Anasayfa
3 Mart 2023, 7:14
missa1
Abone

Sahurdan önce ilişkiye girip daha sonra gusul yapsam olurmu

Sahurdan önce ilişkiye girip daha sonra gusül yapsam olurmu

Kayıtsız Üye
eşimle sahur vakti cinsi munasebette bulunsam sabah yedi gibi yıkansam orucum zarar görürmü


Cevap: Sahurdan önce ilişkiye girip daha sonra gusül yapsam olurmu

Guray
Oruç için gusül şart değil ancak sabah namazından önce cünup olup namazdan sonra yıkanıp namazı kaçıracaksanız bu günah olur


Cevap: Sahurdan önce ilişkiye girip daha sonra gusül yapsam olurmu

BEYAZ_gul
Nasil ibadet için nasıl gusül sart değil oructa bir ibadetir bunu aciklarmisin guray karedes hadis ayet varmi


Cevap: Sahurdan önce ilişkiye girip daha sonra gusül yapsam olurmu

EarthQuake®
Cünüb Olarak Sabahlamak :

Fecir doğmadan önce herhangi bir sebeple cünüp olmak ve bu vaziyette sabahlamakta -oruçtan yana- bir sakınca yoktur. Ancak güneş doğmadan yıkanıp sabah namazına yetişmesi gerekir. Çünkü bir namaz vaktinden fazla cünüp durmak caiz değildir.

Gündüzleyin Uyurken İhtilâm Olmak :

Gündüzleyin uyurken ihtilâm olmak oruca zarar vermez. Çünkü bu elde olmayarak ortaya çıkan bir durumdur. Namaz vaktini geçirneden yıkanmak gerekir.

(El-Muhit – Bahrirâik – îbn Nüceym – İbn Âbidin.)
(bk. Celal Yıldırım, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı, Uysal Kitabevi: 2/214-215)

Okudunuz mu?  Uzun sure okurken ara verilir mi

muvahhidim
Kişinin cünüp olması oruç tutmasına engel değildir. Ancak sabah namazı kaçacağından ilk fırsatta temizlenip namazımızı kılmamız gereklidir..

Unutmayalım ki nasıl oruçta bir ibadet ise namaz da en az oruç kadar ehemmiyetlidir ve önemlidir.

O’n aemanet olun..
celle celeluh..


BEYAZ_gul
ALLAH razı olsun kardesim ama biri gun boyunca cunup iken orucu kabul oluyormu sorum biraz sacma biliyorum gun boynca cunup olmak çok gunah biliyorum ama yani ben misall verdim kafam karistida


Guray
Eğer kişi cunüp ise dolayısıyla namazlar kaçıyor evet buda günahtır ancak oruç için gusül şart değil orda biraz sorun oldu sanırım 🙂


BEYAZ_gul
Yok Esstafirullah sorun degilde ben cunup iken hiç bir ibadet yapilmaz diye biliyordum yanlis biliyormusum kusura bakma kardesim 😮 ama sayenizde ogrenmis oldum ALLAH razı olsun


Guray
Estağfirullah ne kusuru Rabbim hepimizden razı olsun


Kayıtsız Üye
Ramazan ayında gece cinsel ilişki serbesttir


Kayıtsız Üye
1 – ilişki orucu bozar mı ne zaman banyo gerekir

2 – Sabah ezanı okuduktan sonra ilişkiye girmek orucu bozar mı?

Okudunuz mu?  Formalite olarak anlaşmalı olarak boşanmada imam nikahı bozulurmu ?

arifselim
1- Cinsel ilişki tabiki orucu bozar. Hem kefaret hemde kaza gerektirir.

2- Ramazan ayında Sabah ezanı okunması ile imsak vakti girmiş olur. İmsaktan sonra yemek içmek ve cinsel ilişkiye girmek orucu bozar.


Kayıtsız Üye
Hayırlı geceler biz çocuklarımızdan dolayı gece beraber olamıyoruz ve şuan ezan okundu ve ben eşimle beraber olmak istiyorum sahur ezanindan sonra beraber oluna bilirmi sabah güneşi görmeden yine yıkanmak olurmu


arifselim
Oruç ibadeti imsak vaktinin girmesi ile başlar. Ramazan ayında da ezan imsakta okunur. İmsak vakti girdikten sonra yemek, içmek ve cinsel ilişki artık yasaktır. Çocuklarından dolayı beraber olmazsan bile bu geçerli bir sebep değildir ve imsaktan sonra cinsel birleşme orucu bozar.


