Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:47
sizden6
Abone

Aklımızdan geçen ama yapmadığımız şeyden sorumlumuyuz ?

Aklımızdan geçen ama yapmadığımız şeyden sorumlumuyuz ?

mslmn
Selamun Aleyküm,

arkadaşlar geçenlerde birden aklıma çok kötü bir düşünce geldi (Dinle ilgili) birden moralim bozuldu aklımdan geçen şeyler canımı çok sıkıyor günaha girermiyim bu aklıma gelen şeyler yüzünden.Bu düşünceler 1-2 gün oluyor 1-2 hafta olmuyor sonra 1-2 gün yine oluyor yardım edin günah mıdır bu ?

Okudunuz mu?  Eşinin başını örtmemesi durumunda erkeğe günahı var mıdır?

Cevap: Aklımızdan geçen ama yapmadığımız şeyden sorumlumuyuz ?

Hoca
< Selamun Aleyküm,

arkadaşlar geçenlerde birden aklıma çok kötü bir düşünce geldi (Dinle ilgili) birden moralim bozuldu aklımdan geçen şeyler canımı çok sıkıyor günaha girermiyim bu aklıma gelen şeyler yüzünden.Bu düşünceler 1-2 gün oluyor 1-2 hafta olmuyor sonra 1-2 gün yine oluyor yardım edin günah mıdır bu ? >
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Aklımızdan geçen şeyler günah olarak yazılmaz ama maneviyatı tahirp eder/zarar verirler.

Okudunuz mu?  Başımıza Gelen Musibet Karşısında Nasıl Davranmalıyız

Cevap: Aklımızdan geçen ama yapmadığımız şeyden sorumlumuyuz ?

mslmn
çok sağol teşekkür ederim.


Cevap: Aklımızdan geçen ama yapmadığımız şeyden sorumlumuyuz ?

K@f KéF
Aleyküm Selam hepsi şeytanın vesvesesi Besmele çekip Allah’a sığınmak en iyisi eğer o düşünceler hala devam ediyorsa 2 rekat namaz kılıp istiğfar etmek en doğrusu.

Okudunuz mu?  Aklıma hep vesvese geliyor ne yapmalıyım

Yassıada
Öncelikle merhaba,başlıktan da anlaşıldığı üzere bir olay,durum karşısında oluşan yahut bir kişiyle ilgili aklımızdan ve kalbimizden geçenlerle ilgili soru sormak istiyorum. Örneğin ona davranışlarımızla hissettirmesek bile bir kişiyi istemeden,o anda oluşan düşünceler ya da hisler sebebiyle kınıyorsak,küçümsüyorsak,hor görüyorsak ,içten içe alay ediyor dalga geçiyorsak bunlardan sorumlu muyuz? Sorumluysak nasıl bırakılır bu davranışlar,istemeden ve sürekli oluyorsa bir de ?

Okudunuz mu?  Allah rızası için okuyun (vesvese müptelası oldum)

Kuldurdileyen
Günahın arzulanması, yanlış anlamadan farklı bir düşünce boyutundan bahs ettiniz. Küçümsemede ilk kimi hatırlarsınız? Şeytan, o topraktan yaradıldı, ben ateşten, secde etmem diyerek büyüklendi ve dikkat et orda ben dedi. Küçük görülen Allah ın yarattığı idi, şeytan ben dedi daha yüceyim, bunu o mu daha iyi bilebilirdi, kendi yarattığını getirsinde karşılaştıralım. Siz sakın Allah ın yarattığı hiç bir şeyi aşağılamayın. Bakın iblise ne oldu ve daha nereye düşecek? Ben de demeyin, asla. Mümkünse biz insanlar deyin. Asla hor da görmeyin, hor görenler hor görülsünler. Küçümseyenler küçümsensinler. Beğenmeyenler ya daha iyisini yaratsınlar, yapamıyorlarsa kendilerine daha iyisini yaradacak bir ilah arasınlar. Onuda bulamıyorlarsa ve inat hali devam ediyor, ısrarla bu isteniyorsa cehennem var, orda Allah tan uzak kalabilirler. Siz yaradandan ötürü sevin, sevenler sevilsinler, aff edenler aff edilsinler, bağışlayanlar bağışlansınlar. Tövbe dilimizdenve aklımızdan hiç düşmesin. Amin.

Okudunuz mu?  Evli iki çiftin cinsel ilişkiye başlamadan önce besmele çekmesi günah mıdır?

Vesvese eylem, söylemedikçe

Bu kategoride yer alan Gusul abdesti alırken ağzımıza su kaçması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aklımızdan geçen ama yapmadığımız şeyden sorumlumuyuz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.