Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:18
dualar
Yönetici

En Üstün Zikir En Makbul Dua

En Üstün Zikir En Makbul Dua

prénsés
Zikrin en ustunu la ilahe illellah; duanin en makbulu el-hamdulillah demektir. Iman bir irtibat ve uyanikliktir. Bu anlamda mumin de sorumlu ve dolayisiyla uyanik insan demektir. Cunku o, sahip oldugu degerlerin verdigi tabii ve sürekli bir uyaniklik içinde olmak zorundadir. Aslinda bu, muminin bizzat kendisine karsi sorumlulugu anlamindadir.
Mumin sahip oldugu degerleri ve sorumluluk suurunu kendisine vermis olan ile sürekli bir irtibat kurma ihtiyacindadir. Zikir (anma) ve dua (teşekkür ve uyarma) bu ihtiyacin karsilanma yollaridir. Rabb-kul iliskilerindeki ana irtibat yollarindan biri iste bu, kuldan Rabba yonelik olan zikir-dua baglantisidir.
Burada hemen isaret edilmesi gerekli olan nokta sudur: Zikir ve duanin mecburi olmamakla beraber belli ifadeleri, kelimeleri yani sozleri olacaktir. Kelime ve sozler, kul-Rabb arasindaki irtibatin sifreleri olarak muminin tam bir vecd ve dikkat haline, Allah Resulunun tarif ve tesbitiyle Allahi goruyormuscasina kulluk yapma cizgisine, ihsan kalitesine ulastiran araclardir. Bu sebeble de zikir ve dua anlami tasiyan her sozun bir degeri oldugu aciktir. Ancak bunlar arasinda da hiç kuskusuz bir en isabetlisi, en ustunu, en makbulu, en uygunu olacaktir. Iste hadisimiz bizi bu noktada aydinlatmaktadir: Zikrin en ustunu la ilahe illellah; duanin en makbulu el-hamdu lillah demektir.

Okudunuz mu?  Çok yüce bir salavat

Cevap: En Üstün Zikir En Makbul Dua

rana
bu güzel faydali paylasim için Allah (c.c.) senden razı olsun..

Ey kardeşim! Devamlı Rabbini zikret, an, hatırla. Allahü teâlâ Kur’ân-ı kerîmde meâlen buyuruyor ki: "Rabbini çok an." (Âl-i İmrân sûresi: 41), "Ey îmân edenler! Allahü teâlâyı çok zikr ediniz. Her zaman hatırlayınız. Hiç unutmayınız." (Ahzâb sûresi: 41), "İyi biliniz ki, kalpler, Allahü teâlânın zikri ile itmînâna, râhata kavuşur." (Ra’d sûresi: 30). Zikirde çok faydalar vardır. Zikreden kimsenin kalbi parlar. Nûru artar. Zikrin, tesbih (Sübhanellah), tahmid (Elhamdülillah), tekbir (Allahü ekber), tehlîl (La ilâhe illAllah) gibi çeşitleri vardır. En üstünü tehlîldir. Çünkü Peygamber efendimiz; "Zikrin en üstünü Lâ ilâhe illAllahtır." ve"Lâ ilâhe illAllah sözü Cennet’in anahtarıdır." buyurmuştur. İnsan ona Peygamber efendimize şehâdeti de ekleyerek söyleyip mânâsına inanmakla müslüman olur. Onunla ebedî Cennet’te kalır. Onun sebebi ile kul Cehennem’den kurtulur. "Zikretmek sebebiyle insanda Rabbinin sevgisi hâsıl olur. Bir şeyi çok anan, onu çok sever." buyrulmuştur."

Okudunuz mu?  Cübbeli Ahmet hoca GÜZEL BİR DUA ÖRNEĞİ

Yanıt: En Üstün Zikir En Makbul Dua

hasret
Her çeşit ibâdet ve zikir, insanı Rabbine yaklaştırır.
Kendisinin O’nun koruma ve gözetiminde olduğu duygusunu verir;
bağış umudu güçlenir, içinde gönül rahatlığı oluşur, üstüne sekînet
ve huzur iner.

"İyi bilin ki kalpler, ancak Allah’ın zikriyle tatmin olur,
huzur bulur." (13/Ra’d, 28)

Okudunuz mu?  Polis olmak istiyorum bana dua eder misiniz

Soru: En Üstün Zikir En Makbul Dua

Hoca
teşekürler prenses.


maydın
Zikrin en ustunu la ilahe illellah; duanin en makbulu el-hamdulillah demektir


en makbul zikir, makbul dualar, en üstün dua

Bu kategoride yer alan Evrad-ı Bahaiyye başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

En Üstün Zikir En Makbul Dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.