Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:04
ibadetler
Yönetici

Cuma gününün faziletleri

Cuma gününün faziletleri

yaren
FAZİLETLERİ

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Allah’u Teala her cuma günü altı yüz bin kişiyi cehennemden azad eder.

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Cuma günü,günahsız geçerse,haftanın diğer günleri de öyle geçer.

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Her kim cuma gününün sabah namazını cemaatle kılarsa o kişinin mağfiret olmayacağını zannetmiyorum.

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Her kim cuma günü boy(gusül)abdesti alırsa geçmiş on günlük günahları mağfiret olur

YAPILACAKLAR

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Cuma gününde ve gecesinde bana çok salat okuyun,böyle yapana kıyamet gününde,şahit ve şefaatçi olacağım.

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Parlak gecede ve nurlu günde bana çok salat edin,çünkü sizin salatlarınız bana arz edilmektedir.

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Her kim cuma günü ve gecesi,bana yüz kere salat okursa,Allah’u Teala onun ahiret isteklerindenyetmiş,dünya hacetlerinden de otuz olmak üzere yüz arzusunu yerine getirir ve size hediyeler geldiği gibi,o salatları da bana arz edecek meleği Allah’u Teala bu hususta görevlendirir.Şüphesiz benim ölümümden sonraki ilmim,sağken bilmem gibidir.

Okudunuz mu?  Fıkıh Ilminin Amacı Ve önemi

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Her kim cuma gecesi kehf suresini okursa,kendisiyle Kabe arası o kişi için nur gibi parlar.

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Her kim cuma gecesi,Duhan suresini okursa,yetmiş bin melek o kişi için sabaha kadar istiğfar eder.

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Her kim cuma gecesi veya günü Duhan suresini okursa,Allah’u Teala kendisine cennette bir köşk yapar.

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Cuma gecesi,Duhan suresini okuyan,sabaha affolunmuş olarak çıkar.

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Her kim cuma gecesi Bakara ve Ali İmran surelerini okursa ona yedinci ket gökle,yedinci kat yer arası kadar sevap verilir.

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Cuma gecesi Yasin suresini okuyan,mağfiret olunur.

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Cuma gecesi(bir rivayet cuma günü)Yasin ve Saffat surelerini okuyan kişiye Allah’u Teala hazretleri dileklerini verir.

Okudunuz mu?  Bir ALLAH Dostunu Ziyaret Etmenin Faydası

RABBİM AMEL ETMEYİ NASİP ETSİN İNŞALLAH AMİN


Cevap: cuma gününün faziletleri

ilke
Amin Allah razı olsun kardeşim.


Yanıt: cuma gününün faziletleri

şaf_ak
RABBİM AMEL ETMEYİ NASİP ETSİN İNŞALLAH AMİN

amin amin aminnn Allah cc razı olsun yaren…


Soru: cuma gününün faziletleri

Üstad
Cuma Gününün Fazileti
Cuma günü, büyük bir gündür; Allah Teala, İslamı ve müslümanları onunla şereflendirmiştir. Allah Resulu (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:"Üzerinde güneşin doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür. O gün Adem (a.s.) yaratılmış, o gün cennete sokulmuş, o gün yere indirilmiş, o gün tevbesi kabul edilmiş, o gün ölmüştür. O gün kıyamet kopar ve o gün cennettekilerin Allah Teala’yı anma günüdür."(Müslim)

"Cuma günü daha önceki kitap ehlinede verilmişti. Fakat onlar, onu kabul edip etmeme konusunda ihtilaf edince, o gün kendilerinden alındı. Ondan sonra bize verildi ve bizim için bayram günü yapıldı."

"Cuma günü veya gecesinde ölen müminlere şehid sevabı verilir ve bunlar kabir fitnesinden korunurlar."

Ka’b El Ahbar şöyle demiştir:"Allah Teala, şehirlerden Mekke’yi, aylardan Ramazan ayını, günlerden Cuma’yı, gecelerden de Kadir’i üstün kılmıştır."

