Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:47
itikad
Yönetici

Cehennemin Vadileri Dağları Kuyuları Ve Nehirleri

Cehennemin Vadileri Dağları Kuyuları Ve Nehirleri

imam
Cehennemin Vadileri Dağları Kuyuları Ve Nehirleri

Derrac’ın, Ebi’t-Heysem’den rivayet ettiğine göre Ebu Said dedi ki, Peygamber (s.a.v) şöyle buyurdu:

Veyl: Cehennemde bir vadi’dir. Kafir onun dibine ulaşmadan kırk yıl aşağı doğru iner. İmam Ahmet ve İmam Tirmizî tahric etmişlerdir. Tirmizî’nin metni ise şu şekildedir: İki dağ arasında bir vadi’dir. Kafir onun dibine ulaşmadan kırk yıl aşağı doğru iner. O, İbn Lehia’nin Derrac’dan rivayetinin dışında bir rivayet de bilmiyor. Fakat İbn Hîbban ve Hakim sahihlerinde Amr b. El-Haris’in Der-rac’dan, İbn Cerir et-Taberî’de isnadında nazar olan bir senetle Osman (r.a) rivayet ettiğine göre Peygamber (s.a.v): Veyl: Cehennemde ateşten bir dağdır, buyurdu.

Okudunuz mu?  Cehennemde Sıcaklık Ve Soğukluk

Bezzar’ın meçhul bir isnatla Said b. Ebi Vakkas’m rivayetine göre Peygamber (s.a.v) şöyle buyurduğunu işittim dedi: Ce-hennemde bir taş vardır ki, ona Veyl denilmektedir. Yüksek hürgüçlü develer onun üzerine çıkar ve inerler.

İbni Ebi Hatim el-Hammânî, Halef b. Halife yoluyla el-Alâa b. El-Museyneb, İbn Abbas (r.a)’dan aktardığına göre Ebu Ubeyde Abdullah’ın şöyle dediğini nakletti: Veyl: Cehennemde irinden bir vadi’dir, dedi.

Okudunuz mu?  Ölüm bir son değildir...

El-Muharibi’nin yoluyla el-Alâa b. El-Museyyeb İbn Abbas (r.a)’dan ve Asım b. Ebi’n Nücud dediler ki: Cehennemde bir vadi vardır ona Veyl denilmektedir. O, Cehennem ehlinin İri-ninin karıştığı bir vadidir.

Zeyd b. Eslem’in anlattığına göre Ata b. Yesar: Veyl Ce-hennemden öyle bîr vadi’dir ki, dağlar içine sürülse idi, sıcaklı-ğından erirlerdi, dedi.

Okudunuz mu?  Kimler Cehenneme Girecektir?

Malik b. Dinar şöyle dedi: Veyl Cehennemde çeşitli azap-ların bulunduğu bir vadidir

Ebi İyad: Veyî İrin akan bir vadidir, dedi.

İbn Cerir, Ebu İyad’ın şöyle dediğini rivayet etti: Veyl Ce-hennemin dibinde, Cehennem ehlinin irininin aktığı bir havuz-dur. Süfyan’dan da buna benzer bir rivayet vardır.

Okudunuz mu?  Mü'min Deccali Görünce Ne Söyleyecek?

A’meş, Zerr’in, Vail b. Mühane’den şöyle rivayet ettiğini nakletti: Veyl Cehennemde irinden bir vadidir dedi.


Cevap: Cehennemin Vadileri Dağları Kuyuları Ve Nehirleri

HADİE
cehannemde olan şeylerden korkunç şekilde bahseden kitplar derin karanlık kuyulardan ve bu kuyulara inmenin kırkyıl da tamamlanacağını yazmışlardır

Okudunuz mu?  Rahat cennettedir, dünyada değil...

cehennem vadileri, cehennemde akan nehırler, cehennemde veyl vadisine gidecekler

Bu kategoride yer alan Hiç Kimsenin Azabından Kurtulamayacağı Cehennemden Korkmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cehennemin Vadileri Dağları Kuyuları Ve Nehirleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.