Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:28
sizden2
Abone

Sevdiğim beni terk ettiği için ona beddua ettim.. Beddua tutar mı?

Sevdiğim beni terk ettiği için ona beddua ettim.. Beddua tutar mı?

yalancıhayat
beni o kadar üzdü ve perişan ettiki bütün umutlarımı kırdı resmen 14 yaşındayken onu sevmiştim ben ilk aşkımdı ama o bir müddet görüşmedik diye onu beklemicemi ve sevmicemi sandıgı için başkası ile olmuş ve sonradan utanmadan bana anlattı bunları bende ona aynen şu şekilde dedim ve bir daha bir şey demedim Sen benim canımı acıttın ya yüzün hiç bir zaman gülmesin kimse ile mutlu olamayasın benim olucak sen kimse ile evlenemeyesin benden başkasının olamayasın dedim pişmanda değilim dile kolay tam 5 senemi heba ettim onun için kısacası herkesi karşıma aldım ama degmedi sizce bu beddua tutar mı daha önceden ettigimde tutmuştu ama bu kadar canımı yakıcanı bilemezdim ve sinirlendim yine ettim çok canım yandı beni tertemiz duygular la için bir ——–lik olmadan sevdim sizce kötümü yaptım canımın acısından o an öyle söyledim


Cevap: Sevdigim beni terk ettigi için ona beddua ettim.. Beddua tutarmı?

nur1986
seni çok iyi anlıyorum kardeşim bende 4 senemi verdim benide yüz üstü brakıp gitti sözlenmiştik bile 4 senem boşa gitmişti bende Allahım ben nasıl üzüldüysem yıprandım aiieleme arkdaşlarıma karşı mahcup olduysam dilerimki oda benim yaşadıklarımı yaşar birgün o ister beni ama bu sefer ben elimin tersiyle onu iterim inşAllah o acının nedemek olduğunu anlar demiştim ve acı çekiyor şuanda herşeyi elinden gitti Allah bilir yinede ama kimsenin ettiği yanına kalmıyoru emin ol….soruna gelicek olursam tvdeki hocalarımız beddu eğer haksız yere edilirse döner dolaşır sahibini bulamaz edenin başına gelir demişler eğer hakettiyse beddu edilen kişiyi bulur demişlerdi…ama sana tavsiyem beddu etme çünkü bedduan tutuyor belki ama sonucunda mutlaka sana da dokunuyor Allah yardımcın olsun inşAllah


Cevap: Sevdigim beni terk ettigi için ona beddua ettim.. Beddua tutarmı?

@Burcu
birine beddua etmek için önce haklı olmak gerek (haklı olunca beddua etmek olur değl elbet beddua etmek güzel değldir hiç) evlilik dışında her türlü flört olayına dinimizin bakışı belli değl mi ? bu durumda zaten yanlış olan bişeyden doğru bir sonuç almak beklenemezdi bence .. birini seviyorsak kadın erkek farketmez sormak gerek evlilik düşünüyor musun diye düşünmüyorsa yıllarca süründürmeye gerek yok bunu gurur yapıp sormamak olmaz ki asıl hakkımızı aramış oluruz. düşünmek gerek yanlış bir adım attıysak sonunda çektiğimiz sıkıntı belki de o günahn kefaretidir yani hak olandır belki de böyle düşünebiliriz Allah affetsin insan kalbine hakim olamıyor ama tövbe edip bu flört olaylarına hiç girmemek baştan önlem almak sonra da böyle üzülmemek en iyisi .. Allah sabır versin bu gönül işleri zor bulaşmamak gerek

ayrıca ben bilen hocalarıma sormak istiyorum bu ”beddua ettim tuttu” demek caiz mi ? sonuçta nereden biliniyor neye dayanark bedduam tuttu diyor bir kişi ? belki de beddua ettiğiniz kişinin başına gelen kötü durumlarla sizin bedduanızın alakası ble yoktur ben de bunu öğrenirsem sevinirm Allah günahlarımızı affetsin inş.


Cevap: Sevdigim beni terk ettigi için ona beddua ettim.. Beddua tutarmı?

KaLPNuRu
Ben hocamdan sunu ögrenmistim..
Hakli iken Beddua edersek Allah isterse tutar..
Ama haksiz isek bizi bulur..
Ama hakli iken Beddua etmeyip de Allah’a birakirsak yani Allah’a havale edersek, hem bu dünyada hemde ahirette hak kazanmis oluyoruz..
Hakli olup ta beddua edersek tutar ise olay kapanmis ve ahirette de o kisiden hak talep edemiyorsun..

Okudunuz mu?  Meni Bulaşmış Kıyafet Giyilebilir mi?

Zaten kisasa kisas olaylarinda bile Allahu Teala diyorki. Kisasa hakkiniz var ama kullanmamaniz sizin için daha hayirlidir..
Bunun için bence fazla söze gerek yok..
Hayirlisini istiyor isek Allah’a havale edelim..


Ercan
Bedduan tutsa ne yapacaksın? Zil takıp oynayacak mısın? Ya da ben Allah’ın sevdiği kuluyum benim bedduam tuttu mu diyeceksin? Çok sevdim diyorsun beddua ediyorsun. insan sevdiğine beddua etmez.
Müslüman, müslüman kardeşine beddua etmez. Peygamberimiz bunu yasaklamıştır.

"Kendinize beddua etmeyiniz; çocuklarınıza beddua etmeyiniz; mallarınıza da beddua etmeyiniz. Dileklerin kabul edildiği zamana denk gelir de Allah bedduanızı kabul ediverir.” (Müslim, Zühd 74; Ebû Dâvûd, Vitir 27) buyurmuştur.

