Anasayfa
3 Nisan 2022, 23:36
missa2
Abone

Şafii bir kimse hanefi bir imamın arkasında hanefiler gibi vitir ve teravih kılabilir mi?

Şafii bir kimse hanefi bir imamın arkasında hanefiler gibi vitir ve teravih kılabilir mi?

Kayıtsız Üye
şafi bir kimse hanefi bir imamın arkasında hanefiler gibi vitir ve teravi kılabilir mi


Cevap: Şafii bir kimse hanefi bir imamın arkasında hanefiler gibi vitir ve teravih kılabilir mi?

Ercan
Mezheb değişikliği iktidaya (uymaya) engel değildir. Hanefî mezhebinde olan birisi Şafiî mezhebindeki bir kimsenin arkasında namaz kılabilir. Yeter ki imam olan zat, namazın şartlarına ve rükünlerine riayet etsin. Şöyle ki: mezheplerin ihtilafı teferruata bakmaktadır. Ama esasta birdirler. Bu itibarla farklı mezhepten olanlar birbirlerinin arkasında namaz kılabilirler.
Bu hususta en güzeli, her Müslüman"ın kendi mezhebinde bulunan bir imama uymasıdır. Bu olmayınca, diğer bir mezhebde bulunup da namazın farzlarına riayet eden herhangi bir imama uyulması, yalnız başına namaz kılmaktan daha faziletlidir. Fakat burada hassas bir nokta vardır. Eğer başka mezhepten birinin imamlığında namaz kılan kimse kendi mezhebine göre namazı bozacak bir şeyin böyle bir imamda bulunduğunu görüp bilirse, ona uyması sahih olmaz. Mesela bir Hanefî"nin, burnundan kan aktığı halde abdestini yenilemeden imamlığa geçen bir Şafiîye uyarak namaz kılması geçerli olmaz. Zira Şafiî mezhebine göre kan akması belli bir miktara ulaşmayınca abdesti bozmaz. Ama Hanefî mezhebine göre ise az da olsa çok da olsa kan akması abdesti bozar. Bu itibarla değişik mezhepteki insanların olduğu bir yerde imamlık yapacak kimselerin diğer mezheplerin ihtilaflı noktalarına da riayet etmeleri gerekir.

Okudunuz mu?  Sözüne Sadık kalmayanlar ile ilgili Ayet ve Hadisler verirmisiniz?

Cevap: Şafii bir kimse hanefi bir imamın arkasında hanefiler gibi vitir ve teravih kılabilir mi?

m.deniz
< şafi bir kimse hanefi bir imamın arkasında hanefiler gibi vitir ve teravi kılabilir mi >
Değerli kardeşim bilindiği üzere şafii mezhebine mensup biri kaza namazı varsa sünnet namazı kılamaz nitekimde teravihte sünnet namazlardandır bunuda göz önünde bulundurmak lazım…
Öncelikle kaza namazları bitirilir ve sonra sünnet namazlar kılınabilir….

Okudunuz mu?  Bildikleriyle amel edene bilmedikleri öğretilir Hadisi ve açıklaması

Cevap: Şafii bir kimse hanefi bir imamın arkasında hanefiler gibi vitir ve teravih kılabilir mi?

Kayıtsız Üye
1 – ama şafi mezhebin de teravih namazı 2 rekatta bir selam verilmeden kılnmıyor ve camide imamlar 4 rekat kılıyor o zaman ne yapılmalı?

2 – Bana safii bir kimsenin hanefi imamin arkasinda vitir vacip namazı kilabilirmi

Okudunuz mu?  Sigara İçmek Haram mı? Sigara İçmenin Dinimizde Hükmü Nedir?

arifselim
1- Şafii birisi hanefi imama uyabilir ve imam dört rekatlı kılıyorsa imama uyarak dört olarak kılması caizdir.

2- Şafii mezhebine mensup birisi hanefi olan imamın arkasında vitir namazını kılarken ikinci rekatta selam verir imamdan ayrılır ve sonra tek rekatı kendi başına kılar.

Okudunuz mu?  Dışarıdayken İkindi vakti aniden baş ağrısı ve yorgunluk

Kayıtsız Üye
Hanefi olarak Şafii olan hanimima baliktan baska deniz hayvanlarini yedire bilirmiyim?!


arifselim
Şafii olan hanımın şafii mezhebine göre her türlü deniz ürünlerini yedirebilirsin. Hem denizde hemde karada yaşayan hayvanlar ise şafiiye göre de caiz değildir. Şâfiî mezhebi de kurbağa, yengeç ve timsah gibi hem denizde, hem de karada yaşayabilen hayvanların etinin yenilmesini haram olarak vasıflandırmaktadır.

Okudunuz mu?  Kaza namazlarım bittikten sonra tertip sahibi olur muyum?

Ubeydullah
Arif selim Şafii de teravih 4 rekat kılamaz 2 rekatta bir selam verecek şekilde kılar bu bir içtihaddır eğer imam 4 kılıyorsa Şafii olanda 4 rekatlık bir kaza namazı imamın arkasında kılar


Kayıtsız Üye
Teravihten sonraki vitir namazında safi mezhebinden olan imam üçüncü rekatta hem hanefiye hem safiye göre kunut okuyabilir mi

Okudunuz mu?  Hz.Ömer bin Abdulaziz'in Ailesi, Hanımları ve Çocukları

mum
Kunut yerine dilediğiniz duayı okuyabilirsiniz. şafii hanefi duası olmaz her dua okunabilir.
Bakınız hanefi ve şafii ilmihali


hanefi biri, hanifiler safii imamın arkasında vitr kılabilirmi, hanefi biri şafi imamın arkasında vitir namazı kılabilir mi

Bu kategoride yer alan Üç harfliler en çok kimlere musallat olur arkadaşlar biraz açıklar mısınız ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafii bir kimse hanefi bir imamın arkasında hanefiler gibi vitir ve teravih kılabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.