Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:51
sizden6
Abone

Büyü yapmak, yaptırmak,inanmak, büyüden korunmak İslamdaki hükümleri

Büyü yapmak, yaptırmak,inanmak, büyüden korunmak İslamdaki hükümleri

senayusa
Dostlar,

Yurtdisinda yasayan su siralar da Allah’in sabir sinavindan gecen bir kulum. Turkiyeye geldim biraz huzur bulayim diye, derdimi kime anlatsam buyu vardir buyu diyor, sok oluyorum, insanlar nasıl bir inanir birinin digerine bunu yapabilecegine? benim aklim almiyor… Islamda buyu var midir? ve ben "sana kesin buyu yapilmis" diyen bu insanlari bu islerden uzak tutmak için ne yapabilirim? Cok korkuyorum bu tur konulardan…:(


Cevap: Buyu yapmak, yaptirmak, inanmak???

tekturk
Buyu vardur bu kesin bir şey ama sen aklinda yeneceksin bunu , dualarinla (felak , nas, kunutduasi vs.) yeneceksin bunu ..
Insan pisikolojisi oyleki sen ne kadar kendini SIKArsan o kadar senin ustunde etki yapar , Allah’a siginacaksin , bol bol dualarda bulunacaksin..Allah yar ve yardımcın olsun..(bu arada herkese durumunu anlatma, herkesin dedigine bakma)

Okudunuz mu?  Ben kulumun zannı üzereyim ayetini açıklar mısnız?

Cevap: Buyu yapmak, yaptirmak, inanmak???

islamyolu
Büyü haktır vardır. Allahu teale Kurandada bahseder

(MAİDE SURESİ / 110)

Biz Kitabı üzerine yazılı bir kağıtta göndersek ve onlar elleriyle dokunsalar bile, inkâr edenler, tartışmasız: "Bu apaçık bir büyüden başkası değildir" derler.

büyü vardırda büyünün tutmasıda Allahın elinde. Allah dilerse o büyü tutar. daima büyüye karşı dualar edecen. eğerki büyü yapılacagını sezersen dualar bulup yazarız yardımcı oluruz


Cevap: Buyu yapmak, yaptirmak, inanmak???

Ercan
Allah (c.c) her derdin devasını da yaratmıştır. Büyünün de devası felak ve nas sureleridir. Allah’a sığınmak ve O’na dua etmek gerek. O’nun izni olmadan hiçbirşey sana zarar veremez.

Okudunuz mu?  Bilmeden etrafa pislik bulaştırmak

senayusa
Allah razı olsun dostlar, bu bilgiler gercekten çok faydali benim için, hatta bazi bolumlerini okuyacagim bana bu tarz konusmalar yapan kisilere…Allah hepimizin yar ve yardımcısi olsun…Dualarinizda bu dostunuzu da unutmazsaniz çok sevinirim…


elif26
senayusa size özelden mesaj yazacaktım, fakat mesajlara kapalısınız sanırım.Mesaj bölümünüzü etkinleştirirseniz özelinize yazabilirim.inşAllah daha iyisinizdir:) selametle…


Desert Rose
< senayusa size özelden mesaj yazacaktım, fakat mesajlara kapalısınız sanırım.Mesaj bölümünüzü etkinleştirirseniz özelinize yazabilirim.inşAllah daha iyisinizdir:) selametle…
>

Özel mesaj ve her türlü iletişim üyelere kapalıdır kardeşim


senayusa
Elif kardes burdan soyleyin soylemek istediginizi, ben daha iyi olmaya calisiyorum. Allahin izniyle de çok daha iyi olacagim.

Okudunuz mu?  Sabah ve yatsı namazına üşenen münafıktır hadisi

elif26
Desert rose bilmiyordum hatırlattığınız için teşekkürler.

