Anasayfa
19 Ekim 2023, 23:36
missa
Abone

Anne babaya asi olmanın günahı nedir?

Anne babaya asi olmanın günahı nedir?

Kayıtsız Üye
selam ben anne ve babama özellikle anneme çok asi oldum hatta bugün sinirimden ensesinden tuttum hatta sıktım bağırmıştı bana çokta pişmanım bana beddua etti inşAllah ölürsün sakat kalırsın dedi:( ne yapmam lazım.?


Cevap: Anne babaya asi olmanın günahı nedir?

Desert Rose
Dinimiz, Müslüman’ın bütün görevlerini iki maddede özetlemiştir.
Birisi, yalnız Allah’a ibadet etmek, diğeri de O’nun yaratıklarına şefkat ve merhamet göstermektir.

Yaratıklar içinde öncelik, anne ve babaya verilmiş, onlara itaat edilmesi emredilmiştir. Çünkü insanı yaratan Allah ‘tır. Anne ve baba dediğimiz "ebeveyn" de onun dünyaya gelmesine sebeptirler. Ayrıca onu yetiştirip terbiye edilmesini ve topluma yararlı bir insan haline gelmesini sağlayan kişilerdir. Bu uğurda her türlü fedakarlığa, bir karşılık beklemeden seve seve katlanan onlardır.

Bu itibarla insan, önce kendisini yoktan var eden Allah’a ibadet etmek, sonra da onun var olmasının sebebi olan anne ve babasına itaat etmekle yükümlüdür. Bu husus Kur’an-ı Kerim ‘de (İsra, 17/23) ve hadis-i şeriflerde (Buharî Cihat, 1; Müslim, İman, 36) böylece bildirilmiştir.

Okudunuz mu?  Zina yapmanın günahı

İşte bunun içindir ki, dinimiz anne ve babaya saygısız davranmayı ve âsi olmayı yasaklamış ve bunu büyük günahlardan saymıştır.

Peygamberimiz:
"Büyük günahlar, Allah’a ortak koşmak, anne ve babaya isyan etmek, adam öldürmek ve yalan yere yemin etmektir."Buharî,Eyman,16 buyurmuştur.

Allah Teâlâ, insanların işledikleri günahlardan, dilediklerinin cezasını ahirete erteleyeceğini, yalnız anne ve babaya yapılan saygısızlığın cezasını ölmeden önce de dünyada sahibine vereceğini, Peygamberimize bildirmişlerdir.

Peygamberimiz şöyle buyurmuşlardır:
"Üç duâ var, bunların kabul olunacağında şüphe yoktur; mazlumun – haksızlığa uğramış olanın- duası, misafirin duası, anne ve babanın çocuklarına olan duaları." Tirmizî,Birr,7
"Üç şey vardır ki, bunlar ile yapılan amelin faydası olmaz: Allah’a şirk koşmak, anne ve babaya âsi olmak ve savaştan kaçmaktır."Et-Tergib ve’t-Terhib,C.3,S.328çBeyrut,1968(Hadisi,Taberânî rivâyet etmiştir.)

Anne ve babaya, özellikle yaşlandıklarında yapılacak hizmet ve itaat, kişinin cennete girmeyi hak etmesine, aksi ise cenneti kaybetmesine sebeptir. Nitekim Peygamberimiz:
– Burnu sürtülsün (yani rezil ve rüsvay olsun), yine burnu sürtülsün, yine burnu sürtülsün, buyurunca;
– Kimin, ey Allah’ın Resûlü? diye soruldu. Peygamberimiz:
– Anne, babasından birinin veya ikisinin ihtiyarlıklarına yetişip de sonra cennete giremeyenin" buyurdu.Müslim,Birr,3
Anne ve babaya yapılan saygısızlıkla ilgili Peygamberimizin daha pek çok uyarıları vardır.
Sonuç olarak şu hadis-i şerifte konuyu bitirelim:
"Allah’ın rızası, anne ve babanın rızasındadır. Allah’ın gazabı anne ve babanın gazabındadır."Tirmizî,Birr,3

Okudunuz mu?  Kızım yataktan kabus görerek kalkıyor ne yapmalıyım

Cevap: Anne babaya asi olmanın günahı nedir?

