Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
sizden96
Abone

Bunlar gusule engel midir

Bunlar gusule engel midir

Müslüman123
Selamun aleyküm

Uzun zamandır söylemek istemek istiyordum şimdiye nasipmiş

1- Gusul abdesti alırken su yutmak
2- Gusul sırasında yellenmek

Bide su yutmamak için tükürürüm bu engel olur mu
Bide sanki kabul olmamış gibi hissediyorum :S :S (Ağzıma 3 kere su alırken tam almadığımı falan düşünüyorum)

Okudunuz mu?  Dua ederken yanlışlıkla yemin ettim

Cevap: Bunlar gusule engel midir

NURİMERCAN
Kardeş gaz çıkarma gibi bir problemim olmadı ama:) ağzıma su aldığımda gırtlağa iyice ulaşsın diye bende yutuyorum…suyun yutulması tereddütümü gideriyor dinende bir sakıncası yok….


Cevap: Bunlar gusule engel midir

hakgeldi
El cevap 1;

gusül suyu yutmak gusle mani değildir.

Okudunuz mu?  Tuvalet sonrası ellerin yıkandığı lavabodan üzerimize su sıçraması hakkında?

El cevap 2;

gusül abdestinin farzı üçtür Guslün sünnetlerine uymak da önemlidir. Fakat Guslün Sünnetini yerine getirmesen bile sadece farzı yerine getirsen o Gusül abdesti sahih ,kabul olunur.

ağza ve burna bolca su vermek, çekmek ve bütün vücudu iğne ucu kalmayacak kadar yıkamak bunlar guslün farzıdır. Bu nedenle kan, yellenme, sidik, mezi, vedi gibi durumlar gusül abdestini bozmaz fakat namaz abdestini bozar tekrar namaz abdesti alman gerekir amA gusül sahih, kabul olur SADECE NAMAZ ABDESTİN YA DA DİĞER İBADETLER İÇİN ALACAĞIN ABDEST BOZAR

Okudunuz mu?  Online kefaret bağışı

Cevap: Bunlar gusule engel midir

Müslüman123
kardeş ağzıma bolca su vermekte şüpheliyim. iyice yapmaya çalıştım ama olmamış mıdır diye kafamda sorun yapıyorum oructa tutucam az kaldı (istanbul) ne yapmalıyım ya :S arkdslar yardımcı olun namaz flanda kılıcam ne yapmam lazım :S

Okudunuz mu?  Evde küçük yavru su kaplumbağası beslemek caiz mi ?

emniciba
Kardes bunlar vesvese aldırış etme takmazsan unutursun en güzelini yapmaya çalış şeytan ibabetten alıkoymak ister ama şeytan yokki dicen bu aralar orasını bilelmem ama vesvese olduğu kesin sen oldu dıosan olmustuur vicdan sadece seni dürten bir tereddut takma unut ıbadetını yap ruhun doysun . . .

Okudunuz mu?  Yemini geri almak varmı

Guray
Ağız dolusu su ile gargara yaptınmı (oruçlu değil iken) Allah’ın izni ile olur sıkıntı yapıp şeytanı sevindirme sen namaz kılmak oruç tutmak istedikçe o sana vesvese verip uzak tutmak isticek gelme bu oyuna


Müslüman123
Yaptm gargara kardeşim. tmm dinlemicem 🙂 çok teşekkürler 🙂 Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Karşı Cinsten Arkadaşla Aynı Evde Yaşamak Caiz Midir?

Guray
Amin kardeşim hepimizden Allah ibadetlerini daim kılsın


Kayıtsız Üye
Gusül alırken, ağıza su verirken bilerek su yutmak gusülü bozar mı ?


ümitk
Bozarsa ne yapacaksın. Guslü terk edip dışarı mı çıkacaksın. Elbette devam edeceksin guslü ancak cinsel ilişki ve meninin çıkışı bozar başka da bir şey bozmaz.

Bu kategoride yer alan Evde duvar kağıdı bulundurmak caiz midir İbadete engel midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bunlar gusule engel midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.