Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:58
sizden04
Abone

Bir kimse münafik olduğunu anlar mı

Bir kimse münafik olduğunu anlar mı

Osman_24
selamün aleyküm,

Cok vessvesseye kapiliyorum, bazen yeniyorum, bazen yeniliyorum. Sonra acaba münafik miyim diye soruyorum kendime, sonra münafik oslam bunlari sormam diyorum, ama sonra düsünüyorum ki, belki münafikim ama kendimi yalancikdan sorguluyorum. Bu düsüncelerden kurtulamiyorum, sonrada canimi sikiyor.
Allah’a inancim var, Peygamberlere de, Kuranida asla inkar etmem/edemem…
Namazlarimi kiliyorum, günahlardan uzak kalmaya calisiyorum… ama böyle düsüncelere düsdügüm zaman, icimde hersey sönüyor…kalbim duruyor, tas gibi oluyor ve hepsi durgun hale geliyor.
Sizlerde böyle mücadeler oluyormu? Münafik kendini bilirmi, yoksa bir Müslüman münafik oldugunu bilmezmi?

Bir sorum daha olacakti:
Günah isleyen Müslüman, Münafik olurmu, bilmiyerek münafikliga düsebilirmi, yoksa Münafik, kendisi münafik olmak istedigi için mi münafik olur?
Münafik gösteris yaptigini biliyorum, ama bunu isteyerek mi yapar yoksa istemiyerek mi?
Bir Müslüman, birisi beni sevsin diye, birisine hediye alsa, münafik olurmu?
Yoksa Münafik, tek din içinde olan gösteris yaparsa mi münafik olur?

Okudunuz mu?  Neden Sık sık ihtilam olunur?

Asil daha binlerce sorularim var ama bukadar yeter suanlik.


Cevap: Bir kimse münafik oldugunu anlarmi?

noıdnoname
Aleykümselam ,
oyle olsan bunları düşünüp üzülmezdin diye düşünüyorum.


Cevap: Bir kimse münafik oldugunu anlarmi?

Saif Al-Din
Münafık dediğin ibn Ubeyy ibn Selul gibi olur, ki o Medine’nin lideriydi de, kendince gizlice Kureyşle anlaşıp Peygamberimizin (s.a.v.) arkasından iş çevirdi, hem de onun mescidinde namaza durdu.
Peygamberimiz gavzeye ya da sefere çıktığında arkasından Yahudileri kışkırtan yine bu münafıktı. Müslümanların arasına nifak sokmak için Hz. Aişe (r.a.) validemize iftirayı atan da oydu.
Ama hiç bir namazını kaçırmamıştır herhalde 🙂 İşte münafıklık böyle birşeydir.

Okudunuz mu?  Yürüyen Taşlar ve aciklanamayan olaylar Kur'anda var mı?

Şimdi sen Müslümanlar için bir zarar diliyor musun ki ? Yada yaptığın hangi amel gösteriş için ?
Namaz kılarken aklından şu mu geçiyor " La şurda ballandıra ballandıra bir namaz kılayım da ne Müslümanmış be desinler" yoksa " Rabbim içimden geçenlerden beni kurtar, cidden onlar benden değildir benim tek derdim seni memnun etmektir" mi ?

Sen zaten kendi cevabını vermişsin eğer bu düşünceler seni rahatsız ediyorsa münafık nasıl olursun.

Münafık : İnanmadığı halde inanırmış gibi görünen, Müslümanlara zarar dileyen kimse.

Halbuki sen içtenlikle Rahman olan Rabbimizi memnun etmeye çalışan Müslümanladansın inşaAllah.

Bu düşünce birkaç ay önce benim de başıma gelmişti. Şeytanın ağır toplarındandır, çok sıkıntı verir bilirim 🙂 Yaptığım herşeyde "ben bunu gösteriş için yaptım" korkusu olmuştu.
Önceden daha basit şeyleri denemiş bakmış olmamış. Öyle bir oyun oynamış ki, seni kıldığın namazın niyetinden şüpheye düşürmeye çalışıyor. Herkese vermez bu vesveseyi, ciddi düşmanlarına verir, son çırpınışlarıdır inşaAllah mel’unun.Sen şeytan sana vesveselerle gelince Allah’a sığın.