Ayrıca; Peygamber Efendimiz (s.a.s.) beddua etmekten kaçınırdı. Kendisinin lânet eden değil, aksine rahmet peygamberi olduğunu söylerdi. (Müslim, Birr 87)

Rahmet peygamberinin ümmetine de lanet etmek yakışmaz. Tevbe edin ve her işinizi Allah’a havele edin. O zulüm edenleri de, Zulme uğrayanları da görür.


gökyüzü.
Öncelikle size şunu söyleyeyim sevgili kardeşim. Bakın ayrılık acısının, sevdiğini kaybetmenin, vb duyguların bir insanın canını nasıl acıttığını benden iyi kimse bilemez. Herkesi karşına alırsın, hayatından kendi canından vazgeçersin, herşeyini feda edersin.. ama bir de bakarsın ki karşı taraf bunları umursamaz bile. Peki bu durumda beddua etmek doğru mu sizce? Ben çok emek harcadım, herşeyden önce Rabbim biliyor benim yaptıklarımı. Ama şöyle bir şey var ki bizim söylediklerimiz karşımızdakinin anladığı kadar oluyor. Ben öyle şeyler yaşadım ki beddua etsem kesin tutardı, o kadar hakkım yendi. Ama yapmadım… Hereyden önce bir müslümana yakışmaz. Mesela şöyle düşünün Peygamberimize ne eziyetler yapılmış. Tek tek saymama gerek var mı yaşadıklarını? Ama o ne yapmış, hiç beddua etmiş mi? Hayır… Sakın beddua etmeyin, benden size kardeş tavsiyesi. Ne kdar haklı olursanız olun üstelik…


tugcee
kardes benimde kalbimi biri kırdı çok uzun anlatmıcam ama haklıydım Rabbimde biliyor ve ben ona bir beddua ettim 1 yıl sonra karsılastığımda bedduamın aynen tuttuğunu gördüm ve çok üzüldüm bir insan bir mümin olarak yüzden tavsiyem bir daha beddua etme beddua sahibinin ağzından çıktıktan sonra göğe yükselir ve gideceği kişiyi ararmıs eğer sen haklıysan ona ama eğer haklı değilsen senin ağzına geri girer hayatını zindan edermiş o yüzden risk almamak beddua etmemek en iyisi sadece Allah (C.C) a havale edelim insAllah o ne yapacağını süphesiz ki bizden iyi bilir.


El-aciz
Arkadaşlar Selamun Aleykum
Ben 14-15 yaşındayken İnternette birisi ile karşılaştım Genelde Erkeklerle konuşmam ne sanalda ne başka bir yerde, fakat olgun, dinini bilen bir insandı buIkımızde ımamhatıp okuyorduk, o bana genelde dini konulardan bahsedıyordu Bu boyle 1 yıl gıttı Daha sonra bırbırımızı sevmeye başladık Ama o kadar sınırlıydıkki 2 yıl böyle arkadaş gibi konuştuk ama birbirimizi seviyorduk Ben bu arada hakkında araştırma yaptım çok takdır edılen bir insan oldugu kızlarla konusmadıgını ogrendım Ve 2 ay oncesıne kadar benımle cıddı oldugunu soyledı Ben anneme anlatıyordum zaten 3 yıldır tanıyor annem Ve annem cıddı oldugumu duyunca ılk tepkılıydı fakat sımdı cıddı oldugumuzu bılıyor ve konusmamıza bısey demıyor Benim onu sevmemın temel nedenı dındarlıgı onunda beni Niyetımız Allah rızası Bulusmamız yok fakat konusuyoruz ara sıra 3 yıl sonra ben unversiteyı bıtırınce nısanlanmayı 2 yıl nısanlı kalıp evlenmeyı düşünüyoruz Bu nasıl degerlendırılır ve konusmamız günahmıdır Sımdıden cevaplarınız ıcın sagolun
Selamun Aleykum

Okudunuz mu?  Erkek boşamazsa kadın boşanamazmı

_müberra_
ve aleykümselam
< 3 yıl sonra ben unversiteyı bıtırınce nısanlanmayı 2 yıl nısanlı kalıp evlenmeyı düşünüyoruz >
5 yıl vadeli bir plan…………….
sencede bu 5 yılda köprünün altından nice sular geçmezmi


KaLPNuRu
@el-aciz kardes,

Allah insaAllah herseyi gönlünüze göre nasip etsin.. Hakkinizda ne hayir varsa onu nasip etsin..
Herseyi Allahin Razi geldiği cercevede yaparsaniz bir sey olcagini sanmiyorum..
Sendede ondada Allah korkusu varsa yanlis seyler yapmadiginiz sürece güzeldir..
5 sene uzun bir zaman.. Araya herzaman arti eksi kötü veya iyi olabilcekleri düsünerek haraket edilir sürekli hayirlisini Allahtan dilenirse en güzeli..
5 sene az bir zaman degil. Insan gelecegi bilemez..


El-aciz
Amin Allah razı olsun,
Haklısınız.. Zararı olur sizce yani bu surecin..?


El-aciz
Ve şuan konuşmamızın zararı varmıdır..?


BEYAZ_gul
Hemde coook zarari olur 5sene dile kolay 2 sene bile fazla ciddiyseniz hayirlisiyla yarin gelsin istesin:rolleyes:
Saka bir tarafa 3+5=8 eder sencede çok degilmi


El-aciz
Kendiside öyle söylüyo fakat ailem okumamı istiyo,
3 sene sonra nısan 8 değil..


BEYAZ_gul
:)3yildir tanisiyorsunuz 3yil sonra nisan 2yil sonra evlilik
Bak 8cikti evlendigindede okuya bilirsin yada simdi nisan okul bitiginde dugun
Yinede herseyin hayirlisi olsun


El-aciz
Amin 🙂 Yaşım 17 olduğundan kolay değil maalesef :/


BEYAZ_gul
Ben 17yasinda evlendim;) erken evlenmek herzaman için iyidir kardesim


El-aciz
Ne açıdan 🙂 Okumak daha önemli değilmi?


KaLPNuRu
[HTML]Amin Allah razı olsun,
Haklısınız.. Zararı olur sizce yani bu surecin..?[/HTML]

Allahu Teala isterse zarar vermez ki. Siz hayirlisini Allahtan diledikce korkmayin insaAllah..


El-aciz
İkimizin niyeti gerçekten Allah rızası, ben her namazdan sonra Furkan suresı 74 ayeti okurum, hep Allahın razı olacağı bir evlilik için dua ederim.. Kendisi bana bir kere bile yanlış bir laf veya harekette bulunmadı Allah razı olsun.. Annem bile çok memnun bu halimizden. Tabi insan düşünüyor baya uzun bir süre bişey olurmu diye 🙁


El-aciz
Birde sadece 1 kere yüz yüze görüştük 3 yılda..


KaLPNuRu
Biri evlenir erken çok mutlu olur ne güzel.
Digerinin gec evlenmesi Allah tarafindan daha hayirlidir..
Karsimiza ne cikacagi hiç belli olmaz.
Bu durumda Allahin diledigi cercevede kaldikca Allah’a birakin.
Niyetinizi alin HAYIRLISI ise bu is olsun deyin.
Olurda bir engel cikar sonra yine düsünülür..

