Anasayfa
28 Mart 2023, 17:07
sizden02
Abone

Oturuşlarda kıbleye çevrilen ayak.

Oturuşlarda kıbleye çevrilen ayak.

def123
Namaz kılarken malum oturuşlarda sol ayağımızı sağ tarafa doğru yatırıp, sağ ayağımızın parmakları kıbleye doğru dönecek şekilde olur. Fakat ben bir çok kez denedim teravih namazında olsun sünnet namazlarda farz namazlarda olsun, ayağım çok kötü acıyor ve bazen hatta dönmüyor bile kendi kendine kayarak düzeliyor (kendimi sıksam bile). Annem ve babam bir kere söylemişti senin ayaklarının tabanında bir sorun var demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam ortapedik miydi, yalan olmasın o tür bir şey olduğunu söylemişlerdi. yapmakta gerçekten zorlanıyorum bazen tam yapıyorum ama çok kötü bir acı oluyor, acaba yapmasam da namazlarım kabul olurmu? Bilen kişiler cevaplar inşAllah. Şimdiden teşekkürler, Allah razı olsun. Allah’ın rahmeti ve bereketi üstünüze olsun.

Okudunuz mu?  Kötüler sefa iyiler cefa içinde neden?

Cevap: Oturuşlarda kıbleye çevrilen ayak.

BEYAZ_gul
ALLAH herseyde kolaylik saglamis zamanla alisirsin malum yeni baslamissin.
Gercekten çok agri olusuyorsa ve namazını engelliyorsa
Zaruret oldugundan dolayi dizlerin uzerine otur
Benimde oyle kemiklerim batiyor sanki 🙂
ALLAH kabul etsin INSALLAH


Cevap: Oturuşlarda kıbleye çevrilen ayak.

def123
Çok teşekkürler yapmaya çalışıyorum, bırakmassam çalışmayı Allah’ın izniyle alışırım yaa heralde. Kafama koydum yapmaya çalışıcam, ama ilk başlarda kabul olmamasından korkuyorum yani şimdi, şimdi alışamadığım için koyamıyorum acaba Allah alışana kadar kabul eder mi ? Ayrıca duanız için çok teşekkürler, Amin. Aynen sizin namazlarınızıda inşAllah Allah (C.C) kabul eder. 🙂

Okudunuz mu?  İçimdeki ses benimle konuşuyor

Cevap: Oturuşlarda kıbleye çevrilen ayak.

miroğlu
Kardeş ilk başlangıçta ağrılar olabilir zamanla alışırsın Benimde ilk başlarda ağrılar oldu zamanla geçti
Daha sonra ayağımdaki bir yaradan dolayı parmaklarımın üzerine dikemedim mecburen ayaklarımı yatırdım, bir müddet böyle devam etti
Ayağımdaki yara iyileşti(Rabbime şükürler olsun) sonra ayağımı normal şekilde dikmeye başladım İlk zamanlar yine ağrılar oldu sonra zamanla alıştı geçti Allah(cc) kabul etsin.

Okudunuz mu?  Erkek, gümüş zincir kolyeyle namaz kılabilir mi?

def123
Teşekkürler, Allah razı olsun. Herkes aynı şeyi söylediğine göre alışılabilecek bir şey. O zaman bende alışmaya çalışacağım, tekrar Allah razı olsun, duanız için de Allah razı olsun ve Amin. Ayrıca Allah inşAllah sizinkileride kabul eder 🙂


Ecrinim
Namazda Oturuş Şekli

Okudunuz mu?  Vesvese ve namaz...ramazanda neden oluyor,şeytanlar kapalı....

İlk veya son oturuşlarda, sol ayak yan yatırılıp üstüne oturulur. sağ ayak ise, parmakları üzerine dikilerek, parmaklar kıbleye doğru yöneltilir. ellerin parmakları tabiî şekilde uyluklar üzerine konur. dizler tutulmaz. vücud dik tutularak kucağa doğru bakılır. kadınlar ise, her iki ayağını da sağa doğru yatırarak otururlar.

Okudunuz mu?  Kusursuz olan yalnız Allah mıdır?

Namazdaki oturuşlarda üstte anlatıldığı şekilde oturmak sünnettir. Mazeretsiz sünnete uygun oturulmadığı takdirde, sevabından mahrum olunur, fakat namazları makbuldür..
Mazeretten dolayı oturamayanlar inşaAllah sevabına naildirler.


def123
Rahatladım bana bu bilgiyi verdiğin için Allah razı olsun Ecrinimm, çok teşekkürler. Sünnet sevabı kaçırıyor muyum bilmiyorum bir mazeretim var ama geçerli mi bilmiyorum, yine de yapmaya çalışıyorum. Tekrardan teşekkürler.

Bu kategoride yer alan İdrar necaseti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oturuşlarda kıbleye çevrilen ayak. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.