Anasayfa
4 Şubat 2022, 14:43
sizden8
Abone

Hayat imtihan ama bazen bu yükü taşımaya zorlanıyorum … ağır geliyor

Hayat imtihan ama bazen bu yükü taşımaya zorlanıyorum … ağır geliyor

NURİMERCAN
selamünaleyküm..biliyorum hayat imtihan ama bazen bu yükü taşımaya zorlanıyorum şimdi diyeceksiniz rabbimden iyimi bileceksiniz haş’a biliyorum rabbim taşıyacağım kadar yük verir ama sıkıntılar üstüste gelmeye başladı ben azmettikçe zorluklar dağ gibi olmaya başladı artık çok çabuk sinirleniyorum sinirlendikçe bildiğim dualarıda okuyorum ama pes dedim artık…….sanki büyük bir felaketle karşı karşıyayım yada büyük bir felaket bana değecek bunuda şeytanın vesvesesi dedim ama aklıma gelende başıma geliyor.! pozitif düşündükçe birşeyler çıkıyor karşıma.üstümde ağır bir yük var silkelensem atacağım elimden dilimden ne geliyorsa yapıyorum ama bir türlü beceremedim.işyerinde çok agresif ve alınganım neredeyse geçimsizlikten korkmaya başladım.yaşadığım olaylardanmı bilmem bazen öyle bir öfke anı oluyorki 5 dakika sonrada pişman oluyorum.ne tavsiye edersiniz.? selam ve dua ile..

Okudunuz mu?  Ezan vakti kedilerin bir şeyi haber verircesine miyavlaması?

Cevap: ağır geliyor

senayusa
forumduasi.com/dua-ile-ilgili-yazilar-tavsiyeler/31452-ofkelenme-aninda-okunacak-dua.html

Bu linke bir bakin isterseniz, bir de uzman yardimi almanizi tavsiye edebilirim… Bazen kendi kendimize asabilecegimizi düşündüğümuz seyler çok uzun suruyor, uzman destegiyle çok kisa… Allah yardımcıniz olsun… Ben çok sinirlendigimde hicbir sey soylemeden icimden 10’a kadar sayiyorum, balkona cikip soguk da olsa hava aliyorum, yine gecmezse abdest aliyorum, namaz kiliyorum, ya da uyumaya calisiyorum…


Cevap: ağır geliyor

gökyüzü.
Selamun aleyküm. ben de çok alıngan bir insanım. ama sinirli değilim. genelde hep Rabbim bana sabır ver diyorum. çok kırıldığım için çok yıpranıyorum. ama size şunu söyliyim, insan ne kadar anlatırsa anlatsın, karşındakinin anladığı kadar oluyor. gerçekten çok ağır sınavlardan geçiyorum ben de, en sevdiğim insanlar, en yakın saydıklarımla üstelik. ama zamanla şunu anlıyor insan, inanın bu hayatta Allah’tan ve Peygamberimizden başka kimse için üzülmeye değmiyor..

Okudunuz mu?  Babamı evden kovdum ne yapmalıyım

Cevap: ağır geliyor

senayusa
Ve aleykum selam…Allah sanada sabir versin, bende ayni durumdayim, dua edelim birbirimize inshAllah…


rüyamm
ve aleykum selam kardesim.. Herkesin bir sinavi var inan..ve bunlar için içini daraltipta seytana firsat verme..bende büyük dertlerle ugrasiyorum suanda..hemde ööyle böyle deil..rabbimize siginmaktan baska caremiz yok..ona bol bol dua edip seytana uymamali..firsat vermemeli bizi isyna sürüklemesine…duamiz edelim namazımızi kilalim zaten zamanimiz onunla ecince firsat ta kalmayacak kederlemeye..seni inan çok ii anliyorum ama elden gelen bisey yok ne yazilmis sa onu yasiyoruz..rabbim sabir versin..dua ve selametle kardesim..


NURİMERCAN
Birtek benim sanıyordum dertli buhran geçiren.kardeşler rabbim cümlemizi korusun sabır versin aklımızı korusun.amin..


HAMMADUN
Ah şu insan, Rab’binin niğmetleri karşısında ne kadar da nankördür.

Okudunuz mu?  Evleneceğimiz insanda kaderimiz de mi yazılı?

Sıkıntının biri bitmeden, diğeri üstüne gelir. Daha onu düşünmeden bir başkası sıraya girmiş ondan sonrakini itekler gibi.