BEYAZ_gul
Desert rose kardesimiz gereken cevabi vermis ALLAH razı olsun
Annenden ozur dile ve helalik al ve bir daha boyle davranma nasıl kiyarsin annene babana.

"ANNE ve BABA YA ÖF bile DEME" (ISRA,23)


Cevap: Anne babaya asi olmanın günahı nedir?

Mürid74
Degerli Kardesim,

hic vakit kaybetmeden öncelikle Allah´dan (c.c.) ardindan Annenden af dile.Gerekirse ayaklarina kapan, ayaklarini öp. O ensesinden tutup sıktıgin kisi seni ne zorluklarla bu boya getirmekde vesile olmus. Sinirine dur demesini ögren ve bu konumda Allah´dan (c.c.) yardim dile.
Umarim Allah (c.c.) yaptigindan dolayi seni affeder ve bundan sonra nefsine uygun gelmiyen bir şey ile karsi karsiya kaldiginda, böyle cirkin hamleler yapmakdan kacinir veya kacarsin.
Desert Rose kardesimiz Anneye ve Babaya yapilan kötülüklerin sonucunda ne olacagini incesiyle yazmis, Allah (c.c.) ondan razı olsun.

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


Kayıtsız Üye
selam ben hakan ben anneme karsi çok asiyim insAllah Allah bana yardim edeer lütfen bana dua et kardeslerim

Okudunuz mu?  Hz. Ömerin adeletine örnekler

Kayıtsız Üye
İnşAllah rabbim affeder bizi fundalarımızdan dolayı rahman olan rabbim çok affedicidir


sıla
merhaba ben sinirden anneme oruspu diyorum bazan annem felç şekilinde can veresin diyo annnensin bedduası tutup felc şeklinde can veirrimiyim


Şema
< anneme oruspu diyorum >
Bu kötü sözünden tövbe edip annenden af dilemedikçe gece gündüz ibadet etsen bile cennet yüzü görmezsin.
Anne bedduası hiç şaşmaz . Allah akıl fikir versin.


Kayıtsız Üye
Selam Ben Evli 4 Cocuk Annesiyim Esimle birlikte Annem ve Babamlarda yasiyoruz benim Annemlerde Babam 85 yasinda Annem ise 65 Babam çok gaddar biri Hi Sevgi falan gösterdigi yok Annemlede Sürekli tartisiyor hata Annemi Dövüyor bile hiç gereksiz yere Cocuklsrimi yaninda bile tartisiyorlar ve Babana da ayni davraniyor inanin cekicek Gücüm kalmadi sadece Allahtan korktugum Icin Saygim vardi ama o saygiyida yok etti bedende Artik karsilik veriyorum cünkü dayanamiorum inanin yaptigim herseye karisiyor yemek yapsam ocaka yansa isik yansa kalofer acisam oysa durumumuzda iyi jic düsünce Saygi Sevgi yok hep kendi istedigine kafasina gidilsin istiyor ne yapcagimi Sasirdim inanin Asi oluyorum bende Babama karsi am yaptiklarinda dolayi onun sonra pisman oluyorum ama ona karsi Sevgi dguydugumdan değil sadece Allahatan kortugumdan Sevgi diye bisey Babamda Agzida küfürlü inanin nefret ediyorum Babamdan ölse kurtuldum diycem o Sekil yani artik Cocuklara bile kiziyor bisey misal kirilsa it dölü diyor artik böyle bir Babana nasıl öf demezsin utaniyorum ya bide Namaz kiziyor buchen Müslümanlik Mi :,(

Okudunuz mu?  Her sabah uyandığımda bir akıntı geliyor bu akıntı nedir?

Kayıtsız Üye
Bu evladın annesine babasına sormak lazım. Dini ilim öğrettimi veya öğrenmesi için camiye gönderdimi. Allahı öğrettimi diye sormak lazım gelir diye düşünüyorum. Allah sevgisi olan çocuk anne babaya itaat eder.