Ben esimle 16 yasimdaydim tanistim. O zaman bu yolda bile degildim.
En cahil dönemlerimde.. 17 yasimda evlenmeye karar verdik.
20 yasimda evlendim. simdi 31 yasindayim.
Ve çok mutluyum. Diyorum ki geri dönsem bu adamla tekrar evlenirdim..
Elhamdülillah..
Bizim evliligimiz hiç ama hiç kolay olmadi.. Cok zorluklar yasadik.
Nerde zahmet orada rahmettir derler misali..
Ben Allah’a sigindim. Allahtan diledim..
Allahim bu is hayirlisi ise olsun . Degilse kabulüm aci cekeceksem de ayrilirim diye her gece dua ettigimi biliyorum..
2 tane kizim var ve çok mutluyum.
Onun için diyorum Allah’a siginarak, Allahtan dileyerek bu isi yürütün…


BEYAZ_gul
Ne acidan güzel soru kardesim tabiki okumak iyi ama daha iyi yada kotu diyemem ben zinadan korkarim yanlistan korkarim bu yuzden evlilik daha iyi ne kadar erken o kadar iyi
17yasinda evlendim sorsanki bana yine o yasta evlenirmisin evet kesinlikle evlenirim çok sukur çok iyi bir eşim çok saglikli bir oglum var


_müberra_
< Ne açıdan 🙂 Okumak daha önemli değilmi? >
günümüz şartları işte kızlarımız okumayı ve kariyeri düşünüyor…………
aslında dinimizce ne kadar erken evlenilirse o kadar iyidir,burda tek sorun tanışdığın çocuğun da sen yaşda olması,eğer ki senden büyük olsaydı vede hayata atılmış olsaydı ,sen şimdi okulu bile düşünmezdin ki, en mantıklı olanıda bu .

Okudunuz mu?  Bedirdeki sancaktarlar

aslında bende 25 üstü evlenilmesinden yanaydım,erken kız evlendirenlerede hayret ederdim,ama şimdi şöyle durupda aklı selim düşünüce…………..atalarımız ,"ilk bahtın,atın tahtın "demişler ,yani hiç bir söz boşa değil miş ,anne için küçük yaşda kız evlendirmesi zor olsada ,doğru yol bu


tugcee
ben cocuklugumdan beri evlenmek istemisimdir 23 yasımdayım şuan ihtimali bile yok:) napalım Allah böyle takdir etmis hanımlar is hayatına girince böyle oluyor demekki bir kere ailemden birileri tanıdıklarından bahsetti onunda içki kullandığını öğrenince görmedim bile demek istediğim elbet vardır Allahın hakkımızda hayırlısı yazdığı bir insan o yüzden ben namazdan sonra dua ediyorum sadece hepimizin hakkında hayırlı dini bütün insanlar nasip etsin rabbim arkadaşımız 5 yıl diyor ama Allah arzu ederse 2 gün içinde evlenirler kendileri bile anlamaz ne olduğunu o yüzden Allahtan beklemek en iyisi bence


El-aciz
Hepinizden Allah razı olsun.. Cevaplarınız çok güzel..
Peki sizce şu an konuşmam yanlışmı?


Kayıtsız Üye
Peygamber Efendimiz (s.a.s.) Hz. Osman’ ı sevmeyen bir sahabenin cenaze namazında bulunmamıştır.. Yüce ALLAH bir kadına yalan konuşup onu kandırıp içini yüereğini yakan birinin cezasını vermezmi ercan…. evet öyle kişilere beddua edildimi tutarsa birde zil takıp oynanırr (sen bunu merak etme) Yüreğine hergün her saniye acı acı iğnelerler battı mı aylarca.. kendini enayi gibi hissettin mi kalır mı yerde hiç … EVET onun süründüğünü görmek beni mutlu ederdi… boşmu verelim bir insanı hangi hakla kandırırsın duygularıyla oynarsın… O benim din kardeşim değil din kardeşim zaten böyle yapar mı polyanacılık yapma ercan dinimiz de yok böyle bir şey Veda hutbesinde bile Peygamber Efendimiz (s.a.s.) insanlarla helalleşirken benden bir alacağı varsa söylesin demiştir. ki o olayı herkes bilir… Ben ahirete bırakmak istemiyorum Ölüm nasıl hak ise benim hakkımda hak…. Zil takıpta oynarımm…. oynanırda zerre üzülmem ben… kalbi YÜCE ALLAH inşa etmiştir… kimsenin kırmaya hakkı yok …


Kayıtsız Üye
ben de ettim kalbim çok kırık beni deli gibi sevdiğini söyleyen gözlerim olmadan gözüne uyku girmeyen uğruna her şeyi yaptığım hasta yatağında baktığım deli gibi üstüne titrediğim insan ve beni terkeden insan… kıskançlığından dolayı herkesi uzaklaştırdı çevremden kız erkek demedi kimseyle görüşmeme izin yoktu. mutlu olsun diye gece mi gündüzüme kattım kim sabahın 5 inde uyanıp gözleme yapar kim karda kışta yemek taşır. Ailemle tanıştı.evlenmek istediğini söyledi.Borçlarından kurtulsun diye onun için kredi bile çektim. sonunda ne mi yaptı o borç ve gözyaşları içinde bırakıp gitti.şimdi her yerde çok çok iyiyim keyfim yerinde diyormuş cafede orda burda göbek atıyormuş yanınada birini bulmuş birgün bile yas tutmadı beni yapayalnız bıraktı. onun için çektiğim krediyi hem de öyle az da değil ortaya bile getirmedi sen hakkını helal edicen ben edicem olacak bitecek dedi ikimizde olgun insanlarız dramatize etmeye gerek yok dedi. bense aylardır ağlayarak uyuyor ağlayarak uyanıyorum beni her anlamda sömüren bu adama müstehak değil mi beddua içimin yangını sönmüyor güvendim ona sevgisine ama yüzüstü bıraktı hem de öyle bir bıraktı ki dilim sussa kalbim susmuyor…Allah biliyor…

Okudunuz mu?  Verilen Emeklerin Karşılığını Alamamak

umutlucan
aşk acıları buraya kadar taşmış 🙂 lakin dini bir sitede neden kişisel aşk acılarınızı paylaşıyorsunuz?


