim hayallerim yıkıldı resmen ben hıç böyle bir gelecek hayal etmemiştim öfkem yüzünden 3-5 sn içinde bütün gelecek ömrüm hakkında umutsuzum yani hiç bir zaman hayattan zevk alamam artık benim gözümde dünya hayatı bitti artık şurada yaşayacağım en fazla 40 50 yılda hiç gözüm yok bana dünyaları verseler işlemeyeceğim günahı bir öfke ve kızgınlık halinde işledim nefsinden nefret ediyorum keşke onu söküp atabilsem .tövbe konusuna gelince tövbe ediyorum tabiki inşAllah kabul edilir diye umut ediyorum ama günahı hatırladıkça utançtan yerin dibine giriyorum.zaten bana ölümü isteten şey bu utanç.

Okudunuz mu?  MENİ mi MEZİ mi anlayamadım

Osman_24
Kardesim, senin Nefsin, senin düsmanindir bunu bilmis ol, sonra ikinci düsmanin Seytandir.
Sen bunlara savas acmissin, buda iyi yolda oldugunu gösterir. Iki tarafdan savasiyorsun, burada hata olabilir, yenilebilirsin…. ama Allah bize kalkmamizi izin veriyor, kalk ve devam savas.
Bak Seytan sana diyor’ki, birak artik, bana teslim ol, bana karsi yenil, gel dost olalim.
Ama biz askeris, Allahin askerleri, biz seytana yenilmeyiz!

Okudunuz mu?  Hatim duası nasıl yapılır

NURİMERCAN
Içindeki ses şeytanın vesvesesidir..insanlar tövbesinin kabul olup olmayacağını bilselerdi ya hiç günah işlemezlerdi yada günah işledikleri için ve kabul olmadığını bildikleri için dahada sapmışlardan olurlardı…sen duanıda tövbenide eksik etme rabbim seni affetsin …amin..selam ve dua ile..

Bu kategoride yer alan Şeytana lanet okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbenin kabul olduğu bilinebilir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.