Anasayfa
27 Temmuz 2023, 1:15
sizden09
Abone

Kuranı yanlış okumak günah mıdır ?

Kuranı yanlış okumak günah mıdır ?

mslmn
Arkadaşlar ben Kur’an okumaya başlayalı yaklaşık 1 ay oldu ancak bazı yerlerde hata yaparak okuyup geçtiğim yerler var örneğin Ra harfini Re diye okuyup geçsem zaten yapmışımdır öyle hatayı bu günah olur mu ?


Cevap: Kur’an ‘ı yanlış okumak günahmıdır ?

Ercan
Kuran okurken yanlış okumak günah değildir. Kuran okumayı öğrenirken herkes yanlış yaparak öğrenir. Böyle bir günah olsa hiç kimsenin Kuran öğrenmemesi gerekir. Bu da olmayacağına göre Kuranı okurken hata yapmanın günah olması söz konusu olamaz.

Okudunuz mu?  Evli birinin zina yapması konu farklı detaylı yazıyorum

Günah olmayan bir şeye günah demek insanı mesul eder. Bilip bilmeden herşeyi günah, helal, haram diye nitelemekten sakınmak gerekir.


Cevap: Kur’an ‘ı yanlış okumak günahmıdır ?

ravza 2
Mutlaka kuran okurken yanlışımız oluyordur RABBİM hatalarımızla kabul eylesin


Cevap: Kur’an ‘ı yanlış okumak günahmıdır ?

mslmn
evet kardeşm hata yaparak okuduğumz oluyo Allah affetsin.

Okudunuz mu?  Sıkıntılarım var nasıl kurtulabilirim

Kayıtsız Üye
Hocam ben ablamla ayrı yerlerdeyiz. Çocukken camiye kuran öğrenmek için giderdik. Ablamla benim aramda 2 yaş var. Annemiz rahatsız olduğu için ablama gücünün yapabileceği işleri yaptırırdı. Ben okumayı çok sevdiğim için hep kaytarırdım. O zamanlar 5 7 yaşlarımızdaydık. Hoca bize tebbet süresini ezberlememizi istedi. Ablam işleri falan yapınca yoruluyordu. Ogün uğraştı ezberleyemedi. Camiye gittimuzfe ben okudum ablam doğru okuyamayınca hoca ablama vurdu. Senin küçüğün okuyor da sen okuyamıyorsun diye. Ablam ondan sonra camiye gitmedi. Okumadı. Ben kurana geçtim. Babanemin kuranı vardı. Ablam ninemden benim için vermesini istedi. Ninem bana tebbet süresini okursan veririm deyince ablam ağlayarak odadan çıktı. Bir daha okumaya isteği kalmadı annem bildiği kadarıyla bütün süreleri ezberletti. Tebbet süresini bir türlü ezberleyemedi. Annemiz o sene oldu. 8 yasında bütün sorumlulukları aldı. Bana sürekli sen oku diye baskı kurdu. Hiçbir iş yaptırtmadı. Ben kuran okuyorum. Ablama öğretmek istedim. Nasıl öğretileceğini bilmiyordum. İlk okul bitirince kuran kursuna gitmek istedim

Okudunuz mu?  Kurandaki çelişkilere örnekler!!!

Akrabalarımdan ne kadar bekar kız varsa hepimiz kuran kursuna gittik. En küçükleri bendim. Hoca ben kuran okumayı bildiğim için sınıf başkanı yaptı. Birde bizim oralarda eskiden kız 16 yasına geldi mi gelin ederlerdi. Kuran kursunu dünürcüler rahatsız edince ben hariç diğerlerini kursa gelmemeleri söylenildi. Böylece ablam kuran öğrenemedi. Ama öğrenmek için çok çabaladı. Çabaları boşa gitti. Ben öğretmek istedim

Okudunuz mu?  Bir Müslümanın, başka bir Müslümana Gavur demesinin hükmü nedir?

