Anasayfa
21 Ağustos 2021, 4:26
fikih
Abone

Teheccüd namazının vakti (saat ve dakika olarak) ne zaman başlar, ne zaman sona erer?

Teheccüd namazının vakti (saat ve dakika olarak) ne zaman başlar, ne zaman sona erer?

Hoca
Teheccüd namazının vakti (saat ve dakika olarak) ne zaman başlar, ne zaman sona erer?
Cevap: Gündüz öğle ezanı ne zaman okunuyorsa, gecenin o saatinde teheccüd vakti girmiş olur. Tanyeri ağarmazdan önceki zamana kadar kılınabilir. Bilhassa biraz uyuyup kalkarak kılınmalıdır. Zamanı oldukça geniştir. Makbul olan vakit ise, gecenin üçte ikisi geçikten sonra kılınmasıdır.

Okudunuz mu?  Yemin ve Yemin Kefareti

Cevap: Teheccüd namazının vakti (saat ve dakika olarak) ne zaman başlar, ne zaman sona erer?

HADİE
teheccüd namazı gece namazı olarakta bilinir bu namazın faziletleri pek çoktur biraz uyuduktan sonra gece kalkılıp kılınan namaz gecenin üçte birine denk gelir


teheccüd vakti, teheccüd namazı vakti ne zaman biter, teheccüd vakti ne zaman

Bu kategoride yer alan Halı ve keçe gibi birşey pislenmiş olsa, sıkılması kabil olmadığına göre, nasıl yıkanır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Teheccüd namazının vakti (saat ve dakika olarak) ne zaman başlar, ne zaman sona erer? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.