Kayıtsız Üye
Saat daha 12 buçuk ve ben şuan cünüpum gusül almazsam oruca niyetlenebilirmiyim acaba merak ettim


arifselim
Evet orucun geçerlidir ve geçerli olur. Ama bir farz namaz vaktini cünüp halde geçirmek caiz değildir.


Kayıtsız Üye
Vajina da meni yerine vajina dan su gelirse oruç bozulur mu


arifselim
Kadından gelen bir çok çeşit akıntı vardır. Sadece meni isteyerek getirilirse cünüp eder ve orucu bozar. Adet kanaması hariç diğer hiç bir akıntı kadının orucunu bozmaz.

Okudunuz mu?  Kurbanın ayakları nasıl baglanır?

Kayıtsız Üye
Sahurda ezan okunmadan cinsel ikiskiye girilse ve gusül ezan okunduktan sonra yapilsa sakincasi varmidir oruc devam edermi yoksa zarar gorurmu????


arifselim
Eşi ile ilişkiye imsaktan önce girdikten sonra böyle yapmanın oruca bir zararı yoktur gusül edilir ve oruca devam edilir.


Kayıtsız Üye
Sahurdan sonra yani sabah ezanı okunduktan sonra ilişkiye girmek günah mı günahsa ne yapmak lazım tşk ederim


arifselim
Sahurdan sonra yani imsak ile iftar arasında ilişkiye girmek orucu bozar. Hem kefaret hemde kaza gerektirir.


mustafa aydin
Sahurdan önce iliskiye girip misal uyuya kaldik kalktik ezana okunmus ne yapmaklazim


ACİLSERVİS
Oruca cünüp başlanabilir sıkıntı yok. Namaza uyandığın zaman gusül alırsın.


kayitsiz kişi
Gece ilişkiye girip uyuya kalmak ve sabah 8 de banyo yapmak orucu bozarmi doğu tarafinda yaşiyorum


Kayıtsız Üye
Sahurda eşimle ilişkiye girerken ezan okudu oruçu bozar mı

Eşimle sahurda ilişkiye girince ezan okudu oruçum bozulur mu


Şem’a
Ezan okunduğunu duyduğunuz an ilişkiyi terk ettiyseniz bozulmaz. Ancak ezan okunduğu halde devam ettiyseniz orucunuz bozulur kefaret gerekir.

Okudunuz mu?  Birşey üzerine yemin etmek

Kayıtsız Üye
Sahuru yaptiktan sonra ezan okunmadi daha fakat esimle yakinlastik niyet edilmedi tabi bu arada ezan okunmaya basladi ve bittikten sonra devam ettik niyet edip devam esebilirmiyiz orucumuzu tutmaya


arifselim
İmsak girdiği halde ilişkiye devam etmişseniz orucunuz bozulur. Dil ile niyet etmeye gerek yoktur eğer içinizden bile bugün oruç tutacağız demişseniz oruçlu sayılırsınız. Oruçluyken cinsel ilişki ile bozmak hem kefaret hemde bir gün kaza gerekir.


Kayıtsız Üye
Esimle iliskiye girdigimiz sırada ezan okundu ezanı duyunca niyet etmedik. Niyet etsek bugün oruclu olur muyuz? Niyet etmesek kefaret gerektirir mi ?


arifselim
Eğer oruca niyet etmemişseniz ve ezan esnasında da ilişki devam etmişse o zaman artık niyet edemezsiniz oruç tutamazsınız.


Kayıtsız Üye
Gece sahurdan önce cinsel ikiskiye girip uyuya kalmisim sabah 5 uyandığımda banyo yaptim oruc kabul olurmu

Gece ilişkiye girip uyuya kalıp sahuru kaçırıp 30 dakika sonra uyanıp gusül aldıktan sonra oruç tutulurmu herhangi bir sakıncası varmı


arifselim
Cünüp olarak oruca uyanmak orucu bozmaz ama bir vakit namazı geçirmeden gusül etmek gerekir.

Okudunuz mu?  Ey habibim sen olmasaydın kainatı yaratmazdım ifadesi ayeti kerime midir hadisi şerif midir

Kayıtsız Üye
Sahurdan sonra esimle sevistim bu orucu bozarmi şuan niyetlenmedim ama hicbirseyde yemedim


arifselim
Sevişmek orucu bozmaz ama meninin gelmesi halinde bu durum orucu bozar. Eğer tam cinsel birleşme olduysa zaten oruç bozulur eğer niyetli iseler onlara ayrıca 60 gün kaza gerekir. Niyetli değilsen sadece bugünü kaza etmek yeterlidir. Ama mazeretsiz bir şekilde oruç tutmamak yeteri kadar büyük bir günahtır.