Okudunuz mu?  Yetime bakmanın ve ona harcamanın sevabı

Hayırlı cumalar

Kaynak: İmam Gazali, İhya’u Ulumid’din, İbadetler, Cuma Namazı, s 297-298


Hoca
< "Cuma günü veya gecesinde ölen müminlere şehid sevabı verilir ve bunlar kabir fitnesinden korunurlar." >
bu hadisi merak eden buraya bakıp açıklamasını okuyabilir.
forumduasi.com/diger-soru-ve-cevaplar-kategorilerin-disinda-kalanlari-bu-bolume-acalim/32113-cuma-gunu-olmek.html


mumsema
bu cuma günüde salavat okumayı artıralım, yıkanalım güzel koku sürünelim ve camiye erkenden gidelim.


Sümeyye_
peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Cuma gecesi(bir rivayet cuma günü)Yasin ve Saffat surelerini okuyan kişiye Allah’u Teala hazretleri dileklerini verir.

Allah cc razı olsun…


Sedanur
RABBİM AMEL ETMEYİ NASİP ETSİN İNŞALLAH AMİN

Aminn ecmain Allah cc razı olsun…


fecr
Allah c.c. razı olsun güzel bir paylasim, ama kaynaklarida paylassaydin bacim


@hmet
< Her kim cuma günü ve gecesi,bana yüz kere salat okursa,Allah’u Teala onun ahiret isteklerindenyetmiş,dünya hacetlerinden de otuz olmak üzere yüz arzusunu yerine getirir ve size hediyeler geldiği gibi,o salatları da bana arz edecek meleği Allah’u Teala bu hususta görevlendirir.Şüphesiz benim ölümümden sonraki ilmim,sağken bilmem gibidir. >
cuma günü salavat okumalarımızı artıralım.

Okudunuz mu?  Adiyat suresinin fazileti

meryemgül1
Allah c.c. razı olsun


menzil_guller
< RABBİM AMEL ETMEYİ NASİP ETSİN İNŞALLAH AMİN >
Aminnn yaren kardeşim Allah razı olsun


^^SiNeM^^
< RABBİM AMEL ETMEYİ NASİP ETSİN İNŞALLAH AMİN >

amin amin amin Allah razı olsun


Hoca
forumduasi.com/hadisler-bolumu/78013-cuma-gununun-fazileti.htmlCuma Gününün Fazileti
forumduasi.com/cuma-gununun-fazileti/3340-cuma-gununun-fazileti-ve-cuma-namazinın-farz-olusu-hadislerle.htmlCuma Gününün Fazileti ve Cuma namazının farz oluşu hadislerle
forumduasi.com/cuma-gununun-fazileti/771-cuma-gununun-fazileti-ve-edepleri.htmlCuma Gününün Fazileti ve Edepleri

cumanın fazileti ve sevabı konusunda yukardaki konulardan da istifade edilebilir.


Ecrinim
RABBİM AMEL ETMEYİ NASİP ETSİN İNŞALLAH AMİN
Allah c.c. razı olsun,istifade edelim inşAllah
emeğinize sağlık


gonlumungulu
Allah razı olsun


Ensar2
Allah cc razı olsun.


whitelily
Hayırlı cumalar;her cuma inşAllah 100 kere buyrun;
Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin abdike ve rasuliken nebiyyil ümmiyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim.


Sedanur
Allah cc razı olsun…


mumsema
Ebû Hüreyre radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

Okudunuz mu?  Yasin Suresi' nin Fazileti

"Üzerine güneş doğan en hayırlı gün cuma günüdür. Âdem o gün yaratıldı, o gün cennete konuldu ve yine o gün cennetten çıkarıldı.”

