Anasayfa
20 Nisan 2023, 1:04
sizden3
Abone

Namazda sadece bildigimiz duaları okumak?

Namazda sadece bildigimiz duaları okumak?

ordeall
mesela fatiha ve ihlas suresini bilsek ve namazda bunları okusak bu namaz kabul olmuyor mu ?


Cevap: Namazda sadece bildigimiz duaları okumak?

ikra_40
Zaten farz namazlarda ilk iki rekatta dua okursun diğer rekatlarda sadece fatiha okursun..

Sünnet namazlar ise iki iki kılınınr yani 4 rekatlık bir sünnet namazın ilk rekatında ihlası okursun ikide başka dua 3 te yine ihlas okuyabilirsin sadece ihlas duası ile olmaz bir dua daha ezberlersen o şekilde olabilir mesela kevser ezberle ilk rekat ihlas ikide kavser üçte yine ihlas dörtte kevser okuyabilrsin….

Okudunuz mu?  Birini ikna edebilmek için okunabilecek bildiğiniz bir dua var mıdır?

Cevap: Namazda sadece bildigimiz duaları okumak?

ikra_40
Birinci rekatta okunan sure ikinci rekatta da okumak mekruhtur, okunacak olursa bundan dolayı sehiv secdesi gerekmez. Aynı sureyi tekrar okuduğunu hatırlayan kimse sureyi yarıda bırakmak yerine tamamlaması daha uygundur.


Yorum: Namazda sadece bildigimiz duaları okumak?

tugcee
arka arkaya aynı dua okunmuyor mu yanlıs yapıyormusum bugüne kadar

Okudunuz mu?  Namazla kul hakkı ödenir mi ?

anladım demekki bundan sonra dikkatli olup okumıcaz ardarda bundan öncekiler için bilmediğimden dolayı Allah’a sığınırım


Kayıtsız Üye
Vitir namazında okunan kunut dualarını bilmiyorum. Onun yerine bildigim bir dua okusam olur mu

Namazda bildigimiz dualari okuyabilirmiyiz


Hoca
< okunan kunut dualarını bilmiyorum >
Kunut duasını öğrenene kadar rabbena atina gibi duaları okuyabilirsiniz.

Okudunuz mu?  İyi bir insan olmak için neler yapmalıyız

Kayıtsız Üye
Selâmun Aleyküm,
İnşAllah beni cahil olarak görmezsiniz. Namaza başlamak istiyorum. Fatiha, Sübhaneke, Kevser, Nas bu dularla namaz kılanilir miyim? Peki bu dualarla namazı mı naısl kılacağım yani? Sırası nedir veya önce hangi duayı okumalıyım? Namaz pozisyonlarını bilmiyorsak öğrenene kadar bir vakit geçmesin istemiyorsak ne yapmalıyız? Mesela secde yapıcakken hangi sözleri söyleyeceğimizi bilmiyorsak ne yapmalıyız? Ya da niyet edip sadece bildiğimiz sureleri ayakta okusak en azından öğrenene kadar böyle kılabilir miyiz?

Okudunuz mu?  Ramazan'da Uyku Düzeni

Hoca
< Fatiha, Sübhaneke, Kevser, Nas bu dularla namaz kılanilir miyim? >
Farz namaz için iki tane zammı sure yeterlidir yani Fatiha suresi dışında kevser ve ihlas yeter ama Tahiyyat duasını bilmek de gerekir.
1. rekatta fatiha kevser, 2. rekatta fatiha ihlas oku

Okudunuz mu?  Rapor almak caizmidir ?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ben 14 yaşındayım ve artık namaza başlamak istiyorum. Fatiha ve ihlas dışında tamamen ezbere bildiğim yok namaz kılarken sadece Fatihayla ihlas okusam olur mu? Yoksa namazda okunan her duayı ezberleyip o sırayla okumak zorunda mıyım?


mum
Fatiha ve ihlas suresiyle devam et ve mutlaka Tahiyyatı öğren. Çünkü bunlar namaz için gereklidir. Birde kevser suresini acil ezberle

Okudunuz mu?  Adetli iken tırnak saç kestirebilirmiyiz saç boyatabilirmiyiz ve kıl alabilirmiyiz

Kayıtsız Üye
2. Rekatta tahhiyat duasından sonra rabbena , Allahüme barik ve Allahüme salih dualarını okumazsak olur mu . Mesela İstihare namazında da şart mıdır bu üç duayı okumak , ezbere bilmediğim için okumasam olur mu


mum
< 2. Rekatta tahhiyat duasından sonra rabbena , Allahüm >
Zaten okunmaz ki? Hiç bir namazın 2. rekatında salli barik ve dualar okunmaz (ikindi ve yatsı namazından önce kılınan 4 rekat sünnet hariç)

Okudunuz mu?  Kardeşlerim yardım edin bi akıl verin sıkıntıdayım

Kayıtsız Üye
önceden namazı bildiğim sürelerle kılıyordumama arkadaşim olmaz dedi sırayla kılacaksın o günden beri namaz kılmıyorum beni aydınlatırmısınız


ACİLSERVİS
Arkadaşın boş konuşmuş ve namazına engel olmuş. Fatihadan sonra sure okumak zorunda değilsin. Hiç sure okumasan da olur. Sen namazını asla terk etme. Namazını da alim kişilerden öğren. Bir ilmihal alıp bol bol oku.

Okudunuz mu?  Bütün günahları affettiren - bağışlatan bir dua varmı ?

Kayıtsız Üye
merhaba öğle namazı kılıyoruz diyelim
Sünnet ilk rekat sübhane besmele Fatiha Kevser ihlas ikincide Fatiha ayetel kürsi
Ve diğerlerini de aynı keza bir o dua bir o dua oluyormu sürekli bu şekil okunsa


ACİLSERVİS
Merhaba
Bunların adı sure ve ayet. Evet yine de olur. Ama neden iki sureye bağlanıp kalıyorsun. Bugün veya bu hafta tamam bu şekilde namazını kıl. Ama haftaya kadar bir adım at ve başka sureler ezberle ve namazını süsle.

Okudunuz mu?  Namazda yanlış okumalar namazı bozar mı

namazda bildiğimiz duaları okusak kabul olurmu, namazda sadece bildiğimiz duaları okusak kabul olurmu, namazda bildigim duayi okusam olurmu

Bu kategoride yer alan Evli birini seviyorum ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda sadece bildigimiz duaları okumak? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.