Okudunuz mu?  İhtilam menimi idrarmı ?

200 – Eğer şeytandan bir vesvese, bir gıcık gelirse hemen Allah’a sığın. Muhakkak ki, Allah hakkıyla işiten, kemaliyle bilendir.
201 – Allah’tan korkanlar, kendilerine şeytandan bir vesvese iliştiği zaman, durup düşünürler de derhal kendi basiretlerine sahib olurlar.

Bak ayet ne demiş : Allah’tan korkanlar, kendilerine şeytandan bir vesvese iliştiği zaman, durup düşünürler de derhal kendi basiretlerine sahib olurlar.
Demekki Allah’tan korkan olmasan zaten ilk etapta vesvese gelmeyecek bile. Geldiği zamanda durup düşünenler, basiretlerine sahip çıkanlar, bunun vesvese olduğunu bilenler…Sen de bunun bir vesvese olduğunu bilmedin mi ? Bundan Allah’a sığınmadın mı ?

Okudunuz mu?  Tesbih Namazı Büyük Günahları Siler Mi

Artık sen endişelenme, şeytan endişelensin, Allah’ın izniyle üzerindeki bu oyunu da boşa çıkar.


Cevap: Bir kimse münafik oldugunu anlarmi?

Osman_24
Seytanin vesvesesi oldugunu biliyorum, ama bazen iste o kadar kötü oluyor ki, duygularim kesiliyor, morelim bozuluyor, disari bulamiyorum, o an Allah’a siginmak zor geliyor bana. Acayip bir durum oluyor.

Bir sorum daha olacakti, lütfen bunu iyi bilenler cevap versin:
günahkar Müslümanla ve kafirin arasinda fark ne?
Kafir, Allahi inkar eden olur. Kafir Kurani inkar eden olur. Kafir Allah’a inanir ama Kurani inkar eder. Kafir Allah’a inanir Kurana inanir, ama bazi emirleri inkar eder, sirke girer. vs.vs.
Günahkar Müslüman, Namazini kilmaz, oruc tutmaz, Zina eder, Icki icer vs.vs.
ama Allah’a inanir, Kurana inanir, Peygamberlere inanir ve hiç birseyi inkar etmez, Allah’a da sirk kosmaz.
Bu Müslüman hangi günah yapsada, sirkten haric, af olan cennete girer af olmayan cehennemde yanar sonra cennete girer, doğru anladimsa.
O’zaman Kuran’da, Büyük Günah isleyen neden ebedi cehenneme girer bildiriliyor Allah’tan?

Okudunuz mu?  Haram para ile motorsiklet almak

Misal Zina yapan:
"Onlar Allah ile birlikte başka ilaha dua etmezler. Haksız yere, Allah’ın haram kıldığı kimseyi öldürmezler ve zina da etmezler. Kim bunları yaparsa cezaya çarpar. Ona kıyamet gününde kat kat azap verilir ve o azabın içinde alçaltılmış şekilde ebedî bırakılırlar.” (el Furkân, 25/68)

Kafir olan zaten cehennemlik değil mi? Günah islesede islemesede ne fark eder onun için?


DrLeyla
< Münafik kendini bilirmi, yoksa bir Müslüman münafik oldugunu bilmezmi? >
Kesinlikle bir insan kendinin, yaptıklarının samimi olup olmadığını bilir. Kıldığı namazların, tuttuğu oruçların ve diğer ibadetlerin aslında insanlar ve topum için mi yoksa Allah için mi yoksa hem o hem de o için mi anlaması zor değil.

Okudunuz mu?  Doğum kontrol yöntemi olarak vazektomi yaptırmak caiz midir?

Vesvese gelir, bundan kaçış yok, korkmaya da gerek yok, zira sadece Allah’tan korkulur. Ama kastettiğim çarpıla bileceğimizden dolayı olan korku değil, Allah’ın sevgisini kayb etme korkusudur. vesvese ise geldiği gibi geçer. her geldiğinde samimiyyetin sınanır, samimiyyetine güveniyorsan sorun yok.

Ben de bazan her şeyin rutinleşmesinden korkuyorum, ibadetlerimi duygusuz yapıyorum ve o haller bence kendimizi namaza zorladığımız hallerden daha kötüdür. Çükü vakit kovalayıp kendimizi ibadete zorladığımız zaman o ibadet her şeye rağmen yapılmış oluyor ve o yüzden çok değerlidir bence.

