Anasayfa
14 Ekim 2021, 14:40
sizden02
Abone

Biri bizim için hayırsız ise genede istesek olmaz mı?

Biri bizim için hayırsız ise genede istesek olmaz mı?

yalanhayat
Sorum başlıktaki gibi burda hayırsız olma konusu nasıl oluyor yani bu kişi bana hayırsız ise ne olur sonuçları ne olabilir bakıyorum karşımdaki iyi biri ama isteharede hayırsız çıksa örnek veriyorum yani daha kılmadım çünkü ama hayırsız çıkar ise sonuçları neler olabilir?Hayırsız oldugunu rüyamızda gördük biz çok dua etsek yinede olmaz mı yani rabbim bu kulunu bana hayırsız görüyorsun bunu bana hayırlı nasip et desek mesela?

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerim nasıl okunur

Cevap: Biri bizim için hayırsız ise genede istesek olmaz mı?

Ercan
"Hakkımızda hayırlı olanı nasip et,
hayırsız olanı da bizden uzak et, gönlümü de buna razı et" şeklinde dua etmek gerekir.
Zaten siz duada samimi iseniz Yüce Rabbimiz hakkınızda hayırsız olanı da hayra çevirerek size nasip eder. O’nun herşeye gücü yeter.

Okudunuz mu?  Birine hakkını haram edip o kişi hatasını telafi edip helallik istediğinde tekrar helal edilir mi

Cevap: Biri bizim için hayırsız ise genede istesek olmaz mı?

yalanhayat
ercan kardeşim sevdigim bir kız vardı önceden çok iyidik ama sonradan ne oldu bilmiyorum değişti çevre derler ya aynen öyle şimdi bende istehare kılmaktan korkuyorum ya hayırsız görürsem diye ama ben onun hayırsız bile olsa bana hayırlı olmasını istiyorum dediginiz gibi duamda samimi ve ısrar lı olursam olurmu gerçekten çok uzun zaman oldu ama onu hiç aklımdan çıkarmadım nereye baksam hep onu görüyorum sanki

Okudunuz mu?  Sürekli ihtilam olmak

Cevap: Biri bizim için hayırsız ise genede istesek olmaz mı?

Ercan
Kardeşim olur mu olmaz mı bilemem. Bunun bilgisi Allah katındadır. Siz Allah’a dua edin. Yukarda dediğim gibi samimi iseniz Allah duaları geri çevirmez.


yalanhayat
ercan kardeşim sorumda şuda vardı hayırsız oldugunu bildiriyorsa rabbim ve bile bile evlensek o kişi ile bunun sonucunda ne olur rabbime isyan mı etmiş oluruz hem hayırsız olması burda nasıl oluyor örnek verebilirsek kafam çok karışıkta bu konuda

Okudunuz mu?  İmam şafinin mezarı nerededir?

Osman_24
< "Hakkımızda hayırlı olanı nasip et,
hayırsız olanı da bizden uzak et, gönlümü de buna razı et" şeklinde dua etmek gerekir
Zaten siz duada samimi iseniz Yüce Rabbimiz hakkınızda hayırsız olanı da hayra çevirerek size nasip eder O’nun herşeye gücü yeter >

Simid birisi Allah’a dua etse, ve dese "Allahim bu kisi benim için hayirsizsa, benim için hayra cevir" böylecene dua etse, olurmu?
O’zaman Allahim bana hayirlisini nasip et demek gerekmez’ki? Herkes o’zaman istedigi kisiye gider ve Allah’a dua eder Allahim bu kisiyi bana hayirli kil diye.

Bu kategoride yer alan İmamların maaş alması ve gönüllü imamlık başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Biri bizim için hayırsız ise genede istesek olmaz mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.