Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:45
sizden02
Abone

Peygamber efendimizin hürmeti üzerine diye du etmek yanlış mı??

Peygamber efendimizin hürmeti üzerine diye du etmek yanlış mı??

rüyamm
selamun aleyküm kardeslerim…

benim konumda arkadaşimizin birisi bana peygamber efendimizin yüzü suyu hürmetine dua etmenin yanlis oldugunu belirtmis..hatta onuda bir kardesimiz uyarmis..ben bu konuda yanlislik olmadigini düsünüyorum..

bizi aydinlatirmisiniz..eger konusuda varsa yeni actigim konu için kusura bakmayin…:S


Cevap: peygamber efendimizin hürmeti üzerine diye du etmek yanlismi??

Ercan

Bu tür dualar Süleyman Çelebi’nin Mevlid‘i gibi kitaplarda yer alır. Ama böyle dua olmaz. Bu konuda Hanefî alimlerden İbn Eb’il-İzz şöyle diyor:
"Kişinin, Allah’tan başkasını duasının kabulüne sebep kılması ve onunla tevessülde bulunması caiz değildir… O şöyle demek ister: "Falanca senin salih kullarından olduğu için duamı kabul eyle.” Onun Allah‘ın salih kulu olmasıyla berikinin duası arasında ne ilgi, ne bağlantı olabilir? Bu, duada taşkınlık yapmaktır. Allah Teâlâ şöyle buyurur:

Okudunuz mu?  Küfrü gerektiren şeyleri düşünmek

"Rabbinize için için ve yalvararak dua edin. O, taşkınlık yapanları gerçekten sevmez.” (Araf 7/55)
Bu ve benzeri dualar, sonradan uydurulmuştur. Böyle bir dua ne Hz. Muhammed sallAllahu aleyhi ve sellemden, ne sahabeden, ne tabiînden, ne de imamların birinden aktarılmıştır. Allah hepsinden razı olsun. Bu, ancak cahillerin ve bazı tarikatçıların yazdığı tılsımlarda bulunabilir.forumduasi.com/#footnote_0_3621 ”

Okudunuz mu?  Baba cebinden izinsiz para almak helal mi

Cevap: peygamber efendimizin hürmeti üzerine diye du etmek yanlismi??

Guray
Hadislerde bizden istenilen dua şekli için aşağıdaki hadislere bakabilirsin. Kuranda da geçmez peygamberin yüzü suyu hürmetine demek , bu tartışılan bir konu en iyisi salavat getirip Allah’ın güzel isimileriyle duamızı edelim inşAllah

Okudunuz mu?  Allah Rızası Için Bu Konunun Içinden Cıkacak Ilim Sahibi Birini Arıyorum..

"Peygambere salat ve selam getirilinceye kadar, her dua kabul edilmeden bekletilir.” (İmam Suyuti)

Bana getirilen iki salat ve selam arasında, dua yapanın duası kesinlikle kabul olur. Her dua, gökte takılıp kalır. Bana, Salat ve selam getirildiği zaman o dua (Allah’a) yükselir.” (Tirmizi)

Okudunuz mu?  Kur'an hatmetmeye niyetlenip okumamak günah olur mu??

"Sizden biriniz Allah’tan bir şey isteyeceği zaman, Allah’a layık kelimeler olan hamd ile başlasın! Sonra Peygambere Salat ve selam getirsin! Sonra da dilediğini istesin! Böylece istediğine erişmeye daha layıktır.” (İmam Suyuti)

"Beni, hayvanına binen kimsenin su kabı gibi yapmayınız! Çünkü hayvana binen, su kabını doldurur. Yükünü hayvana yükler. Sonra da su kabını, semerin arkasına bağlar. Susadığı zaman içer ya da gerektiğinde abdest alır. Su içmeye ve abdest almaya ihtiyaç duymadığında da suyu döker! Duanın başlangıcında, ortasında ve sonunda bana Salat ve selam getirerek beni anınız!” (İmam Suyuti)

Okudunuz mu?  Allahın rızasını kazandıracak ameller nelerdir

Hz. Aişe (ra) anlatıyor:
"Resulullah (asm) şöyle yalvardılar:
"Allah’ım! Ben, senin pak, güzel, mübarek ve yüce nezdinde en sevimli olan, onunla dua edildiği takdirde hemen icabet ettiğin, onunla Sen’den (cc) istenince hemen verdiğin, onunla rahmetin talep edilince rahmetini esirgemediğin, onunla kurtuluş talep edince kurtuluş verdiğin isminle senden istiyorum.”
Hz. Aişe’nin (ra) belirttiğine göre, bir başka gün Peygamber Efendimiz (asm) kendisine:
"Ey Aişe! Kendisiyle dua edildiği takdirde icabet ettiği ismi, Allah’ın bana gösterdiğini sen biliyor musun?” diye sormuştu. Hz. Aişe (ra) derki:
Ben:
"Ey Allah’ın Resulü (asm)! Anam, babam Sana feda olsun, onu bana öğret.” dedim.
"Ey Aişe! Onu sana öğretmem uygun düşmez.” buyurdu.
Bu cevap üzerine ben de oradan uzaklaşıp bir müddet tek başıma oturdum. Sonra kalkıp başını öptüm ve:
Ey Allah’ın Resulü (asm)! Onu bana öğret diye ricada bulundum. O (asm) yine:
"Onu sana öğretmem uygun düşmez Ey Aişe! Onunla senin dünyevi bir şey talep etmen uygunsuz olur.” buyurdu.
Hz. Aişe (ra) devamla derki:
Ben de kalkıp abdest aldım, sonra iki rekat namaz kıldım, sonra:
Allah’ım! Sana Allah isminle dua ediyorum. Sana Rahman isminle dua ediyorum. Sana Birrurrahim isminle dua ediyorum. Sana bildiğim ve bilmediğim güzel isimlerinin hepsiyle dua ediyorum. Bana mağfiret et, rahmet eyle” diye dua ettim.
"Bu duam üzerine Resulullah (asm) güldü ve:
"İsm-i Azam senin yaptığın şu duanın içinde geçti.” buyurdu. (Kütüb-i Sitte)

Okudunuz mu?  İsteseler ,verilen hediyeyi geri mi vermeliyim ?

Cevap: peygamber efendimizin hürmeti üzerine diye du etmek yanlismi??

rüyamm
hmm :S ben hep öyle dua ediyordum ama mademki yanlismis etmem bir daha…Allah c.c. razı olsun kardesim aydinlattigin için..


rüyamm
rabbim senden de razı olsun güray kardes daha aydinlatici oldugun için..dua ve selametle kardeslerim..

Okudunuz mu?  İslamda saç kesimi ve Saç Şekli

peygambere dua etmek

Bu kategoride yer alan Gece rüyalandığını hatırladığı halde ancak giysisinde ve teninde ıslaklık bulunmayana gusül gerekir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber efendimizin hürmeti üzerine diye du etmek yanlış mı?? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.