Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:50
Gusul
Yönetici

Gusül abdesti alırken konuşmak gusle zarar verir mi

Gusül abdesti alırken konuşmak gusle zarar verir mi

Kayıtsız Üye
hocam ben gusül abdesti alırken banyodayken kardeşimle konuştum (sadece ben banyodayım dedim)güslum geçerlimidir herhangi bir zararı varmıdır


Cevap: gusül abdesti alırken konusmak gusle zarar verirmi

Fetva Meclisi
Abdest veya guslederken konuşmak abdeste veya gusle zarar vermez. Ancak, bir ihtiyaç olmadıkça konuşmamak adaptandır. Abdest veya gusül almaya başlayan kişi, yaptığı ibadete odaklanmalı, dünyevi meşguliyet, duygu ve düşüncelerden mümkün olduğunca uzaklaşmalıdır (Şurunbülalî, Meraki’l-Felah, Mektebetü’l-Asriyye, 1425/2005, I, s. 49). Bu itibarla, ihtiyaç olmadıkça abdest veya boy abdesti alırken konuşulmamalıdır. Bir zaruret veya ihtiyaç halinde konuşmakta ise bir sakınca yoktur.

Okudunuz mu?  Parfüm, kolonya, esans vb. maddeler abdesti bozar mı?

gusül abdesti alırken konuşmak, guslederken konuşmak, gusul abdesti alirken birisine cevap vermek

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti alırken yellenmek ve mezi gibi akıntı gemesi guslü bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti alırken konuşmak gusle zarar verir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.