Müslim, Cum`a 17, 18. Ayrıca bk. Tirmizî, Cum`a 1, 2; Nesâî, Cum`a 4, 45


emelefem
Cuma günü sabah namazından önce, "Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh" (57) okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur.” u "Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, belâdan, kötü işlerden korur.” (İhlas. Kul hüvAllahü ehaddır. Muavvizeteyn, kul euzülerdir.)
u "Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.”
u"Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir.”
u "Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur.”
u"Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir.”
u"Cuma gecesi iki rekat namaz kılıp, her rekatta bir Fatiha, bir Ayet-el Kürsi, 15 İhlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salevat okuyan, beni rüyada görür.”
uCumâ namazından sonra şu duâyı okumak müstehabdır: Allahümme yâ ganiyyü, yâ hamîdü, yâ mübdiü, yâ mu’îdü, yâ rahîmü, yâ vedûd. Eğninî bihalâlike an harâmike ve bifadlike ammen sivâke.
Ey Ganî, Hamîd, Mübdi, Mu’îd, Rahîm, Vedûd olan Allahım. Beni halâl ettiklerinle iktifâ ettir, haramlara düşürme. Fadlınla, ihsân ederek beni Senden başkasına muhtâc etme! demektir.
Bu duâya devam edenleri Allahü teâlâ başkalarına muhtâc etmez ve ummadığı yerden rızıklandırır.
Abdullah bin Ömer buyurdu ki: Hâceti olan bir kimse çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri oruç tutsun. Cuma günü temizlenip namaza gitsin. Az veya çok sadaka versin. Namazdan sonra şu duâyı okursa Allahü teâlâ’nın izni ile duâsı kabûl olur.
wAllahümme innî es’elüke bismike bismillâhirrahmânirrahîm. Ellezî lâ ilâhe illâ hû. Âlimül ğaybi veşşehâdeti hüverrahmânürrahîm. Ve es’elüke bismike bismillâhirrahmânirrahîm. Ellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Ellezî meleet azametühüsse-mâvâti vel arde. Ve es’elüke bismike bismillâhirrahmânirrahîm. Ellezî lâ ilâhe illâ hüve ve anet lehül vücûhü ve haşe’at lehül ebsâru ve veciletil kulûbü min haşyetihi en tusalliye alâ Muhammedin ve en tu’tînî hâcetî, diyerek hâcetini söylemelidir.


Lale_Zar
peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Cuma gününde ve gecesinde bana çok salat okuyun,böyle yapana kıyamet gününde,şahit ve şefaatçi olacağım

Okudunuz mu?  Duanın Fazileti

Allahume Salli Ala Seyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyidina Muhammed

bu güzel bilgileri bizlerle paylaştığınız için Allah c.c. sizden razı olsun


gnlsrat06
Allah (cc) razı olsun. cumanız mübarek olsun…


Yakut
Allah Razı Olsun Hayırlı mubarek cumalar


ehli-sunnet
< :Cuma günü,günahsız geçerse,haftanın diğer günleri de öyle geçer.
>

Teşekkürler Paylaşım için

Okudunuz mu?  Cuma gecesi Duhan süresini okuyanın sevabı

müntaha44
Allah Razı Olsun Cumanız Mübarek olsun


Yakut
cuma gününün faziletleri

Cuma gününün faziletleri


gizemecem
Allah sizden bin kere razı olsun çok işime yaradı çooookk teşekkür ederimm


mum
cuma fazileti

Cuma günü, günlerin en faziletlisidir.

Cuma Gününün Fazileti İle İlgili Hadis-i Şerifler…!

Melekler Cuma günü câmi kapılarında, yanlarında defter olduğu halde oturur ve gelenleri birinci, ikinci, üçüncü… diye yazarlar; hatip hutbeye çıkınca defteri kapatırlar. (C.1,S.100/9)

Okudunuz mu?  Günlük hayatta hangi isim, kaç kere, ne için zikredilmeli?