Hadi kardeş çabuk vakit dar, bu faninin ömrünün tamamı ne kadar ki; Der gibiler.

allah-u Taala Çekemeyeceğimiz yükü sırtımıza vurmazken, bizler illaki islam şeriatının dışında bir tarz ararızda kendimize, çekemeyeceğimiz yükü de peşinen sırtımıza yüklerizde, yetmez daha da yük altına girmek için birbirimizle yarışırız.

Sonra bir isyan halidir başlar. BURAYA KADAR deriz. Bu imtihansa eğer biz imtihan kağıdını boş veriyoruz deriz. Şeytan Aleyyullana bile Rab’bine bu denli isyanda bulunmayı aklının köşesinden bile geçirmezken ve Alemlerin Rab’bi karşısında tir tir titrerken, Bu ne hadsizliktir. Affet Rabbim.

Sonra çıkarız biz hanın en yüksek terasına ve tamda iftar vakti iken, cep delik cepken delik, cebinde minübüs parası yokken tamda cahiliye zamanında, duvarın kenarına kadar gelip tüm dünyaya seslenirsin bir anda. Hemde isyan ile. Hemde sözde insan sıfatı ile.

Okudunuz mu?  Yüz maskesi orucu bozar mı

Rab’bim senin rızan için tuttum orucumu, (Hem kimin rızası için tuttuğumu biliyorum. Hemde isyana bakın şimdi.) Rızka da üstelik sen kefil iken, herkes yiyecek bişeyler bulmuş yiyorken, bu dünyada AÇ OLAN SADECE BENİM…..

Birden bir motorsikletli belirir hanın en üst katında. Zira otoparktır aynı zamanda. Motorsikletli elinde bir paketle birlikte yanınıza gelir ve bu siparişi sizmi verdiniz der. Hayır dersiniz ben sipariş vermedim. Cuma bey gönderdi der birde not uzatarak üstelik. Notu okursunuz. Evet cuma beyi tanıyorum. Bu sipariş benim dersiniz. Cuma beyin bir makinesi arızalanmış, kendisini beklememizi ve iftarıda dürüm ile ve ayran ile açmamızı istemektedir üstelik. Bizim gibi acizde teras katta, Rab’binin müsebbib bulup gönderdiği rızık ile açtığı iftardan sonra tekrar o boş diye uzattığı kağıdı geri alıp, yine doldurmak için önüne alırken, Rab’binin nimetinin karşısında boyun eğip, Rab’bine hamdeden bir kul olmayı, yine büyük bir lutuf görerek üstelik.

Okudunuz mu?  Namazda yanlış sure okumak namazı bozar mı

Cuma beyimiz gelmiş, makinenin arızası giderilmiş ve üstelik cebimizede de bir miktar para konmuştur bile. Rab’bimin lutfundardır ki; Kendisine isyan edene, belli bir süreye kadar yine imtihan kağıdını geri vermiş, rızkına yine kefil olmuş, yine aciz olduğunu bildiği kuluna, acziyetini bildiği için mükafatlarda vermiştir. Hamd-u Sena’lar olsun Rab’bim. Bizim acziyetimiz karşısında senin büyüklüğünün ve nihayetsizliğinin karşısında kul olma nimetini bize bahşettiğin için……

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Kuru Meni Bulaşırmı ?

Kayıtsız Üye
Şükretmeyi bilmelisiniz Rabbim hiçbir varlığa çekemeyeceğinden fazla yük vermezmiş 28 yaşındayım 14 şubat 2012 de eşimi görünmez kazada kaybettim o gün dedim ki benim için hayat bitti nefes alamam yaşayamam yiyemem içemem 3yaşında dünya güzeli emaneti ile kaldım Allahım ben ne yaparım bu saatten sonra dedim çocuğuma nasıl anne baba olurum babanın yokluğunu nasıl anlatırım.. ama yüce rabbim herşeyi öyle yerli yerince yazmış ki babanın gelmesini sabırsızlıkla bekleyen kızım o günden sonra sormadı o herkesten akıllıca davrandı kazanın nasıl olduğunu benden çok daha iyi bilen insanlar bile canını birkez daha yaktı bana olayı sordu aslında olayın nasıl olduğunu birtek ben bilmiyormuşum doktorlar cesaret edip bana anlatamadı ama insanlarımız malesef.. 18 ay bitiyor yaşıyorsun yiyosun içiyosun geziyosun aylarca uyku uyumadım psikiyatri tedavisi gördüm çok ölmek istedim ama olmadı.. yaşamak için mutlu olmak için hep kendimden daha kötülerini düşündüm bence herkes bunu yapmalı ömür aldığın nefes kadar nefesimiz bile emanet alıyoruz ama verebilicemizi sadece Rabbim biliyor.