Senayusa sevindim iyi olduğunuza. Profilinizden okuduğuma göre psikologmuşsunuz ne güzel.Bu işin eğitimini almış biri olarak hissettiğiniz durumun kaygı, vehim ya da vesvese olduğunu anlayabilirsiniz.Size cevap yazan kardeşlerde aydınlatıcı,güzel cevaplar yazmışlar.Sorununuz nedir tam anlamıyla bilmiyorum ama İnsan olarak dönem dönem kabz zamanları yaşıyoruz belki öyle bir dönemi geçiriyor olabilirsiniz.Sonunda kazananlardan olmanız duasıyla.Bu gibi durumlarda ”tevekkeltü allAllah” diyerek rabbimize sığınmaktan başka çaremizde yok.Dilerim ki size dedikleri gibi büyü gibi bir durum yoktur.Rabbim dilerse izin vermez ancak imtihan sebebiyle maruz kalmamız kaçınılmaz olabiliyor.Öyle bir durum yaşamadım ancak yaşayan bir yakınımdan biliyorum ki bazen insan rabbimizin rızası dairesinde yaşamaya özen gösteren biri olsada o konuyla imtihan olmak kaderimizde varsa yaşayabiliyoruz.Kendimden örnek verecek olursamda büyü değil ama başka bir durum yaşadım ve yıllardır anlam verememiştim. Yaşamam gerekiyormuş diyerek teselli ettim kendimi.Bunun için bol bol felak nas sureleriyle ayete kürsiyi okuyabilirsiniz.Ve şunu da yazayım rukye ile tedavi efendimizin(SAV) sünneti belki biliyorsunuzdur.Büyü,nazar vb şeylere maruz kalmış kimselerde bu şekilde tedavi edilebiliyor.Bu işin ilmini edinmiş güvenilir kimselere gitmek gerektiğini de öğrendim.Bu tür durumlara çok soğuk bakıyordum fakat gidilebileceğini düşünüyorum. Tabi bunlar benim düşüncelerim.Bu ramazanı şerif ayında sıkıntılarınızdan ferahlamanız duasıyla.Selametle.

Okudunuz mu?  Kumar'ın Hükmü nedir? Hangi şartlarda oynanan oyunlara kumar denir?

senayusa
Allah razı olsun Elif, ben sana durumumu az daha acayim ve inandigimi soyleyeyim. Herkes bu iste buyu var dese de ben buna inanmiyorum daha dogrusu inanmak istemiyorum cunku benim mantigimda, benim kalbimde insanlar bu kadar kotu olamaz. Nazar olabilir bu durum cunku eşim de bende meslegimizde ilerlemekte olup, kisa zamanda güzel isler basarmaya nail olmus kimseleriz, ben yurtdisinda master yapiyorum, o da turkiyede. Benim eşim melek gibi bir adamdi, 8 senedir taniyorum ve daha bir bucuk senelik evliyim. Evlendikten hemen sonra hemen gittik yurtdisina cunku ben daha bekarken baslamistim egitimime. esimin ailesi tarafindan istenmedim en basindan beri ama esimi çok sevdigim için sabrettim tum yapilanlara, ta ki esimle ilk kez ailesini ziyarete gelene kadar… Malum uzakta olunca ancak senede iki senede bir gelebiliyoruz… Neyse ilk ziyaretimiz bir faciaya sebep oldu ve bir evlilik yikildi… Toparlamaya calistik ama basaramadik….Su an mahkeme sureci basladi, ama yuregime sorarsaniz hiç istemiyor bosanmayi, ama aklim bu is olmaz uzatma diyor cunku ailesinin evine girer girmez melek diye tabir ettigim esim, bambaska biri oldu, taniyamiyorum, benden çok Allah korkusu olan bir insandi, simdi oyle kul haklarina giriyor ki… Allah islah etsin… Ona da çok uzuluyorum… Tabi her seyi Allah bilir, yasiyacagiz ve gorecegiz. Babam sürekli okuyor rukye ile tedavi için. Benim ismini bile bilmedigim dualari okuyor suya Kuran-i Kerimden ve iciriyor bana. Maalesef meslegimin hiç faydasi olmadi aksine bazi seyleri bilmek daha zararlidir. Ciddi depresyon tanisi ile hastanede yattim su an agir ilaclar kullaniyorum ve oruc tutamayacak kadar zayif ve bitkinim… Once Allah’a sonra aileme sigindim… Zaten ailem bu kadar destek olmasaydi atlatamazdim çok sukur çok kismetliyim, benim için çok cok dua edin Elif kardesim, ayrica eşim için de… Dua edin ki birilerinin doldurusu ile evliligini yikmasin, ailemize sahip ciksin…