Cuma günü gusül ediniz; kim böyle yaparsa, bir haftalık günahlarına kefaret olur. Üç gün de fazlası vardır. (C.1,S.75/5)

Dört kişinin defteri yeniden başlar: Hasta, iyileştiğinde; müşrik, Müslüman olduğunda; mağfiret ümit eden kimse, Cuma’dan döndüğünde; hacı, hacdan döndüğünde…(C.1,S.69/10)

Cuma günü gusül abdesti almak sünnettir.(Taberani, el-Mu’cemu’l-Kebir)


kaars
cuma günü faziletleri

Kıyâmet yaklaştığında zamanın akışı hızlanır; sene, ay gibi; ay, hafta gibi olur. Cuma’dan Cuma’ya olan vakit de, hurma dalının yaprakları ile birlikte ateşte yanması gibi kısalır. (C.1,S.33/9)

Her Cuma gecesi Âdemoğullarının ameli Allah’a arz olunur. Bunlardan akrabası ile alâkayı kesenin ameli kabul olunmaz. (C.1,S.115/6)

Dört gün var ki, gecesi gündüzü gibi, gündüzü de gecesi gibidir. Allah o günlerde yemin verenin isteğini geri çevirmez, insanları mağfiret eder ve onlar bu günlerde bol ihsana nâil olurlar. Bunlar: Kadir gecesi ve sabahı; Kurban arefesi ve sabahı; Berat gecesi ve sabahı; Cuma gecesi ve sabahıdır. (C.1,S.69/9)

Okudunuz mu?  Cuma Günü Gusül Yapmak İle İlgili Hadisler

Cuma günü duâların kabul olunduğu vakti, ikindi namazı ile, güneşin batması arasında arayın. O vakit, bu kadar (yani elini kapayıp açıncaya kadar)dır. (C.1,S.6/12)

Cuma günü olduğunda, sizden biri başını yıkar, gusül eder, mescide erkenden gider, minbere yakın oturup hutbeyi dinler ve sükût ederse, o kimsenin attığı her adım için kendisine bir senelik oruç ve bir senelik namaz sevabı verilir. (C.1,S.61/6)

Kıyâmet günü her merhalede bana en yakın olanınız, dünyada bana en çok salât ü selâm getireninizdir. Kim Cuma günü ve gecesi bana salât ü selâm getirirse, Cenâb-ı Hak, onu, yetmişi âhiret, otuzu dünya ihtiyaçlarından olmak üzere, yüz hâcetini giderir. Sonra Allah bir melek vazifelendirir; size nasıl hediyeler gelirse, o melek de kabrime gelir, bana salevat getirenin -adını, nesebini kabilesine kadar- haber verir; Ben de beyaz bir deftere yazarım. (C.1,S.116/9)


Kayıtsız Üye
Hocam merhaba ben bazı insanlardan bir işe cuma günü başlangıç yapmak iyi değildir diye duydum bu doğru mudur?

Okudunuz mu?  İnfitar süresinin fazileti

Şem’a
Hayırlı bir işe her zaman ve her gün başlanabilir dini bir sakıncası yoktur


Şem’a
Cumanın fazileti hakkında hadis

Hadis imamlarının Ebu Hureyre’den rivayet ettiklerine göre Rasulullah (s.a.) cuma gününden bahsederken şöyle buyurdu:
"O gün öyle bir an vardır ki bir müslüman dua ederken o ana tesadüf etse de Allah’tan bir şey istese mutlaka onu verir." Eliyle de bu vaktin çok kısa olduğunu işaret ediyordu." Müslim’in rivayetine göre Ebu Musa şöyle dedi: Rasulullah’ı dinledim şöyle diyordu: "Bu an, imamın minbere oturmasından namaz kılınana kadar geçen zamandır."


cumanın fazileti, cuma gününün faziletleri, cuma gününün fazileti

Bu kategoride yer alan Ana-babaya iyilik etmenin fazileti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma gününün faziletleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.