Şii
Kardeşim sen bırak bu beddua tutar mı tutmaz mı. Biz nerden bilelim hem? Allah’ın işi. Ama sen evlilik dışı flörte girdiğin için günah işlemişsin. Tevbe et. Allah bizimle olsun ondan sonra ne olursa olsun.


Kayıtsız Üye
Bende tam dokuz senemi verdim tabi aralarda sürelikli ayrıldık barıştık ama ben çok sevdim tabi o beni hiç sevmemiş sadece kullandın ben ilk onunla birlikte oldum hamile kaldım erken paramız yok dedi zaten evlenicez dedi aldırdık Allah beni affetsin benimleyken baskasını bulmus şimdi gitti onunla nişanlandı ben kapısında yalvardım ya hiç insanlıkları kalmamış aileside aynı ama yapmadıklarını bırakmadılar dünyamı karartılar ben ona güvendim ama hata yapmısım anlatsam daha roman olur zaten herhalde şimdi kapanmaya hazırlanıyorum namaza başladım 2 ay oldu canım hala yanıyo ben beddua etmiyorum yinede ben rabbime layık bir kul omayı başaramadım inşAllah beni gerçek seven rabbim bigün beni affeder ben bana yapılanları Allah’a havale ettim dilerim bu dünyada bana yaptıklarını ve dediklerini kendi karşısına çıkar ve belki o zaman anlarlar beni ne kadar çok yaktıklarını


Kayıtsız Üye
bende terketmek zorunda kaldim çok buyuk nedenlee yuzunde. ve bana beduualar eti dogmamis cocuguma bile ve simdi korkyorum tutarmi bu beddua ama nedenlerim cokdu terkederken


Sevim
Bende çok sevdim bir yıl çıktık sonra ceza evine girdi bir yıl bekledim beni çok seviyodu ayle side istemiyodu onları yaptı bilmiyorum bana hep sabret cikiyim beyaz gelinlik giydircem çıktı face de mesajını yakaladım bir ay snra affettim snra ilişkimiz devam etdi hem benle cikiyomus hem başka kızla kıza gelinlik giydirmis canım çok yandı umarım ahim tutar ALLAH onu benden beter yapar


Kayıtsız Üye
alakasız ama bende yazayım bundan 2 sene önce bir çocukla tanıştım farklı şehirlerdeydik ben çok sık gelip gidiyordum kahramanmaraş gaziantep arası 45 dakika zaten.İkimiz de aynı mesleği yapıyorduk kendini büyük göstermek için ben bekar gözde bir insanım diyordu görüşmelerimiz azalmaya başladı ben üstüne çok düşüyordum ikimizde eczacıydık eczane yerimden memnun değildim arkadaşı bir yerden bahsetmişti oraya ben taşımak istediğimi söylediğimde ne işin var orda saçmalama dedi.belki boşluktan belki de gerçketen sevmiştim o zamanlar bilmiyorum çok görmek istiyordum bir gün yanına gittiğimde bana acımasızca hakaretler etti bağırdı çağırdı çok ağladım küfürler etti sonra da ayrıldık.tabi ki çok üzüldüm fakat çok umursamaz davrandı ayrıldıktan sonra benim eczane açmak istediğim yere o eczane açtı çok para kazandı borçlarının hepsini ödemiş kardeşlerin i bile orda çalıştırıyor o derece şirket gibi birşey.. ve aynı adam 2 hafta önce nişanlandı gözde bekar eczacı olmasına rağmen kendinden 8 yaş küçük meslek lisesi mezunu bir hemşireyle..ve özel okulu kazanıp parasını ödeyeceği eşiyle ..2 kız da aynı kişi bu arada. ben bu adama bu şekilde küçük hesaplar yaptığı için çok ah ettim ayrıldıktan sonra aradığımda bunu ona da söyledim bana verdiği cevap takılma böyle şeylere hak bu gelir geçer gider kalır bana bir şey olmaz hep daha iyi haberlerimi alırsın demesi oldu nitekim de öyle oluyor.. sonuç olarak bu adam hiç mutsuz olmayacak mı benim yanlışım nedir?

Okudunuz mu?  Psişik güçler ve lucid rüya

hafiz
Selamın aleyküm arkadaşlar bnde aşk acisi cekiyorum hemde yeni bnde beddua ettim ama önce dua ediyodum geri gelsin diye kur’an okurken aklıma geliyodu agliyodum sayfalar islaniyodu namaz da hickiriklara boguluyodum 5 yil beraberdik çok sey yaşadık çok günah işledik Allah affetsin beddua da ettim inkar edemem cunku canim aciyodu bnden de korkuyodu diyodu bna beddua etme sen hafizsin kabul olur lütfen beddua etme ama dayanamayip ettin Allah’a havale ediyorum.


incesızım
merhabalar arkadaşlar.. benmde merak ettgım seyler var beddua etmek dgru degıldır bılıyorum ama bnm de canım çok yandı çok guzell ılerleyen bır ılıskm vardı bı anda darmadagın olduu . sebeplerden birisi aılesının benı tanımadklrı bılmedıklerı halde gormedklerı halde benı ıstememeleri.. cnku kendı cevrelrnden olmasnı ıstyrlarmıs . ve sevdgm adam benı bırakdı gttı ve sonunda da zaten olmayacakdık bız dedı bu canqımı çok yakdı. ben yetım bır kızım 23 yasndaym kendıme bı omuz bulmusdm sevmısdım deger vermısdım ama karıslıogı bu olamazdı . ve agalayarak kendısıne ve aılesıne hakkımı helal etmedgımı kıyamert gunun de bıle ıkı elım yakanzdadr gıbı sylendmmm ve asla hakkımı helal etmıycem onlara . oyle canımı yaktılar kı aslaaa hc bır seklde helal etmycem . ve ıs8ın en uzucu tarafı da aılesının bnı ılk baslarda ıstemnedgı halde benımle hala daha grsmesı .. aramz bozuldu dye okdr emek evrdm cabaladm kı yazkjlar olsunnn .. ayakları tasa cakılsa benden bılsınler.


