Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Dua ediyorum sürekli ama ruhum daralıyor:(

Dua ediyorum sürekli ama ruhum daralıyor:(

nur1986
yaklaşık 9 aydır bir isteğim hacetim var okumadığım dua kalmadı nerdeyse ya unuttur rabbim yada razı gel diyorum yalvarıyorum her gün 5 vakit hatta daha fazlası bir aralar gayet iyiydim unuttum diyodum ruhum daralmıyor artık diyordum ama yeniden ruhum daralıyor bazen sanki nefsim gidecek gibi oluyorum yine ağlamalara başladım sürekli besmele çekiyorum Allahımın güzel isimlerini sölüyorum ama yeniden aklıma düşmesi unuttum sandığımda aslında unutmadığımı bunlar neden kaynaklanıyor acaba yardımcı olurmusunuz lütven dualarınıza ve akıllarınıza bildilerinize ihtiyacım var lütven yardım edin:(:(:(:(

Okudunuz mu?  Büyük konuşma ve kınama yaptım ama çok pişman oldumm

Cevap: dua ediyorum sürekli ama ruhum daralıyor:(

BEYAZ_gul
Gecmis olsun kardesim depresyondamisin olmasanda bir uzmana bas vur derim bendede vardi ama benimkinin sebebi vardi ALLAH yardımcın olsun


Cevap: dua ediyorum sürekli ama ruhum daralıyor:(

juvanpix
aynı sorun bndede war bndeki akşam oluyor..


Cevap: dua ediyorum sürekli ama ruhum daralıyor:(

Ercan
Kardeş Allah dilerse yapar, ancak O bizim gibi uğraşmaz. Sadece "ol" der o da oluverir.
Bunun için ağlamanıza yada sıkıntı yapmanıza gerek yok. Çünkü bu sizi yavaş yavaş isyana götürür.
"Allah’ım senden hayırlısını dilerim. Hakkımda hayırlı olanı bana nasip et, hayırlı değilse onu bana uzak et, kalbimi de razı et" şeklinde dua edin. İnşAllah Rabbim dualarınızı kabul eder. Ama bunun gerçekleşmesi için de sabırsız olmayın. Sabır takva gereğidir. Ve
"Allah takva sahiplerini sever."3/76

Okudunuz mu?  Her işlediğim günahtan sonra pişman oluyorum

Saif Al-Din
AbdulKadir Geylani hazretleri de mana olarak şöyle demişler. Lafın kendisini hatırlayamadım.

Allah’ın Rasulu (s.a.v.) buyurmuş ki : "Kalplerin şifası Kur’an’dır".
Bir doktor sana hastalığının ilacını verse hemen onu alırsın. Rasullullah (s.a.v.)’ de sana şifayı tarif ediyor.

Kur’an okuyup Rabbimizden Kur’an’ın, Rasul’un (s.a.v.) hürmetine şifayı isteyin inşaAllah

Okudunuz mu?  Hangi alimler doğru söylüyor?

nur1986
sabrediyorum töbe haşa hiç isyan etmedim etmemde inşAllah Allah ettirmez…yardımlarınız için bilgileriniz için teşekkürler..


HAMMADUN
Elhamdulillah, Tabiidir ki; İnsan Rab’binden niyazda bulunacaktır. Ancak şuda unutulmamalıdır ki; her istediği önüne bu dünyada ulaşsında, diğer alemde istediği önüne gelmeyenlerden mi olsun….???

allah-u Taala her duva sahibinin duvasını muhakkak kabul eder. Ancak hakkında hayra ve şerre gidebilecek ve kaderleri içerisinde olmayan bölümü müstesna olmak üzere, bunların bir kısmını bu dünyada, istenilenlerin bir bölümünü de istekleri yerine gelmedi zannı içerisinde olan insan oğlunun tahammül ve sebatına karşılık sevap olarak hesap anında önüne çıkmak üzere.

Okudunuz mu?  Ben neden bu haldeyim? Hayat bana neden ters.

Zira Rab’bin kendisinden istenileni asla geri çeviricilerden değildir. Bir kısmını sevap bölümünde görmek üzere kitabında hazır bulursun inşaAllah.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


hendera
daralınca sıkılınca inşirah [elemneşrahleke ] suresini okuyun inşAllah iyi gelecek


Kayıtsız Üye
Eğer desen: "Birçok defa duâ ediyoruz, kabul olmuyor. Halbuki, âyet umumidir; her duâya cevap var," ifade ediyor.

Elcevap: Cevap vermek ayrıdır, kabul etmek ayrıdır. Her duâ için cevap vermek var; fakat kabul etmek, hem ayn-ı matlûbu vermek Cenâb-ı Hakkın hikmetine tâbidir.

Okudunuz mu?  Namaz sırasında dua veya hareketlerde şaşırmak namazı bozar mı?

