Anasayfa
25 Eylül 2022, 1:16
Sohbet
Yönetici

Sevdiğim kıza kavuşamıyorum

Sevdiğim kıza kavuşamıyorum

üzgünüm80
öncelikle herkeze selam, bilmiyorum nasıl baslayayim, ne yazayim ?? ben caresizligimden internete bakmak istedim ve benim gibi bir problem yasayan insanlar varmi diye bakmak istemistim. bakarak, okuyarak MUMSEMA formuna rasladim ve hemen üye oldum. benim derdim su : ben almanyada yasiyorum, isim var Allah’a sükür, kiz kardesimle oturuyorum. ben KAHRAMANMARASLIYIM ve 2 senedir bir ZONGULDAKLI kizla beraberim. birbirimizi seviyoruz ve ilk günden beri birbirimizle ciddiyiz ve evlenmek istiyoruz. kizin ailesi (öncelikle babasi) ben dogululara kiz vermem deyip duruyor 🙁 yok bizler kürtmüsüz, terroristmisiz, ben kürt degilim, ben türküm ve elhamdürrüllah müslümanim, benim her dine saygim var ve büsürüde kürt arkadaşlarımda var. yeterki insan insan olsun beinm için ve ne dini olursa olsun. kizin babasi 2 seferde haca gitmis gelmis. adam düsüncesinden dönmüyor ve ben vermem diyip duruyor. beraber oldugum kizin büyük ablasi bundan 3 sene önce bir diyarbakirliya kacmis, onlarda birbirini seviyorlardi, kiz caresizliginden kacmis gitmis babasinin huyunu bildigi için. sizlere ricam, ben ne yapayim ??? kusuruma bakmayin simdi yazdigimi buraya yaziyorum diye (cok çok özür dilerim ) icmezken alkohol iciyorum caresizligimden, cocuk gibi aglayip duruyorum gece gündüz, is yerinde ayni durum, korkuyorum, birgün isimden olacam, en güzelide sevdigim kizla ayni is yerinde calisiyoruz, sevdigimi Allahima sükür görebiliyorum is yerinde, babasida biliyor beni ve kızı bir zamanlar ise birakmiyordu 🙁 neden du adam böyle yapiyor bize, 2 Allahin birbirini seven kuluna ?? bu adam korkmuyormu bir kızı daha kacar diye ?? biz herseyin güzellikle olmasini istiyoruz sevdigimle !!! cevaplariniza binlerce tessekkür ederim .

Okudunuz mu?  Günün Duası

saygilarimla


Cevap: sevdigim kiza kavusamiyorum

Ensar2
Size de selam.
Öncelikle şunu belirtmek isterim: Nikah olmadan görüşmeniz haramdır. Dinimiz bunu yasaklıyor. Birbirinizi seviyorsunuz ve evlenmeye karar vermişsiniz. Kızın babasının böyle düşünmesi elbette haklı bir davranış değil. Bu konuda ciddi bir şekilde babasıyla konuşun. Sizi ve ailenizi daha yakından tanımalı.
Çaresizlikten alkol alıyorum demişsiniz. Bunun günah olduğunu biliyorsunuz. Çaresizseniz çare sizsiniz. Yine müslüman olduğunuzu söylediniz. Bir müslüman böyle bir şey yapar mı? Halinizi islam ile düzeltin. Huzur ancak islamdadır. İyi biri olursanız, olmaya çalışırsanız Allah işinizi rast getirir. O’na cc yönelin. Hakınızda hayırlısı olsun…


Cevap: sevdigim kiza kavusamiyorum

üzgünüm80
öncelikle cevabiniz için binlerce tessekürler ederim . evet müslüman insan alkohol icmez , yasak dinimizde biliyorum. ben alkohol icmezdimki zaten, kesinlikle, cuma günleri cuma namazına giderim, orucumu tutarim, duami ederim ve sevdigim kızı hergün dahada çok severim ama kavusamiyorum . babasi bugün olmus kararini ve düsüncesini halen degistirmedi ne yazikki. ikimizde çok üzülüyoruz ve yanlis da yapmak istemiyoruz kacmakla. neden güzellikle olurken kötülük olsunki ??