Okudunuz mu?  Şafiilere göre baldızdan abdest bozulur mu

elif26
Selamun Aleyküm Üzüldüm mesajınızı okuyunca ama geçen mesajımda da yazdığım gibi dönem dönem zorlu imtihanlardan geçmekteyiz öyle bir dönemi yaşıyor olmalısınız. Rabbim kolaylıkla atlatmayı nasib etsin. Ama emin olun ki her insan kaldırabileceği bir imtihandan geçmekte.Sizin evliliğiniz bitmemiş. İnşAllah bu sıkıntının ardından çok daha biribirinize kenetlenmiş Olursunuz ve tatlıya bağlanır.inanmak istemiyorum yazmışsınız ya dilerim öyle bir durum yoktur.Bende bu şekilde demiştim bana yol göstermeye çalışan kimseye ”büyüye, nazara inanırım ama böyle bir durum olduğuna inanmıyorum” diye evet büyü değil fakat nazarmış.Yaşamam gerekiyormuş ki yaşadım bu durumu.Elhamdülillah geçti Allahın izniyle. Rabbim bir daha yaşatmasın.Güvenim yoktu bilemedim ne yapacağımı. Ben acizim bir kapı aç diye yalvardım,yanlış yapmaktan korktum.Rabbim bir kapı açtı şükür.Benim ailemde okuyan kimseler fakat bu ayrı bir ilim diye düşünüyorum.Bir şey kaybetmezsiniz gitmekle.Allaha emanet olun.

Okudunuz mu?  Oturuşlarda kıbleye çevrilen ayak.

senayusa
Allah razı olsun Elif arkadaşim, tabiki bu ilmi bilen birine danismak en guzeli, bende bu konuda size katiliyorum ama ulkemizde insanlar hayir yaptiklarini dusunup sirke girecek isler yaptiklari için korkuyorum ve kime guvenilir, kime guvenilmez ayirt edemiyorum.
InshAllah sabir ile gececek her sey. Hakkimizda hayirlisi ne ise onu istiyorum cümlemiz için… Selametle…

Okudunuz mu?  Fatih Sultan Mehmet patates yemişmidir

Kayıtsız Üye
Selâmun Aleyküm,
Benim kardeşim ve kuzenim sanırım cadılarla büyülerle alakalı bir kitap okumuşlar. Bunların olduğunu düşündüler sanırım. Ben de bu kitaptaki gibi büyünün olmadığını söyledim galiba.Ve böyle sihirin olduğuna inanmak günahtır gibi bir şey dedim galiba. Kitaptaki bahsedilen sihir sanırım asalarla, cadılarla , sözcükler söylenerek yapılan iksir falan öyle sihir sanırım.Ben de kitaptaki gibi sihirin olmadığını söyledim galiba. Ve inanamanın da günah olduğunu söyledim galiba.Allah’a karşı gelmek olabilir gibi bir şey demiş olabilirim sanırım.Şimdi ben yanlış bir şey söylediysem dinden çıkmış mu oluyorum?Şimdi sihrin olduğuna inanmak günah mı? Peki bu dediklerimde yanlışlık var mı? Lütfen cevaplayın.

Okudunuz mu?  Kuranı Kerimi hatim etmenin fazileti

Hoca
< sihrin olduğuna inanmak günah mı? >
Akrabaların cin çağırmakla hata yapıyorlar ve beceremezler ama sihir gerçektir inkar etmeyin


buyuye inanmak, buyuye inanmak gunahmi, Buyu yapmanın buyuye inanır

Bu kategoride yer alan Alkolsüz içecek olan maltana içmek haram mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Büyü yapmak, yaptırmak,inanmak, büyüden korunmak İslamdaki hükümleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.