Anasayfa
6 Ağustos 2021, 23:43
Namazlar
Yönetici

Haftanın her gününde kılınacak nafile namazlar

Haftanın her gününde kılınacak nafile namazlar

emniciba
Selamün aleyküm rahmetullah ve berakatühü
Sevgili din kardeşlerim, bacılarım, abilerim ve ablalarım Allah’ın izniyle yazacağım bu yazılar bizlere faydası dokunur. Niyetimiz de odur İnşAllah ! Bilindiği gibi farzlar çok önemlidir ! Nafile namazlarında bereketleri ve faziletleri hadislerden okunduğu gibi çok yararlıdır ! Yazacak olduklarım hafta içi yapılan günlük nafileler.

Bismillah

Pazartesi Günü namazı: Bu namaz, pazartesi günü kuşluk vaktinde iki rekat olarak kılınır. Her Rekatında << Fatiha, Ayetel-Kursi, bir İhlas, bir Felak, bir Nas-Sureleri okunur. Bu namazı kılanın günahları bağışlanır.
Cabir R.A rivayet ettiğine göre Peygamber A.S Efendimiz:
<<Pazartesi günü 2 rekat namaz kılan ve her rekatında bir kere Fatiha, İhlas, Felak ve Nas>> Sürelerini okuyan ve selam verince 10 istiğfar ve 19 salavat getiren, 10 kere << Şubhanaliahi velhamdülillahi >> yi <<aziyme kadar okuyan kimsenin bütün günahları mağfiret olunur>> buyurmuştur.
Cennetül-firdevs içinde bu kimse için cevherden bir köşk yapılır. Allah böyle Mümin ve abid kullarına sonsuz lütuflarda bulunur. nimetler verir, sevaplar yazar.

Okudunuz mu?  Duha (Kuşluk) namazı ve fazileti

Salı günü namazı: Salı günleri kılınan namaz, 10 rekat olarak kılınır. Bu namaz, güneşin yükselmesiyle veya günün ortasında kılınır. Kılınması, bir fatiha, bir Ayetel-Kursi ve 3 İhlas okunarak ifa edilir.
Hz.Enes R.A in rivayetine göre: Sevgili Peygamberimiz A.Ş şöyle buyurmuştur:
<<Salı günü güneşin yükselince ve gündüzün orta sıralarında her rekatında bir fatiha, bir ayetel-kursi ve 3 ihlas okumak suretiyle 10 rekat namaz kılan kimsenin defterine yetmiş gün günah yazılmaz. (bu namaz günahtan koruyup muhafaza eder) Bu günden itibaren 70 gün içinde ölse şehid sevabı ile olur (şehid olarak)>> Bu namaz sahibini kötülük ve günahlardan korur. Uyanık olmalı bu namazlara devam etmelidir.

Okudunuz mu?  Sabah ve İkindi Namazından Sonra Nafile Namaz Kılınır mı?

çarşamba Günü namazı: Bu namaz, 12 rekattır, kuşluk vaktinde kılınır. Kılınış Şekli, bir<<Fatiha, Ayetel-kursi, üçer İhlas, Felak ve Nas Süreleri. Okunarak kılınır.
Muaz-Bin Cebel R.A’in rivayetine göre: Sevgili Peygamberimiz A.Ş:
<<Kim çarşamba günü kuşluk vakti (güneş yükselince) 12 rekat namaz kılarsa. Her rek’atın bir Fatiha, bir Ayetel-kursi, 3 İhlas, Kul-Euzu Birabbil Felak, ve Kul Euzu birabin Nas sürelerini okuyarak kılarsa, kendisine bir münadı: Ey Allah’ın kulu günahların bağışlandı ve amel defterine sonsuz hayırlar, sevablar yazıldı müjdesini verir>> buyurmuşlardır.

Okudunuz mu?  Tesbih Namazı, Fazileti ve Kılınış Usûlü

Perseme günü namazı: Bu Namaz öğle ile ikindi arasında yani: Öğleden sonra , ikindiden evvel kılınır. Ve bu namaz iki rekat olarak kılınır. Birince Rek; atta 100 Fatiha 100 Ayetel-Kursi, ikinci rekatta 100 Fatiha 100 İhlas süresi okunarak kılınır. İbn-i Abbas R.A in rivayetine göre: Sevgili Peygamberimiz A.Ş:
<<Kim perşembe günü öğle ile ikindi arası 2rekat namaz kılar, birinci rek’atta 100 Fatiha ve 100 Ayetel kursi ikinci rekatta 100 Fatiha 100 İhlas süresi okuyarak kılar, namazdan sonra da 100 Salavatı şerife getirirse, Cenab-ı Hak bu kimseye Receb, Şaban ve Ramazan ayında oruç tutanların sevabını verir. Bir haç ve tüm müminlerin sevabı gibi verir>> buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Camide hızlı veye yavaş namaz

Cuma günü namazı: Cuma günleri kuşluk vaktinde 2 rekat veya 4 rekat namaz kılmanın çok sevabı vardır. Bu namazı kılan Müslüman, kendisine kolay gelen sürelerle kılabilir. Yani istediği ve bildiği her hangi bir süreyle bu namazı kılabilir.
Hz.Ali R.A efendimizin rivayetine göre Resulü Ekrem A.Ş:
<<Cuma güünü kuşluk vaktinde iki rekat namaz kılan kimseye Cenab-ı Hak, 200 yüz sevab alır ve iki yüz günahını siler (affeder)>>
Diğer bir hadis-i şerifde:
<<Cuma günü mescide girip öğleden önce (kuşluk) vaktinde 4 rekat namaz kılan (her rekatta bir kere fatiha’yı ve ihlas süresini okuyarak) kimse cenneteki yerini görmeden veya cennetteki yeri kendisine gösterilmeden ölmez>> buyurmuştur.
Bu namazı kıldıktan sonra 70 kere <<ŞubhanAllahi velhamdülillahi vela ilahe illAllahü ekber, ve la havla vela kuvvete illa billahil-aliyyıl-azıym>> Duasını okur. