Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:38
kadin
Yönetici

Bakireler ile evlenmenin fazileti

Bakireler ile evlenmenin fazileti

imam
BAKİRELER İLE EVLENMENİN FAZİLETİ
25- Mekhul radıyAllahu anh’den; Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu ki;
Bakire kadınlarla evleniniz. Şüphesiz onların ağızları tatlı, hürmette titiz ve ahlak bakımından iyidirler. Şüphesiz ben, kıyamet gününde diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuz ile övüneceğim. Evlenin ve çoğalın. Müslümanların zürriyetleri cennet ağaçlarındaki yeşil kuşlardır. Onların sorumluluğu, babaları olan, Allah’ın dostu İbrahim Aleyhis selam’a aittir.
Abdurrahman Bin Zeyd Bin Eslem , babasından, o da Ömer RadıyAllahu anh’den rivayet ediyor;
Bakireleri nikahlayınız. Zira onların dudakları daha tatlı, mukabelesi daha sıcak, daha doğurgan ve cimada kolaylık gösterenlerdir.
26- Mutarrıf Bin Abdullah, Enes Bin Malik radıyAllahu anh’den rivayet ediyor;
Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem, Cabir Bin Abdullah’a dedi ki;
Ey Cabir! Evlendin mi?
Evet ey Allah’ın Rasulü dedi.
Bakire ile mi, yoksa dul ile mi? buyurdu.
Dul ile. Efendimiz buyurdu ki;
Kendisiyle oynaşacağın bir bakire ile evlenseydin ya? dedi ki;
Benim kız kardeşlerim vardır. Onların yanına kendilerinin dengi olan biri ile girmeyi istemedim ;
Öyleyse beis yok. Buyurdu.
Vehb Bin Keysan , Cabir Bin Abdullah radıyAllahu anh’ın şöyle dediğini rivayet etti; Sonra Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem bana buyurdu ki;
Hanımının yanına girdiğinde (cimada) zarif olsun. Cabir dedi ki; Hanımımın yanına girdiğimde Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem’in dediğini ona haber verdim. İşittim ve itaat ettim dedi.
27- İbni Habib der ki; Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem, bakire olarak sadece Aişe radıyAllahu anha ile evlenmiştir. Halktan ve hanımları içinden en çok sevdiği de o idi.
Nitekim bana ulaştığına göre Amr Bin el As şöyle demiştir.; Bir gün Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem bana öyle bir baktı ki, O’nun en çok sevdiği kimseyi kendim zannettim. Dedim ki; Ey Allah’ın Rasulü! İnsanlardan en çok kimi seviyorsun? Buyurdu ki; Aişe’yi Erkeklerden kimi? diye sordum. Buyurdu ki; Onun babası (Ebu Bekr)i
28- İbni Habib der ki; Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem, Aişe radıyAllahu anha ile o altı yaşında iken evlendi, dokuz yaşında iken de zifafa girdi. Bu zamana kadar Aişe radıyAllahu anha babasının evinde kalmıştır. Çocukluğunda oyuncakları ile Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem’in evinde oynar, Rasulullah ta, kız çocuklarını gördüğünde onunla beraber oynamaları için yönlendirirdi.

Okudunuz mu?  Adet kanaması 10 günden fazla süren bir kadın ibadetlerini yerine getirmede nasıl hareket etmelidir?

Cevap: Bakireler ile evlenmenin fazileti

AYSEN
evlilik müessesesinde islamiyette erkelerin dul olmayan kadınla evlenmesi doğru bulunmuştur zira hem evliliğin yürütülebilmesi hemde eşlerin daha çok birbirini sevebilme ihtimalinden doğru bulunmuştur


evlenmenin fazileti, bakire kadınlarla evlenin

Bu kategoride yer alan Yahudilik ve hristiyanlıkta kadının konumu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bakireler ile evlenmenin fazileti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.