Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:38
kadin
Yönetici

Cimanın (Karı-Koca ilişkisinin) sevabı

Cimanın (Karı-Koca ilişkisinin) sevabı

imam
CİMANIN SEVABI
58- Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu ki; Şüphesiz kişi, hanımına veya cariyesine yanaşınca, inzal vaki olmazsa bile ona cennette uşak verilmesini hak eder. O birleşmeden dolayı çocuk olur ve yaşamaz, ölürse, onun için kıyamet gününde sulayıcı ve şefaatçi olur. Eğer çocuk yaşar ve sonra ölürse, kıyamet günü onun için nur olur.
60- İbni Mes’ud radıyAllahu anh’den; Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu ki;
Bütün Müslümanların her gün sadaka vermesi gerekir. Denildi ki; Ey Allah’ın rasulü! Buna kim güç yetirebilir ki? buyurdu ki;
Müslümana selam vermen bir sadakadır, hastayı ziyaret etmen bir sadakadır, cenaze namazına katılman bir sadakadır, yoldan eza verici bir şeyi kaldırman sadakadır, zayıfa yardım etmen sadakadır, eşini kucaklaman dahi bir sadakadır.
65- Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu ki; Bana kadın ve güzel koku sevdirildi. Gözümün nuru ise namazda kılındı.
67- Abdullah Bin Kasım, Es Seri Bin Yahya Bin Muhammed Bin Sirin’den şöyle naklediyor; İbni Ömer radıyAllahu anhuma orucunu cima ile açardı.
70- Mübarek Bin Abdullah Ebu Ümeyye anlattı; Bir adam Ali RadıyAllahu anh’a bir kavmi şikayet etti; Ey Müminlerin emiri! Onlar beni deli bir kadın ile evlendirdi. Ali RadıyAllahu anh dedi ki; Ne gibi deliliğini gördün? dedi ki; Ne zaman onun yanına gitsem hemen bana sarılıyor. Ali radıyAllahu anh güldü ve dedi ki; Sen ona kocalık yapamıyorsun

Okudunuz mu?  Akel başörtüsü modelleri

Yorum: Cimanın (Karı-Koca ilişkisinin) sevabı

ATİE
cima yani kadın ve erkek arasında gerçekleşen cinsel münasebet sonucunda oluşan durumdur bunun hayırlı olduğu peygamberimiz tarafından söylenmiştir


cimanın sevabı, cimada kadina sevap var mi, eşler arasında sevaplar

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz (a.s.)ın Diğer Süt Annesi Süveybe Hatunun Hayatı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cimanın (Karı-Koca ilişkisinin) sevabı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.