Kayıtsız Üye
Ben genel olarak çok merhametli birisiyimdir ve ben hayatimda gerçekten 1 kişiyi çok sevdim onun için gururumu ayaklar altina aldim hemde kaç defa sürekli adim attim ama nedense birturlu beni sevmedi ama birazda olsa karsilik veriyordu ve anlasilmasi zor biriydi ama dediğim gibi bnm kalbimde kötülük yoktu gnl olarak onu çok seviyor dum ilk kalp ağrılarını onda tattim beni defalarca üzdü vw bn gnl olarak Özür dilemesinide bilen bir insanindir koly kolay kimsenin kalbini kirmam kirmakta istemem ALLAH sahidimdir ne yaptiysam sevmedi o kadar fedakarlık yaptim kadir kiymet bilmedi hepsini sürekli sineye çektim o kadar aci cektimki anlatamam bu süreç içerisinde psikolojimde bozuldu sev ama sevilme bide bu kişiyle biz çıktık ilk etapta onun yüzündn aramiz bozuldu bn ona beddua ettim sonra Özür diledim bir ton ugrastim nuh dedi peygamber demedi olan duygular gitmis guya ki o sucluydu 100 de 100 ama ben herşeye ragmen onun aciklma yapmasindan sonra Özür diledim sürekli ugrastim bu boyle devam etti tabi beni engellemeleride cabasi son olarak ta yine ilgisizlik kale almauislar dvm etti ve bn yine sabrettim ve hep sabrettim ve bni artik oyle bir raddeye gtrdiki ben buna soylendim yine tabi bu yine kendinu hakli gördü ve bni istemedginu sevmedginu soyledi o kadar fadakrlij yapmama rağmen ve beni engelledi bnm kotu biri olduğumu soyledi sizce burda kotu kim arkadslar benmi o mu yorumlari nizi bekliyorum


Kayıtsız Üye
ben eski sevgilim beni terk edip evlendi diye çok içten bir beddua ettim ve arkadaşımdan duyduklarıma göre gırtlağa kadar borca girdiği ve içinden çıkamadığı eşinin de delirdiğini duydum. hiçte pişman değilim bana geri dönüyor ettiğim bu beddua ama pişman değilim.


Kayıtsız Üye
Bedduaya sormuşlar nereye deye? Geldiyim yere demiş! Beddua etmeyin, sadece mutlu olursan o zaten intikamdir.Ben boyle duşunuyorum.

Okudunuz mu?  Menili Yerde Yatarsak Ya Da Başka Bir Şey Yaparsak Orucumuz Bozulur Mu?

Melissa
Ben de çok sevdim, ama kismetimde yokmuş, nasıl da sevdim onu, kullandi bıraktı gitti, evlendi başkasıyla, beddua ettim, düğününde ne kadar anladığımı anlatamam, tam 3 sene oldu konuşmuyoruz, özlüyorum onu, kullandi dedikodu yaptı, her şeye rağmen onu affettim çocuğu için, çocuğu çok hasta olmuş iyileşmesini istedim,saf olduğum için faydalandi, affettim ama ona hakkımı helal etmiyorum, gönül sadakami ne bu dünyada ne de öbürü dünyada verebilecek, benim hakkımda nasıl da kötü konuşmuş, çok bağlanmıştım ona, hala unutamıyorum, merak ediyorum göz Yaşlarımin her damlasını nasıl ödeyecek, ..


Medina.H.
Merhaba arkadaşlar, sizinle uzuntumu paylashabilecegimden için mutluyum..ben komşumu sevdim hemde nasıl., kullandi bıraktı gitti, sevdiğim için ona izin verdim..benim hakkımda kötü şeyler konuşuyordu hep, saygisizlik yapardı bana ama yinede onu severdim, elimde değildi onu sevmemek, , düğününde nasıl da ağladım anlatamam:'((( hala unutamadim, özlüyorum onu, çok sevdiğim için mi bilemiyorum beddua ettim, tutmuş…oğlu ağır hasta olmuş..çocuğu iyileşmesi için dua ettim, affettim onu ama asla hakkımı helal etmiyorum, çünkü çok üzüldüm yiprandim…merak ediyorum göz yaşamın her damlasınin hesabını nasıl ödeyecek? !


yasemin
Kusura bakmayında ; kendi saçınızı , kendiniz 2cm uzatmaya gücünüz yok , insanların başına gelenleri nasıl beddualarınızın tuttuğu için yaşadıklarını düşünüyorsunuz siz ? Hakket çok ilginç , insan kendini nerde görüyor ? nerden buluyorsunuz siz bu gücü , bu nasıl bir egodur ? Bide mutluluk duyanda var , nasıl bir ego tataminidir bu ? Allah kalbimize hidayet versin. Hepimiz hayatımızı hesaba çekmesi lazım

HERKES BİRŞEYLER YAŞAR HEP YAŞADIK , BU YAZDIKLARINIZ SİZE ÖZEL BİRŞEY DEĞİL . AMA HANİ PEYGAMBERİN SAV , SÜNNETİNDE YÜRÜDÜĞÜNÜZ YOL ? BÜTÜN CANINI YAKANLARI AFFEDEN BİR PEYGAMBER ÜMMETİYİZ , VAHŞİYİ AÇIN OKUYUN YAA , EN SEVDİĞİNİN CİĞERİNİ PARÇALAYAN VAHŞİYİ AFFEDEN BİR PEYGAMBERİMİZ VAR . İLLAA BİRŞEY SÖYLEMEK İSTİYORSANIZ ALLAHA HAVALE EDİN , ALLAH ADİLDİR GİZLİ AÇIK HERŞEYİ BİLENDİR , SENİN HAKKIN KİMDE KALIR ALLAH VARKEN ? KENDİ NEFSİNİZİN İSTEKLERİ YERİNE GELMEYİNCE ETRAFA NEGATİF BEDDUALARINIZI YAYMAYIN . CENNETLE MÜJDELENMİŞ , GÜCÜ YETTİĞİ HALDE İNTİKAM ALMADAN VAZGEÇENLER VE AFFEDENLER .