Okudunuz mu?  Gusül sırasında niyet etmek ve besmele çekmek

< Bir Müslüman, birisi beni sevsin diye, birisine hediye alsa, münafik olurmu? >
İnsan iyilik gördüklerini sever, bu insanın fıtratıdır. Hediyye etmek zaten hediyye ettiğin kişinin seni sevmesini istediğini bildirmen anlamına gelir. Ben hediyyeyi başka tür anlamıyorum zaten. Sadece bir kalem ve ya çiçek şeklinde bir cam parçası bile aynı anlama gelir benim için. O yüzden zaten ‘hediyyenin fiatı değil, düşünülmüş olduğunu göstermesi önemlidir’ derler.

Peygamber efendimiz (sas) hediyye etmeği çok severdi.

Allah bizi yaratırken kendi ruhundan ruh üflemiş. Seve bilmemiz de Allah’tandır sevmekten korkmayın. Sevin ve sevilin. En büyük aşk Allah’ındır.


rukyail
Münafıklık bilmeden değil kendi isteginle olur sen dinin gereklerini kendi isteginle doğru uygularsın münafık olmazsın aksini yaparsanda kendi isteginledir günaha düşersin münafık olursun

Okudunuz mu?  Orduevi yemeğinden izinsiz yemek

Osman_24
< Kesinlikle bir insan kendinin, yaptıklarının samimi olup olmadığını bilir Kıldığı namazların, tuttuğu oruçların ve diğer ibadetlerin aslında insanlar ve topum için mi yoksa Allah için mi yoksa hem o hem de o için mi anlaması zor değil >
Tabiki Allah için, insanlar için yapsam bana ne fayda, onlarin bana bak sen iyisin filan demeleri hiç ilgilendirmiyor. Ama iste bazen tembelik giriyor araya, huysuz oluyor insan, sonra kendi kendime soruyorum neden böyleyim, inanmiyormuyum yoksa, gibi düsünceler oluyor, bu düsünceler beni siki veriyor. Vesvese oldugunu anliyorum, sonra kulak vermeyince, hepsi yok oluyor. Ama bazen iste nefis’de benim düsmanim oldugunu unutuyorum, ve tembelik, huysuzluk ondan geldigini anliyorum ve ona karsi savasmak gerektigini anliyorum.

< Ben de bazan her şeyin rutinleşmesinden korkuyorum, ibadetlerimi duygusuz yapıyorum ve o haller bence kendimizi namaza zorladığımız hallerden daha kötüdür Çükü vakit kovalayıp kendimizi ibadete zorladığımız zaman o ibadet her şeye rağmen yapılmış oluyor ve o yüzden çok değerlidir bence >
Evet rutin olmasi, insani biraz uzaklastiriyor, namazın degeri gidiyormus gibi oluyor. Ama namazi, sevk olarak kilmiyoruz, huzur bulmak için de kilmiyoruz, tek Allahin emrini yere getirmek için. Saygili olmak gerekiyor namazda ve tabiki samimi olmamiz lazim.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz'in şeytanla konuşması‏

< Münafıklık bilmeden değil kendi isteginle olur sen dinin gereklerini kendi isteginle doğru uygularsın münafık olmazsın aksini yaparsanda kendi isteginledir günaha düşersin münafık olursun >
tabi, kendi isteginle dinini uygularsan, kafir, münafik olursun. Allahin dininin, dindari olmamiz lazim. Ve sordugum sorunun cevabini da aldim, günahkar müslüman, yaptigi günahini bilerek ederse, günah oldugunu bilirse, günahkar olur, sirke girmemisse, Allah af ederse, cennete girer, af edmese, yanar sonra cennete girer.
Ama günah oldugunu inkar ederse, sirke girer, kafir olur, Müslümanliktan cikar ozaman.

Okudunuz mu?  Ezan okununca söylenecek sözler

Kayıtsız Üye
Aynısı bendede oluyor kalbim daralıyor deli oluyorum


münafık kendini bilir mi, münafık olmaktan korkmak, münafık

Bu kategoride yer alan Kuran okurken nasıl giyinilmeli? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir kimse münafik olduğunu anlar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.