Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:53
Gusul
Yönetici

Kadınlar sırt üstü yattığı zaman geri içine gider yani kadın rüyalansa uyanınca ıslaklık görmesede gusül yapmalımıdır?

Kadınlar sırt üstü yattığı zaman geri içine gider yani kadın rüyalansa uyanınca ıslaklık görmesede gusül yapmalımıdır?

Kayıtsız Üye
az önce rüyada ilişkiye girdiğini görse uyanınca ıslaklık yok ise gusül gerektirmez diye cevap gördüm. ben soruyu soran kişi değilim ancak okurken dikkatimi çekti kadınlar sırt üstü yattığı zaman geri içine gider yani kadın rüyalansa ancak uyanınca ıslaklık görmesede gusül gerekli diye biliyorum. lütfen kusura bakmayın nacizane öğrendiğim şeyi paylaşmak istedim. doğrusunu bende öğrenmek isterim. erkek ile kadın aynı değil diye biliyorum

Okudunuz mu?  Hanbeli mezhebine göre gusül abdesti nasıl alınır?

Cevap: Kadınlar sırt üstü yattığı zaman geri içine gider yani kadın rüyalansa uyanınca ıslaklık görmesede gusül yapmalım

Desert Rose
Erkek gibi kadın da ihtilam olur. Kadının menisi dışarı çıkınca gusül gerekir. Bu durum erkek için doğal olduğu gibi kadın içinde doğaldır. Ancak kadınlarda daha az görülen bir durumdur.
Peygamberimizin eşlerinden Hz.Ümmü Seleme yanında Ümmü Süleym adındaki hanım peygamberimize gelerek şöyle sorar:
-Ya Resulullah! Rüyasında kocasının kendisiyle cinsi yakınlıkta bulunduğunu görürse kadının guslewtmesi gerekir mi?
Bunun üzerine Ümmü Seleme, Ümmü Süleym’e şöyle der:
-Baltayı taşa vurdun ya Ümmü Süleym! Resulullah huzurunda kadınları küçük düşürdün. Allah iyiliğini versin."
Ümmü Süleym’de şu cevabı verir:
-Şüphe yok ki Cenab-ı Hak, gerçeği öğrenmek için utanmayı emretmez. Bizim bilemediğimiz bu durumları peygamberimize sormamız onları bilmememizden daha hayırlıdır.
Bunu üzerine peygamberimiz şöyle buyurdu:
-Çıkmaza esas giren sensin. Allah senin iyiliğini versin ya Ümmü Seleme, rüyalanan kadının menisi geldiği zaman yıkanması gerekir."
Ümmü Seleme sordu:
-Ya Resululah! kadının menisi olur mu?
Peygamberimiz:
-Eğer kadının menisi olmasaydı çocuğu kendisine nasıl benzerdi. Kadınlar erkeklerin benzeridir şüphesiz.

Okudunuz mu?  Gusül Alırken 1 Saat Zaman Geçiyor

Kadın ihtilam olur da meninin dışarı çıktığını görmese ihtayatten güsletmesi daha iyidir. Çünkü kadından çıkan meni geri dönebilir.

Kaynak:
Büyük Kadın İlmihali, Rauf PEHLİVAN


Cevap: Kadınlar sırt üstü yattığı zaman geri içine gider yani kadın rüyalansa uyanınca ıslaklık görmesede gusül yapmalım

Ercan
Dediğiniz durum doğrudur. Bazı alimler kadının menisi içine gider diyerek tedbir gereği yıkanması iyi olur demişlerdir. Ancak yıkanması gerek şeklinde bir hüküm yoktur.

Okudunuz mu?  Gusul abdesti her istedigim zaman alabilirmiyim?

Cevap: Kadınlar sırt üstü yattığı zaman geri içine gider yani kadın rüyalansa uyanınca ıslaklık görmesede gusül yapmalım

Ercan
Pardon Desert Rose kardeşim. Ben yazarken araya başka şeyler giriyor. Yazdığınızı görmüyorum. Sizin gibi hocalarımın arkasından cevap yazmak haddime değil.

Bin sene de okusam, ne biliyorsun deseler, haddimi bilirim derim.

Okudunuz mu?  Etek tıraşı olunca gusül gerekir mi?

sirt ustu uzanmak abdesti

Bu kategoride yer alan Cünüp kimse kaç gün içinde gusül abdesti alması gerekir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadınlar sırt üstü yattığı zaman geri içine gider yani kadın rüyalansa uyanınca ıslaklık görmesede gusül yapmalımıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.