Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:16
Namazlar
Yönetici

Namazın insan vücuduna faydaları nelerdir?

Namazın insan vücuduna faydaları nelerdir?

Ferhat1991
Namazın insan vücuduna faydaları (foto haber)
Haber7
Mısır ın başkenti Kahire de bulunan Ulusal Işın Teknolojisi Merkezi nde yapılan bir bilimsel araştırma, namazın, başta kanser olmak üzere birçok hastalıktan koruduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmayla ayrıca secdenin hamile kadınlar için de oldukça yararlı olduğunu ve ceninin şekil bozukluğuna uğramasını engellediğini, bunun yanında yine birçok bedensel ve psikolojik hastalıklara iyi geldiği tespit edildi.

Okudunuz mu?  İstihare Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi)

Işın Teknolojisi Merkezi Bölümü Başkanı Biyoloji profesörü Muhammed Ziyaeddin Hamid, bu çağda insanların her yönden elektromanyetik dalgalara maruz kaldığını ve bu nedenle daha fazla ışın aldığını belirterek, vücutta biriken bu yükün mutlaka dışarı atılması gerektiğini bildirdi.

Araştırma sonucu vücutta biriken elektromanyetik yükün ALLAH’a secde ile dışarı boşaltıldığının belirlendiğini dile getiren Mısırlı bilim adamı…

Okudunuz mu?  Günahlar, denizlerin köpüğü kadar da olsa...

Bilimsel araştırmaların insan boyunun küçüldükçe elektromanyetik dalgalara uğrama oranının daha da azaldığını gösterdiğini söyledi.

Yedi azanın yerle teması enerjiyi boşaltıyor.

İnsanın secde halindeyken elektromanyetik dalgalara daha az maruz kaldığını ve alnın yere değmesiyle vücuttaki elektromanyetik yükün dışarıya boşaltıldığını tespit ettiğini kaydeden Profesör Ziyaeddin…

Okudunuz mu?  Namazda içinden okumak hakkında

Secde halinde olan bir insanın yedi organının yerle temas etmesinin boşaltımı hızlandırdığını ve bunun yorgunluk ve bazı hastalıklara iyi geldiğini ifade etti.

Araştırmaların elektrik yükünün vücuttan sağlıklı bir şekilde atılması için secde anında kıbleye dönmek gerektiğini gösterdiğini bildiren Profesör Ziyaeddin…

Okudunuz mu?  Teravih namazı yalnız kılınır mı?

Kâbe’nin yeryüzünün merkezi olduğunu ve yeryüzünün merkezine yönelmenin vücuttaki elektrik yükünü dışarı atmak için en uygun pozisyon olduğunu söyledi.

Beş vakit farz namazın vücuttaki elektrik yükünün dışarı atılması için yeterli olduğunu belirten Mısırlı bilim adamı…

Uyku esnasında vücutta oluşan unsurların sabah namazıyla dışarı atıldığını ve insanın güne sağlıklı ve canlı bir şekilde başladığını kaydetti.

Okudunuz mu?  Namazı Vaktinde Kılmayanlar için Ders Alınması Gereken Bir Hikaye

Öğle, ikindi ve akşam namazlarının günün yorgunluğunu ve stresini azalttığını ve insana psikolojik bir rahatlama sağladığını söyleyen Profesör Ziyaeddin…

Yatsı namazıyla gün boyu vücutta oluşan yükün geri kalanının dışarı atıldığını ve insanın rahat bir şekilde uykuya dalmasının sağlandığını belirtti.

Kaynak: haber7

Okudunuz mu?  Farz namaz aslında 2 rekat mı?

Sonuçta biz müslümanlar Rabbimizin bize bir farziyeti olduğundan dolayı yukarda anlatılan hayatın beşeri yönüne olan faydalarından ziyade sadece O (cc) nun rızası uğruna namazı kılarız. Her işinde Her emrinde biz insanların maddi ve manevi yönündeki mutlak faydasını irade buyuran Rabbimiz insanlığın zararına olacak şeyleri emretmekten ve yaptırmaktan münezzehtir nasıl ki bütün ibadetlerin, biz bu gün bulalım veya bulmayalım, insanların hem beşeri hemde manevi yönlerine artısı varsa bütün yasakların ve haramlarında aynı oranda insan hayatına ve maneviyatına mutlaka bir zararı vardır. Namazı dosdoğru kılan kullardan olmak temennilerimle…

Okudunuz mu?  Sabah Namazının Sünnetinde Hangi Süreler Okunur

Cevap: Namazın insan vücuduna faydaları nelerdir?

MECİDİE
namaz kılmak hem ruhani hemde bedeni rahatlama sağlamaktadır,bu gün bilim adamları ve sağlıkçılarda bu konuda konuşmuşlar ve namazın vücuda faydalarını anlatmışlardır


namazın faydaları nelerdir

Bu kategoride yer alan Namazı Terketmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazın insan vücuduna faydaları nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.