Okudunuz mu?  Kitap Yüklü Merkepler ne demektir?

Cevap: sevdigim kiza kavusamiyorum

Ensar2
Acaba bu hakkınızda hayırlı mıdır? Bunun için istihareye yatmanızı tavsiye ederim.


üzgünüm80
istihareye yatmanizla ne demek istediniz acaba ?? kusura bakmayin lütfen, anlamadim. neden hayirli olmasinki ?? birbirimizi çok seviyoruz ve sadece babasi istemiyor diye hayirli olmuyormu ?? kizin enistesi ablasinle benim kontagim var, çok iyi insanlar, onlarda çok istiyor bizim evlenmemizi.


EarthQuake®
Ve aleykümüsselam. Kardeş Allah (cc) yardımcın olsun. Hayır gibi görünen şeylerde şer, şer gibi görünenlerde hayır olabilir, bunu biz bilemeyiz. Engeller çıkıyorsa durup düşünmek körü körüne bir şeye bağlanmamak gerekir. Sen elinden geleni yap, annesiyle babasıyla, onun yakın çevresiyle iletişim kur, niyetinin ciddi olduğunu, insanları Türk Kürt diye sınıflandırmanın yersiz olduğunu güzel bir dille anlat, seni ve aileni tanısınlar, onların gözünde iyi bir profil oluştur. Alkol alarak hem İslam’a aykırı hareket ediyor hem de kötü bir imaj çiziyorsun. Çaresizlik insanı harama sevk etmemeli. Sen hatalarını düzeltip doğru yoldan ayrılma ki Allah (cc) da senin niyetine, sabrına göre hayırlı olanı nasip etsin inşAllah. Evlenmeyi düşündüğün kızla da belirli sınırlar içerisinde görüş, mesela halvet durumunda olma (bir odada yalnız başınıza kalmayın.) Rabbim hakkında hayırlı olanı nasip etsin. Selam ve dua ile.

Okudunuz mu?  Buyuk SIKINTILARDAN kurtulmak icin 123 Yasin-i serif okumak istiyorum

üzgünüm80
yazdigin ve cevap verdiğin için çok sagol, ugrasiyorum, hemde çok ugraasiyorum. hep yol ariyorum ve ariyoruz ama hep sanki bosa gidiyor yolumuz. tek engelimiz babasi, babasin dedigimiz insan 2 kere haca gitmis gelmis ve 5 vakit namazını kiliyor. ama baska insanlari çok kücük ve kötü görüp yargiliyor. neden bu adam kizinin mutlu olmasini engelliyor ve istemiyor ?? görmüyormu kızı onun düsüncesi yüzünden üzgün oldugunu ?? eline ne geciyor bu insanin ??


BEYAZ_gul
:(:(:(
Her Şerde bir hayir vardir
Bak kardesim aile rizasi çok ama çok onemli
Babasinin rizasini almadan sakin evlenme
Elbette kaderin ise evlenirsin ama degilse ne yaparsan yap evlenemezsin ..
Baba rizasi çok onemli
Ablamda boyle bir evlilik yapti ne oldu Baba bedduasi pesini birakmadi


crazynail
Aleyküm Selam kardeşim.Benim bildiğime göre aile büyüklerinden birisinin rızası olsa yetiyor evlenmenize.Eğer diyorsan babasının vermesi imkansız izinsiz evlenin benim düşüncem Allah (c.c) hakkınızda hayırlı olanı nasip eylesin…


BEYAZ_gul
Crazynail kardes yanlis biliyorsun Anne ve Babanin rizasi olmak zorunda
Babasi vermiyorsa gidinevlenin demekte ne oluyor omur boyu Baba beduasiylami yasiyacak Baba rizasi olmayan bir evlilikte insana hayir gelmez.

