Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:50
sizden02
Abone

Tüp bebek olayı… tüp bebek yaptırmak zina mı?

Tüp bebek olayı… tüp bebek yaptırmak zina mı?

Zeor
Soru açık tüp bebek yaptırmak zina mı?Diyanetin tüp bebek fetvasını okudum, fakat anlamadım lütfen beni atdınlatın..


Cevap: Tüp bebek olayı

BEYAZ_gul
Simdiye kadar hemen hemen bütün islam alimleri, normal yoldan cocuk sahibi olmayan eslerin , kocanin spermi ile karisinin yumurtasinin disarida dollenerek kadinin rahmine yerlestilmesi; yada kocanin sperminin mikroenjeksion yontemiyle haniminin rahmine ulastirarak cocuk sahibi olmalarinin caiz olacagina; tup bebek uygulamasi belirlenen bu standartlarin disina cikildigi ve araya yabanci unsur sokuldugu; yani sperm yumurta ve rahimden biri kari-koca disinda baska bir sahsa ait oldugu takdirde caiz olmamaktadir; cunku maşrû bir cocugun, gerek sperm ve yumurta, gerkse rahim bakimindan nikahli kari-koca ait olmasinda Islam Dini’nin genel prensipleri bakimindan zaruret vardir.

Okudunuz mu?  Cennetle İlgili evlilikler

Sunuda ekliyeyim: sadece ihtiyac duyulan yumurtalarin dollenmesiyle yetinmeli dir.
Aksi takdirde fazla asilanmis yumurtalarin imha edilmesi dini yonden sakincalidir.

Selam ve dua ile


Cevap: Tüp bebek olayı

imam
Tüp bebek caizdir ama alınan meni mutlaka kadının kocasından olmalıdır.
Başkasından meni/sperm alanlar zina yapmış gibidirler.
nesli bozmaktan Allah’a hesap verecekler.

Okudunuz mu?  İlahiyatta nasıl meslekler var

Cevap: Tüp bebek olayı… tüp bebek yaptırmak zina mı?

Zeor
Teşekkür ederim, Allah razı olsun.


Ercan
Geçen bir programda dinlemiştim. Tüp bebek yaptırmak caizdir. Ancak doktorun bilimsel olarak artık mümkün değil bırakın demesine rağmen ısrarla yaptırmak caiz değildir. Hem takdir edilene isyana girer hem de tedavi masrafları yönünden israfa girer. Bizim bir komşu vardı. 4 defa denediler olmadı. Beşinci defada evdeki buzdolabını falan sattılar tedavi için yine olmadı. Rabbim olmayanlara da nasip etsin inşAllah. Komşumuz için ve diğer aileler için "amin"lerinizi esirgemeyin.

Okudunuz mu?  Çocukluk istismarı, anneye şiddet.

Zeor
Allah herkese evlat sahibi olmayı nasib etsin…


BEYAZ_gul
ALLAH sabir versin ALLAH onlarada bir evlat nasip etsin insAllah hayirlisiyla tabi


Esra Bağcı
Arkadışım sperm eşinden ise bir sıkıntı yok yalnız güvenilir yerde yaptırki sperm tüplerini karıştırma gibi durumları olmasın ALLAH cc yardımcın olsun.. bende çok araştırdım bu konuyu eşinin spermi olmadığı taktirde sorun yok ALLAHcc izni ile…ALLAH cc yardımcın olsun…

Okudunuz mu?  Oruçluyken abdest alma sorunu

BEYAZ_gul
Sadece esinin spermi degil
Kari-koca
sperm kadinin yumurtasi ve rahmi
Eger bunlarin ucunden biri bile kendilerine yani kari-kocaya ait degilse çok buyuk günahı var zinadir Selam ve dua ile


Zeor
Cevaplarınız için teşekkürler


gimsangoksel
Sevgili kardeşimiz,ALLAH bizi bir bütün olarak yaratmıştır bizdeki her şey bize aittir,emanet olarak verilmiş olması işin özünde yatar,bu kavramı her zaman bilmek ve o şekilde yaşamak kaybetmememiz gereken bir değer yargısıdır,tüp bebek tıbben çocuğu doğal yollardan olmayanlarda uygulanan bilimsel bir çalışmadır,mutlaka uzman ve güvenilir hekimlerin elleriyle yapılmalıdır,uzmanlık demekle titiz çalışan işini her haliyle düzgün yapan demek istediğimi,güvenilir derken bu kuruma gelen her insana mutlaka bir çocuk sahibi yapmanın ticari rant olmasını düşünmeden davranan ve bunu başvuru yapan insanın kendisinden hem erkek hemde kadından uygulamasından söz etmek istediğimi belirtmek isterim,bu şartlar dahilinde kadın ve erkeğe ait(şerri nikahı olan)vericilerden alarak yapıldığında ZİNA dan söz etmek mümkün değildir.

Okudunuz mu?  Mazlumun Bedduası Tutar mı

imamhatipli42
Tüp Bebek Caiz midir?

Kadın veya erkekteki bir kusur sebebiyle, tabiî ilişkiyle gebeliğin gerçekleşmesi mümkün olmadığı takdirde;
Döllendirilecek yumurta ve sperm, her ikisinin de nikahlı eşlere ait olması, yani bunlardan herhangi biri yabancıya ait olmaması;
Döllenmiş olan yumurta, başka bir kadının rahminde değil, kendi rahminde (yumurtanın sahibi olan eşin rahminde) gelişmesi;
Bu işlemin, gerek anne-babanın; gerek doğacak çocuğun maddî, ruhî ve aklî sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisinin olmayacağı tıbben sabit olması;
şartıyla, normal yoldan gebe kalması ve anne olması mümkün olmayan evli hanımların, çeşitli tıbbi yollarla gebeliklerinin sağlanmasında, İslâmî hükümler açısından bir sakınca görülmemektedir .
Başka kadının yumurtası veya kocası dışında yabancı bir erkekten alınan sperm ile bir kadının gebeliğinin sağlanmasının ise insanlık duygularını rencide etmesi ve zina unsurlarını taşıması sebebiyle caiz değildir.

Okudunuz mu?  Namaza Baslamak Istiyorum

(Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Kararı, 01.05.200


Zeor
Teşekkürler ederim.

Bu kategoride yer alan Ömür Boyu Evlenmeyen Bekar Kalan İslam Alimleri Kimlerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tüp bebek olayı… tüp bebek yaptırmak zina mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.