Bunuda göz ardı etmeyin , nefsinizin tutkularıyla içinizi karartıp beddular etmeyin , resmen Allahım sen bilmiyorsun , ben sana söylüyorum sen onu en iyisi böyle cezalandır demek – töbe haşaa- beddua etmek . Allah muhafaza o emir verdiğiniz cümleleri beddualarınızı , gün gelir kendiniz yaşarsınız .Yaşananlardan ders çıkarmaya çalışın acaba ben naptım deyin , unutmayın ki , başımıza gelen musibetler , geçmiş günahlarımızın bedelidir , illada karşı tarafa bir şey demek istiyorsanız beddua yerine hidayet dileyin , Allaaha havale edin


Pirpir
Ben 6 yil ugrastim bir kizla tum insanlar beni karaladi cikarlari için sonunda nisanlandik resmi nikahlandik çok mutluydumdugunede az kalmisti zaten birbirimizin olmustuk artik esimdi ve esimin beni aldattigini anlamadim oyunlarla planlarla benden ayrildi aldattigi kişiyle evlendi oldurmeyi çok dusundum yapamadim o kadar caresizimki sadece ahh ediyorum benden beter acilar ceksin diyorum kotumu ediyorum simdi hergun eriyip bitiyorum yapilan kalleslige serefsizlige ve anne babasida bildigi halde kizlarini aldattigi kişiyle evlndrdiler onlarada ah ediyorum


Kayıtsız Üye
merhaba arkadaşlar inanın bende 5 aylık evliyim ve 3 aylık anne karnında doğmamış bebeğim var eşim beni bir kalemde silip attı ve ben işe giderken eşim arkamdan evdeki bütün eşyalarımızı satıp anne babasına gitmiş ve canımdan can alıp yavrumu kopardı benden inanın o kadar zor ki anlatamam her gün içim acıyor yüreğim yanıyor

Okudunuz mu?  Sofiler Kibrit Kutusunda Cennete Buyursunlar:)

Kayıtsız Üye
evet sevdgime bende beduva etim ismaile bene dalga gectiyi için


hale
Bende iki yıldır biriyle ciktim çok ciddiydik ama sonra iki yıl sonra bıraktı önceden beddua ettim ama pişmanım beni bıraktığında haklıyım değilmiyım bilmiyorum şimdi ise Allah’a haval ediyorum


Kayıtsız Üye
aynen size katılıyorum benim şuan ki durumumu tarif ettiniz nerdeyse


Kayıtsız Üye
Benim bir sevdigim vardi. Seninle yuva kuracagim seninle evkenecegim deyip ayni anda benden habersiz baskasiyla nisanlanip evlenmis. Evlenmis oldugu halde halen daha beni seninle yuva kuracam diye kandirmis. Sonra birgun ben nisanlandim annem zorla teyzemin kiziyla nisanladi yoksa hakkimi helal etmem demis annesi. Bunu bana soyledi. Halbuki nisanlandigim dedigi gun megerse dugun olmus. Ben de canimin acisiyla dilime gelen bütün beddualari saydim. Ama canimi o kadar yakti ki tarifsiz. Simdi benim buna bedduam tutmaz mi?


Kayıtsız Üye
Coook uzun bir zaman imkaniniz varsa erken evlenin dicekdim ki 2011-2016 5 yil gelmis evlenicekmisiniz ? Evlendiniz mi?


Kayıtsız Üye
Yapmayın arkadaşlar beddua etmeyin, iyilikte kötülükte insana mahsus üç günlük dünyada neden kendimize ve çevremize zarar veririz ki , insanın canının yandığı kalbinin kırıldığı , sanki hiç bir zaman iyileşemeyeceğini düşündüğü anlar elbette vardır.

Çıkarsa kalbinde yara, Yaradan dönüştürür bunu bir gün hayra ,Sen sabretmesini bilirsen ;Yaradan düşürmez seni dara ,kaldır başını semaya ,aç ellerini mevlaya ,sen istemesini bilirsen Mevlam cevap verir duaya

Hepimizin yolu bahtı açık olsun ,Allahım iyi insanlarla karşılaştırsın,
Hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı eylesin


Kayıtsız Üye
Kardeşim kesinlikle sizin konusmaniz caiz değil bunu hemen kesmeniz lazimm noyetimiz Allah rizasi doylrsunuz ama bu rabbimizin rizasi dogrultusunda değil ben bir kardesiniz olarak soylemek zorundayim seytan gercekten çok seytan çok dikkatli olmaliyiz. 5 YILIN GARANTISINI KIM VRDI SIZE bu hal uzere olmakyen rabbim korusun karsinizdaki kisi dindar oldugunu idda ediyorsunuz.Bu dinle bagdadmauan bir davranis çok dikkatli olun annenizin bilnesi bunu helal kilmaz şuan uapmaniz gereken sey hemn konusmayi kesmek evlenmek noyeti iz varsa konusmayi kesin hemn evleni tabbim hakkinizda hairli olani nasip etsin hakkini helal edin amacim yargilamak değil haddimde değil bu ama bir kardesi olarak iyarmak istedim 😊


Kayıtsız Üye
Beni sevgilim terk edeli bugün tam 17 gun oldu. Ve ben ona hakkimida helal etmedim ve her ezan okundugunda o bedua ediyorum. Cunku bizim onla sevgili degildik sanki es gibiydik, ben herseyi onunla yasadim, derdimi sikintimi, uzuntumu, mutlulugumu herseyimi onunla paylastimm… onun omuzumda agladim onun yaninda guldum eglendim hayat kaynagim herseyimdi nefesim kalbimdi o gitti ben nesef alamaz oldum yasiyorum ama olu gibi…!!!! Bedua ettim ama o zarar gelse bende olurum yemin ederim sadece yaptigi beni terk etmesi onuca yilimizi hice saymasi sanki 2sene 2ay 13 gun ben yokmussun gibi davranmasi bide benden piskin piskin helalik istemesi zoruma gitti. Yemin ediyorum kimseye anlatamiyorum derdimi, kimse beni anlamiyor herkesin agzinda ayni kelime ayni laf … sevseydi evlenmezdi, adam degilmis degmez onun için goz yaslarina, unutursun falan… sanki unut deyince insan hmen unutuyor zaten, hm beni sevmeseydi yanimda 2sene boyunca kalmazdi diyorrum millet susuyor!!! Allahim yardim et bana neolur o geri donsun bana ben baskasiyla olamam!!!! Cok ama çok seviyorumm