Onur1834
Âişe ve Ümmü Seleme radıyAllahu anhümâ şöyle dediler:
Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem ihtilâm olmaksızın cünüp olarak sabahlardı. Sonra ( yıkanır ve ) oruç tutardı.
(Buhârî, Savm 25; Müslim, Sıyâm 75-77)
Rivayetler, gusül abdesti alması gerektiği halde, sabaha kadar yıkanmayan kimsenin yıkandıktan sonra oruç tutup tutamayacağı, daha doğrusu orucuna devam edip edemeyeceği konusuna açıklık getirmektedir. Sahurdan evvel veya sonra ihtilâm olan kimsenin sabah olduktan sonra yıkanıp oruç tutabileceği bilinmektedir. Bu rivayetlerde, Hz. Peygamber’in ihtilâm olduğu için değil, cinsel ilişki sonucu cünüp olarak bazan sabahladığı ve yıkanıp orucuna devam ettiği bildirilmektedir. Vâlidelerimizin, üzerine basa basa Hz. Peygamber’in ailesiyle ilişkiden dolayı cünüp olarak sabahladığına dikkat çekmeleri, bu konuda kimsenin zihninde herhangi bir şüphe kalmamasını sağlamak içindir. Bazı hallerde itiraz edilemez delillere ihtiyaç duyulur. Cünüp olarak sabahlayan bir kimsenin orucuna devam edip edemeyeceği konusu da ancak Hz. Peygamber’in davranışı ile kesinlik kazanabilecek bir konudur. Validelerimiz işte bu sebeple Efendimiz’in zaman zaman başına gelen durumu haber vermektedirler.

Okudunuz mu?  Siyer-i nebi kitabının özetini istiyorum

Erz
Hocam ben niyetimi etim ve sabah namazını camiye giderek kildim ve eve geldim ve yataga girerek bilerek cunip oldum orucum bozulur mu ama bosalmaya yakin elimi cektim kendi kendine oldu bosalma orucum bozuldumu


ACİLSERVİS
Yazdığın gibi de inanıyor musun acaba? Bu yaptığın birinci derece kasıtlı bir iş. Allah affetsin tövbe et. Başka seferde yapmadıysan ramazan ayından sonra bir gün kaza et.


Kayıtsız Üye
imsaktan 10 dakika önce ilişkiye girdik eşimle ve ezan okurken ben gusül abdesti alıyordum orucum bozulurmu acaba net cevap bekliyorum.


ACİLSERVİS
Sakıncası yok. Oruca cenabet iken giriş yapabilirsin.


Kayıtsız Üye
eşimle cinsel iliskideyken ezandan önce sela okundu o andan itibaren orucum olurmu şüphe de kaldım

Okudunuz mu?  Noel kurabiyesi haram mı

ACİLSERVİS
Bazı bölgelerde ezandan önce sela okunuyor olabilir bu dikkat sahur başlamak üzere anlamına gelir. Ezandan önceye kadar yani imsaka kadar ilişkiye girilebilir. Oruca cenabet başlayabilir güneş dıoğmadan gusül alıp namazınızı kılabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Hocam işin aslı şu
Ben ailemle kalıyorum ve genelde sabah kalkıp duş almak adetim olmadığı için bunu yapmak onları şüphelendirir buda beni utandirir ben sabah ezanindan önce uykuda ruyalanmisim sahura kalktım yedim içtim namaza durmadan niyetlendim ve yattım akşam işten gelince duşa girdim orucum kabul olurmu


ACİLSERVİS
Oruç için gusül şartı yok ama namazın nerede kaldı ? Oruç farzda namaz değil midir? Oruç nasıl İslamın bir şartıysa namazda öyledir. Utanmak yanmaktan çok daha iyidir.


Kayıtsız Üye
Ben sabah namazını genelde kaciriyorum sabah uyandığımda kılıyorum 7 gibi bir sıkıntı olurmu


arifselim
5 vakit namaz zamanları belirlenmiş olan vakitlerdir. Sabah namazının da vakti imsak ile güneşin doğumu arasındadır. Bu vakit çıktı mı artık namaz kazaya kaldı demektir. Namazı bilerek kazaya bırakmak günahtır.


Kayıtsız Üye
İftardan sonra kendi isteğimle cünüp oldum ama imkan olmadı banyo yapamadım sahurdan önce de yapamadım oruca niyet etsem sabah banyo yapsam orucum kabul olur mu.

