Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:38
kadin
Yönetici

Kötü kadın hakkında

Kötü kadın hakkında

imam
KÖTÜ KADIN HAKKINDA
13- el Hattab , Halid el Mahzumi’den naklen Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem’in şöyle buyurduğunu rivayet etti;
Kadınlardan, kocasını seven, tesettürlü, malını da hak yolunda harcayan bir kadın, Allah Azze ve Celle için çalışan işçilerden biridir. Seven, tesettür eden, ancak malından hak yolunda harcamayan ve sadaka vermeyen kadın telef edici (mahık) dir. Mahık (telef edici) nedir ey Allah’ın Rasulü? dediler. Buyurdu ki; Tutuşturulmuş ateştir.
14- Ebu Ümeyye radıyAllahu anh’den; Ömer Bin el Hattab radıyAllahu anh buyurdu ki;
Üç çeşit kadın vardır ki, onlardan biri namusludur, yumuşak huyludur, çocuk doğurur, kocasıyla hayatın zorluklarını paylaşır. Biri, sadece bir kaptır, çocuk doğurmaktan başka faydası yoktur. Diğeri ise bukağı gibidir. Allah Azze ve Celle dilediğinin boynuna takar, dilediği zaman serbest bırakır.
15- İsa Bin Abdullah Bin Ya’kub en Nevfeli’den; Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu ki;
Nefret ettirici şeylerden Allah’a sığının! denildi ki; Nefret ettirici şeyler nelerdir ey Allah’ın Rasulü? buyurdu ki;
Senden hakkını alan ve sana hakkını vermeyen zalim yönetici, gözü seni gözeten ama kalbi senden yüz çeviren, hayır gördüğünde gizleyen, şer gördüğü zaman ortaya seren kötü komşu ve kendisi kocamadan önce seni kocatan kadın.
16- Ata el Horasani radıyAllahu anh’den; Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu ki;
Şu üçü belanın şiddetlisindendir; kötü komşu, zalim idareci ve kocasını yoran, ihanet eden kadın.
17- Lokman Hekim oğluna; Ey oğlum! Allah’a iman etmek ve Salih dost edinmekten sonra kazanacağın ilk şey saliha bir hanım olsun. Kim saliha bir hanım edinirse gününü iyi bir kazanç ile geçirir. Kim de kötü bir kadın edinmişse, musibete uğramıştır.
Ey oğlum! Saliha kadının misali, baştaki yağ gibidir; kökleri yumuşatır, saçları güzelleştirir. Ve onun misali, kralın başındaki tac gibidir.
Kötü kadının misali; sonuna ulaşan, dilediği yere ulaşmadıkça son bulmayan şiddetli sel gibidir. Seni ondan sakındırıncaya kadar anlatıyorum! Ey oğlum! Şüphesiz o konuştuğu zaman, (bağırarak) işittirir, yürüdüğünde hızla yürür, oturduğunda öylece kalır, sinirlendiğinde köpek dişlerinden aygırın köpek dişinden çıkan ses gibi bir ses işitirsin. Kocası yanına girdiğinde suratını asar, çıktığında ardından lanet okur. Kötü kadının şerri dışındaki bütün şerler azalır, kötü kadının derdi dışında her dert deva bulur. Şüphesiz onun misali, ihtiyar bir kölenin üzerindeki ağır bir odun yükü gibidir. Yük üstüne yüktür! Ne onu bırakmaya gücü yeter, ne de taşımaya. Ey oğlum! Aslanlarla beraber oturman, onunla oturmandan hayırlıdır. O haksız yere ağlar, zalimce hüküm verir, cahilce konuşur ve engerek yılanı gibi sokar.
18- Abdullah Bin Kays, Ya’kub Bin Ca’fer’den; Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu ki;
Zikrullah için toplanmaları hariçinde, kadın cemaatinde hayır yoktur. Şüphesiz onların toplandığı zaman misalleri; demir dövücüler gibidir. Demiri ateşe sokarlar ve kızarana kadar bekletir, sonra o demiri dövmeye başlarlar. Şerareler (ateş parçaları) de her yere isabet edecek şekilde sıçrar.
19- Abdülmelik Bin Habib der ki; Bana Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem’in şöyle buyurduğu ulaştı;
Şu üç şey akıl sahiplerinden aklı giderir; inatçı düşmanlık, ağır borç ve kötü kadın.
20- Abdulaziz Bin Ebi Ravvad dedi ki; Boynunda ihtiyar bir adam taşıyan ihtiyar birini gördüm. Onunla Kabe’yi tavaf ediyordu. Rükn’e yönelince durdu ve Allah Teala’ya dua etti. Sonra onu şöyle derken işittim; Beni küçükken kusurlu kıldın, büyük iken de kusurlu kıldın! tavafını bitirince ona söylemiş olduğu sözün manasını sordum. Dedi ki; Evet, benden daha yaşlı olan ihtiyarı gördün mü? Evet dedik. Dedi ki; İşte o, benim oğlumdur. Onu küçük iken yüklendim, ihtiyar olduğum halde hala taşıyorum. O, kötü bir kadının yanında, işte bu gördüğünüz hale gelene kadar sabretti.
21- Said Bin Abdulaziz ed Dımeşki’den; Ebud Derda radıyAllahu anh, düzgün ve güzel konuşabilen bir kadına şöyle dedi; Şayet dilsiz olsaydın, şüphesiz senin için daha hayırlı olurdu.
22- Zeyd Bin Eslem radıyAllahu anh’den; Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem namaz kılarken bir çocuk geldi. Ona işaret etti ve çocuk geri döndü. Sonra bir cariye uğradı. Ona da işaret etti fakat o, (önünden) geçti. Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem namazını bitirince buyurdu ki; Onlar (kadınlar) cür’etkardırlar.

Okudunuz mu?  Kadınların kocasına hizmetinin sevabı

Cevap: Kötü kadın hakkında

İZGEN
Kadın evine bağlı,masuna dikkat eden,kocasını ve çocuklarını sevip koruyan bir hanım olmalıdır aksine huysuz, cimri ,yalancı ve kocayı dibe çeken bir kadın Allahın gazabına uğrayabilir [Allah korusun]


imanda kotu kadin, islamda kötü kadın

Bu kategoride yer alan Yahudilik ve hristiyanlıkta kadının konumu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kötü kadın hakkında Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.