Kayıtsız Üye
Arkadaslar bir kizla 1,5 yil flort donemi gecirdik ve daha sonra babasina durumu actik babasi hayir evlenemezsiniz dedi , kiz arkadaşim korkusundan gorustugumuzu soyleyemedi. Neyse daha sonra kiz arkadaşim hile hurdayla babayi ikna etti. Baba kızı bana verdi ama bu seferde ailem kiz arkadaşima karsi cikti.Bu arada babasi gorustugumuzu ogrendi( ama tam anlamiyla bilmiyordu. Bilse çok daha agir seyler var. ) Ben ailemi ikna etmek için 2 ayimi harcadim ve sonunda ikna ettim ve nisanlandik. Kiz arkadaşimla nisanlanmadan 1 hafta önce ayrıldık cunku sürekli ailen soyle birileri felan demeye basladi bende eğer istemiyorsan nisanlanmayalim cunku nisandan donmek ikimiz içinde agir bir durum dedim , o da bana sen ne bicim bir adamsin benimle o kadar sey yasadin adamligin bu mu dedi ! annesi aradi kizim agliyor hadi evleneceksiniz ne ayrilmasi dedi , neyse nisanlandik ama 1 hafta sonra nisandan kiz arkadaşim dondu bahanesi de seni seviyorum ama ailenle yapamiyorum oldu. Kisacasi anne ve kiz bana oyun oynadi arkadaşlar. Hatta isteme gunu babannesi dedesi gorustugumuzu bilmiyor diye gorucu usulu gibi yapin dedi annesi , bizde iyiniyetle oyle dedik , megerse etrafa zaten gorucu usuluydu insanlar agizlariyla dediler demisler benimle gorustugunu bilen insanlara cocuk yalan soyluyor nisandan donduk ya ici yaniyor demisler. Kisacasi hepsi oyunmus , sirf benimle cikan adini temizlemek için yapmislar. Bu arada saymadigim ayrinti ve oyunlar daha var.

Okudunuz mu?  Günaha Göz Yummak

Kayıtsız Üye
Ben tam 5 yilimi verdim ona her seferinde pisman olup geldi sonra ne hayaller kurduk ben ve seni istemeye gelecem dedi hersey güzel gidiyordu bana bunu derken meyerse baska biriyle gorusmeye gitmisti siz soyleyin benim hakkima girmedi mi ha canim yaniyor ne yalanlar dolanlarla oynadi her seferinde pismanim diyor Allah’a yalvariyorum sen ol diye beni tam 5 yil oyaladi 5 yil ve simdi nisanli ve ona dedigim laf rabbim bana yasattiginin aynisini sende yasa bana cektirdigin acilari sende cek ve sirf nisanlisi bilmesin diye hattini iptal etmis canim yaniyor ve dun nisani oldu canim yaniyor canim arkadaşlarım çok karsi ciktilar ama onlari dinlemedim ve kizdjm onlara onun için doslarim bile beni terk etti ve çok yanlizim derdimi anlatacagim kimse yok


pişman..
Gönlün rahat mı peki şimdi? Ya o kişi tövbe etmişse düzgün bir kul olmuşsa? Hem sevip hem beddua nedir ? Flört zaten haram değil mi? O haram la yola çıkılrsa nasıl mutluluk beklenir.? Etme. Belki senin için dua ediyordur . İstiğfar ediyordur..


bos hayaller
Ya bnm sevgilimle 6 ay olfu daha dun ayrildk bna olup olmadk beddualar etti kendiside yetim sizce tutar mi

Arkdaslar ya ben bir cockla 7 ay felan ciktim babsi yok yetimm bn bna bata bir zaman gectikten snra gel beni iste dedim bna mana uydurdu su gun bu gun dye beni oyaladi neyse ben bunun harektlerini begenmedm bna da bagirinca ben bitti dedim bna simdi beddua edyo dyo ki herkese nisanlncgmi soyldim bni yuz ustu birktin millt bnle dalga geciyo seni allha havel ettm hakkm sana haram olsun gurban oldugum allh seni bildgi gbi etsn dyo bide yetim sizce hakkina girermiyim yoksq gerimi dinmeliyim bna beddua ettgi içinn yiksa beddasi tutar mi tutmz mi bna yardımcı oln


Kayıtsız Üye
Kardeşim okuğum en harika yorum Allah razı olsun senden


Kayıtsız Üye
1 yıl kadar süren bir ilişkim olmuştu,sık sık kavga ediyorduk ancak birbirimizi seviyorduk da..mantıklı bir karar almam gerekti çünkÜ bir ömür bu şekilde kavga ederek mutsuz bir şekilde gecemezdi,kendisine de aynen bunu söleyerek ayrılma kararı almıştım,,ikimiz için de doğru olan buydu,birlikte mutlu olamıyoruz umarım başkalaryla mutlu olursun demiştim,cevap olarak bana sen beni mutsuz ettin sen de mutsuz ol demişti…birlikte oldugumuz süre boyunca asla aldatmadım kendısını ve hep mutlu etmeye de çalıştım.ailemle tanışmamış olsa da aileme bahsetmiştim ondan,acıkcası ailem de ilişkimize sıcak bakmamştı ve bir geleceğimiz olsa ailem de sıcak bakmadığı için illa ki mutsuz olacaktık (tabi ailemin sıcak bakmadıgını onu daha fazla mutsuz etmemek için kendisine söyleyememiştim)..o mutsuzluk cemberinden ilişkimizi çıkarabilmek istesem de aramızdakı sorunlar bir türlü bitmıyordu ve ikimizi de kurtarmak istediğim için ayrılık kararı almştım..birlikte mutluluğu bulamıyoruz belki ayrıldıktan sonra ikimiz de başka hayatlarda bir türlü mutluluğu yakalarız diye düşünmüştüm..hata mı ettim sizce,ya da bedduayı hakettim mi,beddua tutar mı kafamda deli sorular 🙁

Okudunuz mu?  Çalınan şeyler için okunacak dua

Dbzlespaul
Merhabalar,uzun bir olay fakat kısaca anlatmaya çalışıcam.

8 ay önce bir ilişkim vardı bir kız ile,düşüncelerim ileriye yönelik ve ciddiydi,fakat kendisinin aklı eski sevgilisindeydi çok kavga ettik bu yüzden bazı rahatsızlıkları da vardı,ayrıldıktan bir gün sonra eski sevgilisine döndübende büyük stres başladı,ben 13 yaşımdan beri yatmadan dua ederim sağolsun babannemin bana çn büyük katkısıdır alışkanlık haline getirtti,ama terk edildikten sonra tırnaklarım döküldü stresten, 2 ay gecelerim küfür etmekle geçti,dualar yoktu sadece küfür vardı ve dinimi sorgulamaya başladım bir işaret aldım tekrar inancım yerine geldi tırnaklarımda zamanla düzeldi çok şükür,sorun şu ki ayrıldıktan sonra ben özelimizden aramızda kalması gereken bazı şeyleri arkadaşlarıma anlattım sinirimle,sonuçta o kız yüzünden tırnaklarım döküldü,strese girdim,terketti beni kötülüğü dokundu bana,bende özelimizi anlattım inadına,şimdi aradan 8 ay geçti ama hayatımda bazı şeyler yolunda gitmiyor,evimde hala onun eşyaları var almak istemedi kalabilir dedi bende atıcam o zaman dedim vazgeçtim sonra israf olmasın diye,eşyaları bende,kullanıyorum da tabak çanak çatal vb…. bugün bir dua ettim,Allahım sorunların sebebi o kızın bedduasıysa bir işaret ver şeklinde,5 saniye sonra sağ bileğimde bir kasılma başladı,ben gitar çalan bir insanım,penayı tutamaz hale geldim,işaret ve baş parmağım birbirine yaklaştığı anda çok feci kasılma başlıyor.