Okudunuz mu?  Bağkur'a belli bir müddet para yatırılıp daha sonra emekli olmak caiz midir?

ACİLSERVİS
Orucun olur oruca niyet et. Ama namazların için banyo yapmaya çalış. Bir çöl ortasında değilsen imkan vardır.


Kayıtsız Üye
Hocam ben iftardan sonra esimle iliskiye girdik ama boşalma olmadi ikimizde yani kısa bir ilişki oldu ikimiz için abdest almak gerekirmi


ACİLSERVİS
Erkek organının sünnet yeri içeri girdiği an ikinizde cenabetsiniz. İkinizde gusül almalısınız.


Kayıtsız Üye
İyi geceler efendim ben sahurdan önce eşimle ilişkide bulundum lakin orucumun bozulacağı düşündüğüm için önce duş alıp ezana yetişmeye çalıştım 5 dk ile ezanı kaçırıp su içip niyetlendim bunun kazası varmıdır ne yapmam lazım


mum
Ezan okunduğu halde su içmişseniz orucunuz geçerli değildir. Kaza gerekir


Kayıtsız Üye
Hocam Hayırlı geceler akşamdan uyudum fakat sabah sahura uyandım cünüplük hali hissettim ve sahur yapmadan banyo yaptım ve çıkarken banyodan imsak vakti dolmus iki dakika ile imsak vakti kaçirdim ve bişey yiyemeyip oruca niyetlendim sorun olur mu bu durum Şimdiden Allah Razı olsun İNŞAALLAH…


ACİLSERVİS
Orucuna devam et. Böyle bir zamanda sofrana oturup yemeğini ye. Ezandan sonra da yani oruca başladıktan sonra da gusül alıp orucuna devam edebilirsin. İmsak vakti girdiğinde gusüllü olmak zorunda değilsin.

Okudunuz mu?  Ailede kardeşler arası evlilik sırası hakkında

Kayıtsız Üye
Hocam oruca niyetlendim ve ezana yarım saat kala eşim bende ilişki istedi ve ben reddettim ezana az kaldı diye acaba günaha girdimmi eşimi reddetiğim için


ACİLSERVİS
İmsak vaktine kadar (ezana kadar) ilişkiye girilebilir. Gusülde ezandan sonra alınabilir oruç için sorun olmaz. ve özellikle istekler red edilmemeli bu evliliği kötü etkiler.


Kayıtsız Üye
sahur vakti girmeden cünüplük varsa sabah namazı bitmeden illaki abtest alınıp cünüplük cıkmalıdır. en kısa vakitte abteslenmen gerek imsak girdikten sonra bilinçli cünüplük oluşursa oructa gider uyku hali ise hemen abtest almalısın dini kafasına göre yaşayanlara aldırış etme


Kayıtsız Üye
Cünüplük orucu bozmaz, namaz vakitleri kaçaçağı için namazın terki haram olur. Namaz vakti geçirmeyecek sürede gusül almak gerekir.


Kayıtsız Üye
Sabah ezanını okunduğunu duymadım ve sahur yaptım yedikten sonra saatin farkına vardım bu orucu bozar mı


ACİLSERVİS
Yemek yemeden önce saate bakılır. Orucunu kaza etmen gerekir.

Okudunuz mu?  Engellilerin Karşılaştığı Sorunlar ve Çözümleri kısaca

Kayıtsız Üye
Merhabalar hocam, benim sorum olucakti. Biz eşimle sahurda niyetlendik. Sonra yattık.Esimde sürtünürken gelme oldu. Ama iliskiye girmedik. Ve iki dakika geçmiş oldu. İmsak saatine göre. Acaba ne yapabiliriz? Orucu bozulmuşmudur?
Teşekkürler


mum
< Esimde sürtünürken gelme oldu >
Gelmeden kastınız meni ise ve imsak vaktinden sonra ise orucunuz bozuldu, bir gün kaza gerekir.

< gece iliskide olub uyuyakalirsak , imsaka ve sabah namazına da kalkamazsak >
Uyandığınızda yıkanın, namazınızı kaza edin ve orcunuza devam edin.


sahurdan önce ilişkiye girmek, sahurdan sonra ilişkiye girmek orucu bozar mı, ramazanda ilişkiye girdikten sonra ne zaman abdest alınır

Bu kategoride yer alan Kerahat vakitleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sahurdan önce ilişkiye girip daha sonra gusul yapsam olurmu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.