Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:20
missa3
Abone

Tevbe ayetinde besmele neden yok?

Tevbe ayetinde besmele neden yok?

Kayıtsız Üye
tevbe ayetinde besmele neden yok


Yorum: Tevbe ayetinde besmele neden yok?

arifselim
Tevbe suresinin başında besmele yoktur ve besmele de çekilmez. Tevbe suresi çok uzun bir aradan sonra peygamber aleyhisselama nazil olmuştur. Bu hem vahyin kesilmesinden sonra peygamber efendimizin beklemesinden dolayı ve ilk ayette müşriklere ve münafıklara tehdit içerdiğinden dolayıdır.

Okudunuz mu?  Cenaze defininden sonra evde okunan Yasin'in peşine hangi dualar okunmalıdır?

Nitekim, Abdullah bin Abbas, Hazret-i Ali’ye (r.a.) "Enfal ile Tevbe arasına Besmele niçin yazılmadı?" şeklindeki suale Hz. Ali şu hikmetli cevabı vermiştir: "Çünkü Bismillahirrahmanirrahim de eman ve emniyet vardır. Halbuki bu sûre kılıç ve anlaşmayı bozan müşrikler hakkında nazil olmuştur."

Okudunuz mu?  Huriler Kimle evlenir?Kocalarımız Hurileri Görünce Bizi Unutur mu?

tevbe ayetinde neden besmele çekilmez, tevbe suresinde neden besmele yok özet

Bu kategoride yer alan Kutsi hadis mahluk olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevbe ayetinde besmele neden yok? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.