Her zaman söyledim. Ondan küçük olunca gücüne gittiği için öğrenmedi. Yaşı şuan 55 . Kendi çabasıyla ramazanda camilere giderken öğrendi. Ama okurken yanlış okuyor. Med harflerini yani tecvıd kurallarını bilmiyor. Sorum şu ablamın öğrenmemesinden ben sorumlu muyum. günaha girer miyim. ? Şimdi okuyor yanlışlı okuyor hatim etmek ıstiyor yanlış okursa günaha girer mi?

Okudunuz mu?  Şeytan bana sürekli vesvese vermeye başladı sürekli bana dinimi yalanlıyor imanımı elimden almaya çalışıyor

Ben yanına Türkçe okumalı Kuran aç ikisini birlikte kontrol ederek oku diyeceğim ama Arapça olan harfler Türkçede yok. Kuran kursuna git dedim onlarda kayıtlar bitti demişler. Hocam siz ne önerirsiniz? Farklı şehirlerdeyiz. Bu arada hayat hikayemle kafanızı ağrıttım . Hakkınızı helal edin.

Okudunuz mu?  İçimizden söylenenler günah mı

Omer Faruk
Sevgili kardeşlerim;
Kur’an’ı yanlış okumak değil ANLAMADAN okumak günahtır.

Zuhru1/2,3. Apaçık Kitap’a and olsun ki, akledesiniz diye Kuran’ı Arapça okunan bir Kitap kılmışızdır.

Eğer ARAP dilini biliyorsanız Kur’an’ı okuyun. Zaten dili bildiğiniz için anlarsınız. Eğer ARAP dilini bilmiyorsanız anlamadığınız kitaptan hangi FAYDAYI elde edeceksiniz.

Okudunuz mu?  Neden bir müslüman nefsi için herşeyi yapar ama Allah için tembellik eder?

Yaşadığım Fransa’da bile Fransızlar, özellikle Türklerin anlamadan KUR’AN okumalarına çok şaşırıyorlar. Hatta şöyle diyorlar: "Bu sizin dininizi anlatan kitap değil mi? Siz bu kitaptan dininizi öğrenmiyor musunuz? Öyleyse niye anlamadan okuyorsunuz" Özellikle yeni müslüman olan Fransızların yaptıkları ilk iş ARAP dilini öğrenmeye çalışmak.

Eğer ARAP dilini öğrenemiyorsanız oturun DİYANET MEALİNDEN türkçesini okuyunuz. Yani Allah’ın ARAPLARA dediği gibi. "Size ARAPÇA indirdik" hala anlamamakta ısrar mı ediyorsunuz? Bu kitap size yabancı mı, dilini anlamıyor musunuz, bu inat niye?

Okudunuz mu?  Çocukken Yaptığım Kötülükler

Peki Allah peygamberi Türk, kitabı da Türkçe indirseydi bu ayette ne diyecekti MÜŞRİKLERE: " Size kitabı Türkçe indirdik, anlamıyor musunuz? "

Lütfen dinimizin kitabını anlayarak okuyun ASIL HATİM BUDUR….

Selametle…


Kayıtsız Üye
hocam kuranı okuyorum anlamını bilmiyorum yanlışlarımda oluyordur bir kere hatim etim bulunduğum yerde hocaya da gidemiyorum herkes bir şeyler söylüyor açıklar mısınız ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Sabah ezanı neden değişik okunuyor

ACİLSERVİS
Anlamını bildiğin meali oku. Hem kuranı anlamış olacak hem de hata yapmamış olacaksın.


Kayıtsız Üye
Kardeşim bu görüşünde yanlış hastayken yemek yiyoruz tat alamasakta bir şey anlamasakta ruhumuz kalbimiz mutlaka birşeyler aliyo yazılarına bakmak bile ayrı ruh hali yapiyo insanda ki arapça bilekte gene yeterli değil anlamak için tefsir okunur

Okudunuz mu?  Askerlere oruç farz değilmi?

kuranı yanlış okumak, kurani yanlis okumak günahmı, kuranı hatalı okumak

Bu kategoride yer alan Sevgili olmak günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranı yanlış okumak günah mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.