Okudunuz mu?  Çakı nedir? Kısaca.

crazynail
biraz araştırdım bu yazıları buldum.mezhepleri pek bilmem şimdi onları araştırıcam.bana göre bunlar mantıklı fakat şunuda bilmelisinizki benimde öncelikli fikrim tabiki anne baba rızası ile
evlenmek

Şafiî mezhebine göre, bir kıza denk ve uygun bir erkek talip olur, kız da arzu eder, fakat velisi evlendirmeye yanaşmaz mâni olursa, sorumlu sayılacağı gibi, veli olmaktan da düşer.velayetine itibar edilmez. Artık velinin izninin şartı aranmaz. Mümkün olursa kız o talipli
ile evlendirilir.

pekçok bakımdan kızla erkek birbirlerine denk olduğu, fikren ve mizaç itibariyle birbirleriyle uyuşabilecekleri mümkünken, babanın bazı peşin fikirleri öne sürerek mâni olması halinde, onun rızasının bağlayıcı olmaması daha isabetli olacaktır. Bu durumda zaten Hanefî mezhebine göre nikâh caiz olduğundan ona tâbi olarak hareket edilir. .


Guray
Hz.Aişe (ra) anlatıyor:
Resulullah (asm) :
"Hangi kadın velisinin izni olmaksızın nikahlanırsa onun nikahı batıldır!” buyurdular… (Ebu Davud, Tirmizi) (Kütüb-i Sitte)


israfil34
istihare nedemektir
İstihare hakkında bilgi

Hayır dileme, yapmak istediği bir şeyin kendisi hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için iki rekât namaz kılıp dua ederek rüyasında manevî bir işaret almak amacıyla uykuya yatma
Bir iş yapılmak istenildiğinde istihâre yapmak menduptur Hz Peygamber, Ashab-ı kirama önemli işlerinde istihâreye başvurmalarını telkin buyurdu Câbir (ra)’den şöyle dediği nakledilmiştir: "Resulullah (sas) bütün işlerinde, Kur’an’dan sure öğretir gibi istihâreyi de öğreterek şöyle derdi: "Sizden biriniz bir ise niyetlendiği zaman farzın dışında iki rekât namaz kılsın ve şöyle desin: "Allâhümme estehiruke bir ilmike ve estakdiruke bir kudretike ve es’elüke min fadlike’l-azim Fe inneke takdiru ve lâ akdiru ve ta’lemu ve lâ a’lemu ve ente allâmu’l guyûb Allâhümme inkünte ta’lemu enne hâza’l-emre hayrun li fi dini ve meâşi ve âkıbeti emri tev âcili emri ve âcilihi Fekdurhu li ve yessirhu li summe bârik li fihi Ve in künte ta’lemu enne hâza’l-emre şerrun li fi dini ve maâşi ve âkıbeti emri ev âcili emri ve âcilihi f’asrifhu anni va’srifni anhu ve’kdur li el-Hayra haysü kâne Sümme ardihi bihi" (Buharî, Teheccüt, 25, Deavât, 49, Tevhid, 10; Tirmizi, Vitr, 18; İbn Mace, Akâme, 188; Ahmet b Hanbel, III, 344)
İstihare duasının anlamı: "Allah’ım yapmayı düşündüğüm su işin işlenmesinden yahut terkinden hangisinin hayırlı olduğunu bana ilminle kolaylaştır Kudretinle senden güç istiyorum &nin büyük fazlından ihsan buyurmanı dilerim Şüphesiz senin her şeye gücün yeter; benim gücüm yetmez Sen bilirsin, ben bilememSen şeyi çok iyi bilensin, Allah’ım Eğer bu işi dinim, yaşayışım ve işimin sonucu veya dünya veya ahiretimin sonucu bakımından benim için hayırlı olduğunu bilirsen o işi bana takdir et, kolaylaştır ve onu bana mübarek kıl Eğer bu işi; dinim, yaşayışım ve işimin sonucu veya dünya veya ahiretimin sonucu bakımından benim için şer olarak bilirsen, onu benden, beni de ondan uzak eyle Nerede olursa olsun benim için hayır olanı takdir et Sonra da beni bu hayırla hoşnut buyur"
Sa’d b Ebi Vakkas’tan, Resulullah (as)’in şöyle buyurduğu rivayet edilir: "Âdem oğlunun Allah’tan hayır dilemesi (istihâresi) saâdetindendir Allah’ın hükmüne razı olması da saâdetindendir Allah’tan hayır istemeyi terketmesi ise onun bedbaht olmasındandır Allah’ın hükmüne razı olmaması da, Âdemoğlunun bedbahtlığındandır" (Ahmed b Hanbel, I, 167; Tirmizi, Kader, 15)
İstihâreden önce veya sonra, gerekli istişareler yapılır ve o iş hakkında karar verilir Kur’ân-ı Kerîm’de şöyle buyurulur: "İş konusunda onlarla istişare yap İstişareden sonra o isi yapmaya tam olarak karar verince, artık Allah’a dayan ve güven" (Ali İmrân, 3/159) İstihare hadisi İbn Mes’ud, Ebû Eyyûb el-Ensârî, Ebû Bekir, Ebû Saîd, el-Hudrî, Sa’d b Ebi Vakkas, Abdullah b Abbas, Abdullah b Ömer, Ebû Hureyre ve Enes bMâlik gibi büyük sahabilerden nakledilmiş, bu rivayetleri senetleriyle birlikte, Buhârî, şârihi Aynî, "Umdetu’l-Kâri" adlı şerhinde tek tek zikredilmiştir Rivayetler arasında bazı metin farklılıkları vardır
Enes b Mâlik’ten gelen rivayet istihâreyi teşvik eder Bu hadîs şöyledir: "İstihare yapan kimse hüsrâna uğramaz, istihare eden pişman olmaz, iktisatlı davranan kimse de muhtaç duruma düşmez" (Tecrid-i Sarih Tercümesi, Ankara 1985, IV, 135)
İstihâre namazında nelerin okunacağı hadisle sabit değilse de, birinci rekâtta Fatiha’dan sonra Kâfirun, ikinci rekâtta ise, İhlâs sûrelerinin okunması güzel görülmüştür Nevevî bunu müstehab görür İmam Gazzalî de bu sûrelerin okunması gereğinden İhya’da söz etmiştir İbn Ömer’in şöyle dediği nakledilmiştir: "Resulullah (sas)’i bir ay süreyle izledim, sabah namazının sünnetinde, Kâfirun ve İhlas sûrelerini okurlardı Gazzâlî’nin bu gibi hadislerden mülhem olarak, istihâre namazında da benzer kıraati uyun gördüğü söylenebilir
İstihare namazından sonra, istihare duası okunur ve istenilen şeye niyet edilerek, Kıbleye dönülmek suretiyle yatılır Böylece istihareye üç veya yedi geceye kadar devam edilebilir Çünkü Hz Peygamberin bazı duaları üç defa tekrar ettiği, hatta Enes b Malik’e istihâreyi yediye kadar tekrar etmeyi telkin buyurduğu nakledilir (Tecrid-i Sarih Tercümesi, IV, 142, 143)
İstihâre, iyiliği veya kötülüğü kestirilemeyen bir iş hakkında sözkonusu olur Hayırlı ve sevaplı olduğu kesin olarak bilinen bir konuda istihâreye gerek kalmaz İstihâre namazı, kerâhat vakitleri dışında her zaman kılınabilir Çünkü hadiste vakit belirtilmemiştir
Şâmil İA