Kayıtsız Üye
Ben şükürsüzlük ve şımarıklık edip annemi azarlıyorum,bağırıyorum.Bana aldığı şeyleri istemiyorum çünkü kendine almayıp bana alıyor.Ayrıca tesettürlü olmamı istemiyor.Ne yapmalıyım.(Kendisi kapalı)

Okudunuz mu?  Maket nedir? Kabe maketi nasıl yapılır?

arifselim
Senin tesettürlü olmanı istememesi hariç bu durumlarda anneni asla üzmeye hakkın yoktur. Tesettüre girmen ise Allah’ın bir emridir ve yerine getirmekle mükellefsin. Allah sana sorduğunda ilk sen hesap vereceksin. Ona göre hem anneni üzme hemde helal ve haram konusunda sadece Allah’ın emrine uy.


Kayıtsız Üye
Allah Herkesin Yardimcisi Olsun Allah Kimseye Boyle Durumlara Dusurmesin.


Kayıtsız Üye
Annem ve babami çok seviyordum . ama onlar bana çok haksizlik yaptilar . simdi onlardan nefret ediyorum. Simdi ne olacak ?


Kayıtsız Üye
İki kız evladına sahip bir anneyim.Eşimde bende onları çok sevgiyle şefkatle büyüttük.Dinimizi,Allah korkusunu,vicdanı merhameti öğrettik.Malesef bir iki sene önce büyük kızım(20yaşında)Selefilere katıldı ve kâbusumuz başlamış oldu.yavaş yavaş ama emin strategi ile bizi ona düşman göstermeyi başardılar.bana çok hakaretler ediyor,hatta el bile kaldırdığı oldu.başa çıkamadık çıkamıyoruz.sonunda korktuğum oldu ve aynı görüşte olan biriyle saklı nikâh yapıp kaçtı.2 hafta sonra pişman olup geri döndü.sarıp sarmaladık,pişman olmuş geri döndü diye Allah’a şükür ettik.Şimdi 9 ay sonra aynı kişiyle gizli buluşuyor.sorduk inkâr ediyor.inanın aşka büyük hürmetim var ,sevdiği kişi düzgün biri olsa ruzamız olurdu ve evlendirirdin ama tehlikeli agressiv ve emniyette meşhur biri!!!! Tekrar gidecek biliyoruz ve kahır oluyoruz ama beynini öyle yemişler ki elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz.Ne desek faydasız ,her sözümüz onu ona daha çok itiyor ve biz artık sustuk.sonu iyi olmicak bizi çok üzdü ağlattı,rızamız olmadan evlenmesi onu mutlu etmicek! Ne hayallerle büyütük ve neler yaşıyoruz…Rabbimin imtihanı,onun yaşayacaklarıda onun imtihanı olucak!Çok üzgün ve çaresiziz .Allah büyüktür,olmazları oldurandır, gece gündüz bundan vazgecmesi için dua ediyoruz.

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed zamanında yapılan savaşlar

Kayıtsız Üye
Sizin için çok zor kardesim ben sizi anlayabiliyorum .Ayni durumda benim de eşim var hep kufediyo cocuklar da ona kufrediyo sayfi ve sevgi yok.Ben de aralarnda perisanim bazen dayanamiyorum ama Allah korkusu var ya iste bizi tutan tek sey.Babalari ve cocuklari bana da kufrediyor ama ben bedduga vermiyorum.Onlarin cehenneme firmelerini istemuyorum.Ben hakkimi helal ettim bu da bir imtihan Rabbim sabir ihsan eylesin bizim gibi olan buturn musluman kardeslerimize…

Okudunuz mu?  Uyuşturucunun toplumsal zararları nelerdir

Kayıtsız Üye
– Her ne olursa olsun anneye babaya bağırmak,.. Günahmıdır? (Her ne olursa olsun? Kötü insan veya kötü insanlar olsa bilemi?)

—-

-iyi günler ben anneme çok kötü davrandım bagırdım çagırdım kötülük yaptım ve annem vefat etti bende vicdan azabı çekiyorum ne olacak şimdi


arifselim
– Evet, her ne olursa olsun, kötü şeylerini görsen bile onlara bağırmak çağırmak büyük günahtır. Eğer kötü veya uygunsuz bir şeylerini görürsen onları uygun bir dille uyarabilirsin. Ama kırıcı sözleri söyleyemezsin.

