Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:02
sizden92
Abone

Camide namaz kılmak farz mı?

Camide namaz kılmak farz mı?

Star
Selamın aleyküm.Allah’ın rahmeti üzerinize olsun kardeşlerim.

Öncelikle sormak istediğim soru şu;

Eğer evlerimiz camiye yakınsa farz namazlarımızı camiide kılmamız farz mı olur? Eğer kılmazsak evde kılarsak kabul olunmaz mı? Veya mekruh mudur?

Bilipte cevap verenlerden Allah razı olsun.


im gidiyo senin çocuklarda kalacak s

Şem’a
Dinimizde camide namaz kılmanın hükmü

Farz namazları camide kılmanın hükmü konusunda ihtilaf vardır: Şafii Maliki ve Hanbeli mezheplerine göre farz, Hanefi mezhebine göre ise sünnettir.
(Şafii ve malikide farz-ı kifayedir)
Camiye gidebildiği halde evde ve iş yerinde namaz kılanın namazı geçerlidir fakat sevabı azdır.

Okudunuz mu?  Sızce rabbım tekrar yardım edermı ne olur bısey soyleyın

Cevap: Camide namaz kılmak farz mı?

Star
Ben normalde cemaatle kılmaya çalışıyorumda namazlarımı yatsıya gitmiyorum.Teravih kılmayı henüz bilmediğim için akşamları gitmiyorum.Yinede umarım kabul olur diye umuyorum.İnşAllah.En yakın zamanda teraviyide öğreneceğim.Cevabınız için teşekkür ederim.

Allah razı olsun ilgilendiğin için kardeşim.İnşAllah cemaatle kılmadığım,tek başıma kıldığım farz namazlarım kabul olmuştur.

Okudunuz mu?  Hayırlı bir işi başarabilmek için yalan söylemek veya olduğun gibi görünmeme Münafıklık mı ?

Cevap: Camide namaz kılmak farz mı?

Kayıtsız Üye
Ben bir şey öğrenmek istiyorum. Namaz vaktinde camide namaz kılarken imamla birlikte farz mı kılınır sünnet mi? Teşekkürler.


musab
< Ben bir şey öğrenmek istiyorum. Namaz vaktinde camide namaz kılarken imamla birlikte farz mı kılınır sünnet mi? Teşekkürler. >
Camide farz imamla beraber kılınır.Sünnet namazları herkes kendisi kılar.

Okudunuz mu?  100 rekatlık namaz hakkında bazı sorularım var...

Kayıtsız Üye
Farz bir ibadet yaptığımız zaman bu nasıl mekruh oluyor? Yalnız namaz kılmak ne zamandan beri mekruh? Tabiki derecelerden ve faziletlerden mahrum kalmış oluyoruz yapılması sünnet olan bir iş yapılmaması durumunda mekruh oluyor?


arifselim
Mekruh demek, hoş olmayan bir şeyi yapmak demektir. Sünnetin tersi ise yine mekruh olarak kabul edilir. Bundan maksat o sünnetin terkedilmesinin hoş bir şey olmadığını ifade etmek içindir.

Okudunuz mu?  Yemin kefareti hakkında

hayırlısı23
Peki ben camiye gittiğimde hep siyaset konuşuluyor iki yüzlü insanlar var ve benim içim o ortamda daralıyorsa gitmezsem yine sorumlu olurmuyum??


arifselim
Sen camiye ibadetlerini yapmaya gidiyorsun. Bu tür konuşma ve ortamlarda bulunmak zorunda değilsin. Bu mazeret camiye gitmemek için geçerli değildir. Hoş olmayan bir şey varsa ondan uzak durabilirsin. Namazlarını kılar ve çıkarsın.

Okudunuz mu?  Tuvalet ve lavabo bir arada olan yerde el yikamam günah mı?

hayırlısı23
Ama bunun yanında camiye gelen amcaların dayıların ağız kokusu olayı da beni camiye gitmekten soğutuyor. Ne zaman gitsem kesin başıma geliyor bu sarımsak soğan ya da ağız kokusu olayı, insan içinde cemaatin içinde geyiriyorlar arsızca namazın içinde bir de . Ee ben onların kokusunu çekmek zorundamıyım? O yüzden kendi şahsıma camiye gitmekten soğudum Türkiyede. Bunun da vebalini camiden bizi soğutan bu kişiler ödesin. Ben kimsenin kokusunu çekmek zorunda değilim ibadete gidiyorum ben oraya ama kokudan ibadete odaklanamıyorum bu sefer insanlara kafayı takıyorum sinir oluyorum.

Okudunuz mu?  Helalleşmek farz mı

Şem’a
Camiye git hoca ile bu konuyu konuş cemaati bilinçlendirsin
Cemaatin ağız kokusu veya başka şey sizi camiden alıkoymasın


1sallagitsin1
evin yakın uzak olmasıyla alakası yok bence ama namazların cemaatla kılınması daha faziletlidir cuma ve bayram namazları camide kılınsa daha iyi olur bildiğim kadarıyla

Okudunuz mu?  Kafirlerle dostluk

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm değerli kardeşlerim, sizlere sormak istedim cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ben bir beden işçisiyim mesleğimiz ağır meslek gün içinde bütün enejimi kullanıyorum ve akşam eve geldiğimde yatsı namazına az bir vakit kalıyor bu arada yemekten önce akşam namazımı kılıyorum fakat yorgunluktan ve gün içinde çok terlediğim için kokudan dolayı yatsı namazını cemaatle kılmaya gidemiyorum. Duşa girsem camiye yetişemiyorum bu vaziyetim mekruh bir hareket midir?

Okudunuz mu?  Cinlerden çok korkuyorum ne yapmalıyım

imam
Terli olmak cemaate gitmeye engeldir. Yani zaman yoksa evde kılmalısınız


fth123
Sen bunu güzel yüreğine dert etmişsin ya Allah cemaat sevabından fazlasını versin sana.


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm. Ben biraz asosyal birisi olduğum için camiye gitmek istemiyorum fakat evde kılıyorum bunun bir günahı var mıdır?

Okudunuz mu?  Yeminin bozulması

mum
Erkeksen camiye gtmek zorundasın, En az cuma ve bayram namazı


cemaatle namaz kılmak farz mı, namazı camide kılmak farzmı, namaz kılmak farz mıdır

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebine göre gündüz banyo yapmak orucu bozar mı? (kulağa su kaçmasına binaen? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Camide namaz kılmak farz mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.