Okudunuz mu?  Kirlian fotoğraflarının gerçekliği ve düşündürdükleri.

mustafaocak61
Üzgünüm80 kardeşim! Öncelikle şunu ilke edinmenizi öneririm. Hayatta gerçek sevgiliniz, gerçek kavuşmak istediğiniz yine ALEMLERİN RABB’İ OLAN ALLAH olmalıdır. Hayat hep hikmetlerle doludur. Belki ALLAH, seni sevdiği için seni bu sıkıntılarla imtihan ediyor. Burası imtihan dünyası, öyle değil mi? Belki ALLAH, senin hakkında "KULUM BENİ TANISIN VE BANA YÖNELSİN" istiyor. Belki de sana gerçek kavuşmanın KENDİSİNE ulaşmak olduğunu belirtiyor. Kardeşim bütün bunların seni bulması, ALLAH seni sevmiyor manasına asla gelmez. Biz yeter ki anlayalım. Şunu: "BİZLER ANCAK SANA İBADET EDER VE YALNIZ SEN’DEN MEDET UMARIZ" Fatiha Suresi… Belki de kardeşim kendi hakkında bilmedğin şeyler olabilir ki bu sıkıntıyı yaşıyorsun. Yine bir kısım ayette: "ALLAH bilir, siz bilmezsiniz" buyruluyor.

