Anasayfa
21 Haziran 2022, 22:09
Gusul
Yönetici

Gusülde kıbleye dönerek yıkanmak

Gusülde kıbleye dönerek yıkanmak

tony44
selamun aleyküm arkadaşlar, banyo yaparken ve gusül abtesi alırken musluk kıbleye doğru olduğu için bende kıbleye dönük duşumu alıyorum acaba bir sorun olurmu abtestim geçersizmi olur ?


Cevap: gusülde kıbleye dönerek yıkanmak

Hoca
< selamun aleyküm arkadaşlar, banyo yaparken ve gusül abtesi alırken musluk kıbleye doğru olduğu için bende kıbleye dönük duşumu alıyorum acaba bir sorun olurmu abtestim geçersizmi olur ? >
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Kıbleye dönük abdest almak sünnettir ama gusül için kıbleye dönülmez. Zaruretten dolayı olursa sorun olmaz.
guslün geçerlidir.

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti esnasında su sadece bütün vucuda tutulsa ovalanmasa gusül geçerli olurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülde kıbleye dönerek yıkanmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.