Okudunuz mu?  Erkek talak hakkından feragat edebilir mi?

Kayıtsız Üye
Merhaba,

uzun zamandır sitenizi takip ediyorum ve çok beğeniyorum.Allah razı olsun. benim kafamı çok karıştıran bazı konularda yardımcı olursaniz sevinirim. Son bir sene içinde başıma gelmeyen kalmadı.aldatıldim,eşim tarafından sürekli yalanlara maruz bırakıldım,konusturulmadim,ve herkes tarafından yalnız bırakıldım. bana haksızlık yapanlara beddua ediyorum(çok kötü bişe biliyorum ama Allah o iç acısını kimseye yasatmasin) ama sanki onlar daha iyiye gidiyor ben ölümü düşünecek hale geldim.zikir yapıyorum,Rabbimle dertlesip bana çıkış yolu göstermesini istiyorum ama kabul etmiyor. bol bol sadaka veriyorum dua ediyorum ama olmuyor.yapayalnız kaldım bu hayatta.imtihanimi kaybediyorum galiba.aklıma Allah ile sorular gelmeye başladı.yine kapısını çalıyorum,bana yardım et senden başka ne konuşacak kimse ne de gidecek yerim var diyorum.son bir senedir hayatım tersine döndü.bana ancak sen yardım edersin diyorum ama olmuyor. Bütün dua ile ilgili kitapları aldım okudum uygulamaya çalıştım ama yarım bıraktım.psikiyatriste gittim psikologlara gittim ama hicbirsey care olmadı bana.şimdi ise çocuklarım olmasa belkide ölmustum. kafamdaki sorular ise:
1- ben giybet etmemeye çalışan,iftira atmaktan sakınan, kul hakkı yemekten haram yemekten zina etmekten delice korkan birisi olarak bu başıma gelenler ayetteki gibi "başınıza gelenler kendi yaptıklarınız yüzündendir" gibimidir?
2- kendi yaptıklarım yüzündense eğer bana bu acilari reva görenleri nereye koyacağız? neden çok mutlu ve nasipleri hep ayaklarına kadar geliyor.
3- ben neden bu kadar merhametliyim?başıma gelen olayların yarısı merhametmiden dolayi gelmiştir.
4-neden benim dualarım kabul olmuyor? her yaptığım harekette rabbimi anarim onun rızasını isterim ve onunla dertlesip ondan istememe rağmen…
5- ilahi adaleti bu dünyada çok görmek isterim.kimsenin canına bir zarar gelmesin,hastalık gormesinler ama benim gibi içleri yansın…İlahi adalet sahi bu dünyada var mı?
6-neden yapan yaptığiyla kalıyor?
7-Rabbimin beni sevip sevmediğini bu dünya da anlamanin bir yolu yok mu?
8- bir imtehan biterse başka imtehan başlar derler ya neden imtehanlar kaybetme noktasına kadar getirilir?
9-ben bunları sorunca imtehanimi kaybettim mi????

Okudunuz mu?  Kaderde varsa

arifselim
Merhaba. Sen bu soruları sorunca imtihanı kaybetmiş olmazsın. Son nefese kadar dünya hayatının bir mücadele ve imtihan yeri olduğunu unutmamalısın. Allah hiç kimsede kimsenin hakkını bırakmayacaktır emin ol. Eğer Allah adaleti ile bu dünyada bizimle muamele etseydi belkide hiç birimizin bir şansı olmazdı. Çektiklerin çok ağır ama sabırlı ol ve güçlü ol. Allah’tan asla ümidini kesme. Allah bizlere sıkıntılar vererek bizleri denediğini ve günahlarımızdan yana temizlediğini de unutma.

Okudunuz mu?  Yurtdışında cuma namazı kılmaya imkan yoksa?

hayat ağır geliyorsa, hayatın yükü çok ağır geliyor, Allahu ekber

Bu kategoride yer alan Güsul abdesti ve tırnaklar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayat imtihan ama bazen bu yükü taşımaya zorlanıyorum … ağır geliyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.