Okudunuz mu?  Dehşet aldatma çağı ve yecüc ve mecüc ün rolü

Üzgünüm80 kardeşim! Tavsiyem… tabiki yine İSLAM çerçevesi içinde girişimlere devam edin. Sıkıntılara katlanın. Umulur ki ALLAH, istediğini sana verir de anlarsın ki "RABB’im gerçek sevgili SEN’sin" dersin. SANA şükürler olsun. İNŞİRAH suresinde: Bir zorluktan sonra muhakkak bir kolaylığın olduğu vahyediliyor. Sen sabret kardeşim. Özellikle ALLAH’tan hayırlısını dile. ÇÜNKÜ ALLAH BİLİR, BİZ BİLMEYİZ.
Sonra kesinkes alkolü ağzına sürmeyin. İçki-alkol işte """kötülüklerin anasıdır""" buyuruyor Efendimiz (S.A.V)… Stsresteyim deyip bu yola başvurmayın. Her şeyden çok sevdiğim RABB’im var deyin ve O’na güvenin. İnanarak ALLAH’tan yardım dileyin. Ümitsizliğe kapılmayın ve bekleyin, gerçekten ALLAH’ın sana yardım ettiğini hissedeceksin. Sadece kendin bu hissi anlayacaksın.
Son olarak kardeşim önce bir istişare yap. Yani danış. Burada danıştın zaten. Yine rahat değilsen "Ensar" kardeşimin dediğini yap. "inşirah34" kardeşimin paylaştığına bak ve daha da araştır. Sonra uygula. Hiç bir zaman dua ve tevekkülünü unutma.
ALLAH yar ve yardımcın olsun kardeşim!’

Okudunuz mu?  Eşinin Ağzına verdiği lokma

Eylem
Bende ayni durum .. Sevdigime kacusamiorum 3 sene oldu nerdeyse ama babam inat yapio annem baban seni ona vermez dio ailede önemli bu islerde dio anliorum ama sevmek sucmu onlar sevipte evlenmedilermi :((


Kayıtsız Üye
Ayni sorunu yaşıyoruz bende Türk birini sevdim istemeye geldiler babam vermiyor kürt olduğumuz için illaki kürtbiibirine vercekmis çok ugrastik ölürüm de vermem dedi bizde caresiz kaldik ayrilsak olmuyo çok zor geliyor Allah hakkimizda hayirlsi ni versin

Okudunuz mu?  Şeytan haset ile ilgili vesvese verir mi ?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum kardeslerim, bende arkadaş ile aynı sorunu yaşıyor gibiyim, bu geçtiğimiz bayramda bir arkadaş vesilesi ile biriyle tanıştık normalde istemeye gelen hiçkimseye kanım ısınmazdı ama bu şahısa karşı içim ısındı üç hafta kadar konuştuk ben dedimkonusarak harama girmek istemiyorum niyetiniz ciddi ise aileler tanışsın, sonra 15 ekim akşamı aileler bir araya geldi , birlik oturmayı isteyince bizim aile kabul etmedi, biz maddi olarak hiçbirşey istemedik istemeyiz sadece ayrı evde oturmak istedik bu devirde birlik oturmak olmuyor, bunu kabul etmediler, ve bu iş olmadı , şu an o şahısı hâlâ unutamadim hep dua ediyorum Rabbim benim için o hayır değilse nolur onu bana unuttur diye arkadaşımın demesine göre oda çok üzülüyormuş siz söyleyin arkadaşlar bu kadar mi zor ki ayrı evde oturmak kabul etmiyor millet sevdası uğruna dağ deler çöl aşar ben ondan sadece ayrı evde oturmayı istedim bu kadar mı zor ki kabul etmiyor demek ki onun sevgisi benim kadar olmamış ve ben hâlâ onu unutamadim geceleri düşünmekten uyuyamıyorum çok mu zordu ayrı ev😢😢😢

Okudunuz mu?  Yasak aşktan kurtulmanın yolları

Sevdigim

Bu kategoride yer alan Allahaısmarladık ne demek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiğim kıza kavuşamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.