Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:14
Oruc
Yönetici

Oruçluyken elle istimna (masturbasyon) orucu bozarmı? Bozuyorsa Keffaret gerekirmi?

Oruçluyken elle istimna (masturbasyon) orucu bozarmı? Bozuyorsa Keffaret gerekirmi?

Kayıtsız Üye
oruçluyum, masturbasyon yaptım. bir anda nefsime yenik düştüm ne oldugunu anlamadım zaten çok zor durumda hissettm kendimi. Şuanda çok kötü durumdayım.

Oruç bozuldu mu? bozulduysa 61 mi yedim ben :/ ? Yoksa yerine oruç mu tutucam anlıcagım bir dilden anlatırsanız sevinirim..

Okudunuz mu?  Ramazan ayı ile ilgili soru cevaplar

Yorum: Oruçluyken elle istimna (masturbasyon) orucu bozarmı? Bozuyorsa Keffaret gerekirmi?

arifselim
Selamun aleykum. Oruçluyken mastürbasyon yapmak orucu bozar. Ama uyku halinde meydana gelen boşalma orucu bozmaz. Bilerek oruçluyken istimna yapan kişiye bir gün kaza tutması gerekir. Şayet bir ramazanda iki gün bu şekilde orucunu bozarsa 60 gün kefaret orucu ile iki gün kaza tutması lazım gelir.

Okudunuz mu?  Ramazan bayramı ile ilgili deyimler

mastürbasyon orucu bozar mı

Bu kategoride yer alan Ramazan bayramı ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçluyken elle istimna (masturbasyon) orucu bozarmı? Bozuyorsa Keffaret gerekirmi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.