– Anne veya baya bağırmak haramdır. Öyle bir hata eden kişi onlardan özür dilemelidir ve gönüllerini almalıdır.


Kayıtsız Üye
Git çalış diyorlar zorla çalıştırıyorlar bende söylene söylene gidiyorum kızdırıyorum nese karsı geliyorum şimdi kıldığım namazlar kabul olur mu kabul olmaz diye hadis var mı ?

Sinirle kul hakkını helal etmedim şimdi helal ederim sorun olur mu=

Okudunuz mu?  Haya ile ilgili Hikayeler

Hatt
Anne babana hakkımı helal etmedim de ne demek bir hakkın yokki. sen ne yaparsan yap onların hakkını ödeyemezsin. Allah öf bile deme demiyor mu ayette sen söylene söylene cümlesini kuruyorsun.

< Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara öf! bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle. İSRA Suresi 23. ayet >


Kayıtsız Üye
– Anneanneme bagirdim kalbini kirdim itekledim çok pismanim tovbe ettim ozur diledim anannemden af diledim ama hala çok kotu çok pisman hissediyorum kendimi ne yapmaliyim sizce

– mumsema anne babaya asi olan bir çocuğu annesi babası affetse hakkını helal etse ahirette Allah’ta affeder mi? bu günahından ötürü evladı cezalandırır mı? yoksa anne babanın affetmesi kafi midir?


arifselim
Anneanne de, ana ve baba da bizi cennete götürecek vesilelerimizdir. Rabbimiz bize onlara üf demeyi bile yasak kılmıştır. Eğer anneanneni üzmüşsen gönlünü almaya çalış. Gerekirse her gün tekrar tekrar af dile.

Okudunuz mu?  Tebuk Savaşına Katılan Sahabelerin İsimleri

Anne ve baba haklarını helal ederse inşaAllah o hak af edilmiş olur.


Kayıtsız Üye
Babamı 1 yıl önce kaybettim. Abilerim eskisi değiller artık önceden anneme saygı duyarlardı şimdi evliler ve anneme çok kötüler koçan oldu git artık bu evden diyorlar işin kalmadı bu evden emeğin bu evde yok diyorlar annemin 40 yılık emeklerini yok sayıyorlar bütün emek bizim ve eşimizin diyorlar annem ben emek verdim diyince anneme bağırıp çağırıyorlar küfrediyorlar bazen vuruyorlarmış kafasına vuruyorlarmış ben bunları gördükçe ve şuan öğrenci olduğum için dışarda okuyorum annem de bana anlatınca öz abilerim olsa da artık onlardan nefret ediyorum her ne olursa olsun annelerine elli kalkanın kolu kırılsın kendi evlatları ön katını yaşatırsın


emirhan uysal
Rabbin şöyle emretti: Sadece Allah’a ibadet edeceksiniz. Ana ve babanıza iyi davranacaksınız. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, sakın onlara of! bile deme! Onları azarlama! Onlara saygıyla hitap et! Onlara merhamet ederek tevâzu kanadlarını aç da, Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl şefkatle büyüttülerse, sen de onlara öyle merhamet et, de!" ( İsrâ, 17/23-24)

Okudunuz mu?  Kuran ı kerim ile ilgili bir şiir

Ebû Bekre Nüfey İbni Hâris radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah aleyhissalatü vesselam: Büyük günahların en ağırını size haber vereyim mi? diye üç defa sordu.

Biz de: Evet, yâ ResûlAllah, dedik.

Resûl–i Ekrem: Allah’a şirk koşmak, ana babaya itaatsizlik etmek buyurduktan sonra, yaslandığı yerden doğrulup oturdu ve İyi dinleyin, bir de yalan söylemek ve yalancı şâhitlik yapmak buyurdu.

Anasına ve babasına iyi davranmayan birinden ne vatana ne millete ne de insanlığa bir fayda gelir.


anneye saygısızlık, anneye vurmanın günahı nedir, anneye yapılan kötülük

Bu kategoride yer alan Allah Duamı Kabul Etmiyor, işlerim ters gidiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne babaya asi olmanın günahı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.