Annemle konuştum telefonla anlattım durumu,dedi ki Annenin,Babanın bir de sana kan verenin sana bedduası kabul olur
Emin değilim kafam karışık

Sonuçta o da bana kötülük yaptı,bende sinirimle yaptım,ümit verip terketmek kolay mı öyle resmen duygularımla oynandı,annemin dediğiyse eğer sen böyle düşünürsen başına ne gelirse ondan bilirsin rahatlamaya bak

Başımda sanki bir lanet var gibi,kime karşı güzel duygular hisler hissetmeye başlasam reddedilmeye başladım,aşk sevgi tarzı,konuşmaya çalıştığım olduğunda anında olumsuz tavır almaya başladım ve aklıma benim ettiğim beddualarda geldi,üzülmesini istedim benim bedduam bana geri mi döndü,döndüyse nasıl telafi edebilirim

Sorularım bunlar

1.sizce bileğim gerçekten o kız bana ne kadar kötülük yapmış olsa da benim helallik istemem için bir işaret mi ? Sonuçta ben terkedilmiş konumdayım
2.Annemin dedikleri ne kadar doğru olabilir
3.eğer benim bedduam bana döndüyse nasıl affettirebilirim kendimi


bbgbbg
Şimdi kardeşim senin sorularına cevap veremem belki ama haram birşeyi yapıp Allahu Teala’dan helal olmasını istediğimden dolayı bunlar olmuş olabilir.Evli olmayan erkek ve kızın aynı eve girmesi haram değil mi kardeşim ?Allah’a(azze ve celle) güzel ve samimi bir tövbe ile yönel kardeşim.Bilmiyorum namaz kılıyor musun ama kılmıyor isen hiç bekletmeden namaza başla kardeşim.Çünkü Allahu Teala ayetinde diyor namazla ve sabırla yardım isteyin diye.Biz ise sadece kötü zamanlarımızda iki dakka el açıp dua ediyoruz.Sonra Allahu Teala bizden sıkıntıyı giderince şükür bile etmiyoruz.Şükür etsek bile günahları işlemeye devam ediyoruz.

Okudunuz mu?  Maliki mezhebinde abdest

Kayıtsız Üye
Ben hayatımda tek birini sevdim Canımdan çok sevdim onu ben onunla konuşurken kendimi unutuyordum hiçbir şey aklıma gelmiyor du benim adeta zaman duruyordu onunla telefonla konuşmak için bütün arkadaşlarımı sildim senin için Sanki her şeyi bu hayatta yalandı tek gerçek uydu benden canımi isteseydi hiç düşünmeden verirdim onun ellerini ama beni bırakıp gitti hem de hiç arkasına bakmadan Ben ona sadece bir kelime söyledim Dilerim Allah’tan Benim yaşadıklarımı aynısını sen de yaşarsın ben sana nasıl alacağım kaldıysa Seni nasıl arıyorosam özlediysem sen de aynısını yaşarsın dedim


Tevbe
Güzel kardeşim "Canımı istese verirdim." kısmını okuduktan sonra iyiki bitmiş, Mevlam hayırlısını nasip eylesin dedim. Aşırı sevgi her zaman için kötüdür, allah-ü Teala dan hayırlısını dileyelim. Bize beddua etmek yakışmaz biz bizi kırana da hayırlı dua edelim unutmayalım Mevla kullarından daha cömerttir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ben daha önceleri günahkar yaşardım ama sonra pişman oldum elimden geldiğince hatalara düşmemeye çalışıyorum günah işlediğim dönemlerdede insanların kalpleri kırmaktan hep kaçan biriydim ama kalbim temiz demiyorum çünkü temiz kalp temiz imandan geldiğini düşünüyorum. Neyse ben eskiden bir kızla tanıstım 3-4 günlük bir tanışıklığımız sonucunda kızla yakınlaştık ama cinsel ilişkiye girmedik kadında olabilir bilmiyorum yani sonuç olarak zina yaptık daha sonra kız benle sevgili olmak istedi ben istemedim sonra bana beddua etti şimdi bana edilen bu beddua tutarmı haklı bir bedduamıdır?


duzgunomer
Bir hakkı mı varda sende. İşlettiği haram hakkı değildir. (Kendi fikrim)

Bu kumardan kazandığı paranın çalınması gibi bir şeydir. Çalan kişiye ne yüzle beddua edeceksin, sen ilk önce Allah’ın yasağını çiğnediğin için göz yaşı dök.


kastamonu37
Aynen sevgili ol hak olduğunu iddaa ettiğin şeyler yaşa sonra beddua et ilginç.


1393mk
Bu millet yoldan çıkmış yemin ediyorum taş yağacak taş.. Kızlarımızın dertlerine bak.


Kayıtsız Üye
Selanun aleyküm. Kocamla ara sıra ailesi yüzünden beni çok kırıyordu. Bende kusuyordum. Kocamda her seferinde hatanın kendinde olduğunu bildiği için bir saat sonra gönlümü alıyordu. Bir gün bana Allah belanı versin dedi. Gülerek bende versin dedim. Çünkü sınırlı gelir çatacak insan arardı. Neyse bedduan haklıysan geçer dedim. Yarım saat sonra kaza yaptı. Bela keskin bıçak gibi kendi haksız olduğu için kendine döndü.


Kayıtsız Üye
Kardeşim seninle aynı benim durumda 5 yıllık ilişkim vardı ve son dönemde beni terk edip birkaç ay içinde benimleyken görüştüğü yani beni aldattığı adamla nişanlandı. İletişime geçebilirsek seninle dertlenmek isterim.


beddua tutarmı, ah etmek, beddua etmek tutarmı

Bu kategoride yer alan İş Yerinde Yapılan Hırsızlıklardan Dolayı Vicdan Azabı çekiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiğim beni terk ettiği için ona beddua ettim.. Beddua tutar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.