Meselâ, hasta bir çocuk çağırır: "Yâ hekim, bana bak."

Hekim "Lebbeyk," der. "Ne istersin?" Cevap verir.

Çocuk "Şu ilâcı ver bana" der.

Hekim ise, ya aynen istediğini verir, yahut onun maslahatına binâen ondan daha iyisini verir, yahut hastalığına zarar olduğunu bilir, hiç vermez.

İşte, Cenâb-ı Hak Hakîm-i Mutlak, hâzır, nâzır olduğu için, abdin duâsına cevap verir. Vahşet ve kimsesizlik dehşetini, huzûruyla ve cevabıyla ünsiyete çevirir. Fakat, insanın hevâperestâne ve heveskârâne tahakkümüyle değil, belki hikmet-i Rabbâniyenin iktizâsıyla, ya matlûbunu veya daha evlâsını verir veya hiç vermez.

Okudunuz mu?  Cunüp gezmek hayatımızı etkiliyormu

Hem, duâ bir ubûdiyettir; ubûdiyet ise, semerâtı uhreviyedir. Dünyevî maksadlar ise, o nevi duâ ve ibâdetin vakitleridir; o maksadlar, gâyeleri değil. Meselâ, yağmur namazı ve duâsı bir ibâdettir. Yağmursuzluk, o ibâdetin vaktidir; yoksa, o ibâdet ve o duâ, yağmuru getirmek için değildir. Eğer sırf o niyet ile olsa, o duâ, o ibâdet hâlis olmadığından, kabule lâyık olmaz.

Sözler | 23.Söz | 286


Kayıtsız Üye
Yani bu durumdan kurtulmak istiyorum artik :'( :'(


Kayıtsız Üye
Güzel kardeşim bende senin gibiydim.fakat benim üzüldüğüm bir gönül mevzusu vardı.onla ilgili bisi duydum aynı senin gibi oldum.ama içimde bir sıkıntıda vardı.anneme anlattım anne içimde bir sıkıntı var geçmiyo dedim annem yine içinden sureler falan oku dedi onun dediğini yapıyordum ama annem sonra köyde babaannemleri aradı benim böyle iç sıkıntım olduğunu söyledi.onlarda ordan hocaya gitmişler.sonuc nazar değmiş hoca muska yazdı çok şükür iyilestim o zaman ..nazarin üstünden 25gun geçmiş haliyle nazarda beni bayaa sıkmış ama ben çok kötüydüm agliyodum sürekli daraliyodum yani uzun lafın kısası bir annenden falan yardım al bir buyugunden

Okudunuz mu?  Helalleşme nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
Oncelikle geçmiş olsun kardeşim ne yazıkki günümüzün e yaygın hastalığı olan panik atak rahatsızlığı ne yazıkki genetik yapılar artık bozuluyor ve ve her yeni doğan nesil daha cocuk yaşlarda panik atakla tanışıyor. Sadece sunu düşün her panik ve kriz abında bir önceki halini ve durumunu hatırla hep ölecek gibi hissedersin ama ölmessin hep boğuluyor gibi hissedersin ama boğulmassın bunu yaparak her krizi bir öncekine göre daha hafif ve farklı yaşarsın buda seni bir nebze rahatlatır. Selam ve dua ile

Okudunuz mu?  Yuvam yıkılıyor

Kayıtsız Üye
Bende de gece yatarken sanki damarlarım geriliyor hep ölecek gibi hissediyorum bir seneden beri böyleyim canım sıkılıyor yorgunluk bitkinlik ruhum daralıyor hep ölecekmiş gibi oluyorum ayda iki gün işe gitmiyorum birinin öldüğünü duydum mu bende de hemen başlıyor ölüm korkusu benim ki panik atak mı yardım ala bilirim

Okudunuz mu?  Kuran hatmi adak olur mu ?

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm.
"Ben kulumun zannı üzereyim. Beni nasıl tanırsa öyle muâmele ederim" hadîs-i kudsîsi düşün. Ve ona göre duanızı edin.


Kayıtsız Üye
valla bende de var kalp çarpıntısı derin nefesler ne ararsan sanki öleceğim…

ama birde şöyle bakalım konuya….
ya hiçbir şey olmamış olsaydı….
hangisi iyi sizce..
bana sorarsan Hani kapıyı çalınca evden biri çıkar ya… öyle….
ya kapıyı çalınca kimse çıkmasa ne yapardık…..

Okudunuz mu?  Bu sorunun cevabını bilen yoksa kendimi öldürcem artık yeter

bence çalınan kapı doğru kapı…..
devam et kardeşim yolun doğrudur…


ruhum daralıyor, içim daralıyor dua, içim daralıyor

Bu kategoride yer alan Eşcinsellikten nasıl kurtulunur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua ediyorum sürekli ama ruhum daralıyor:( Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.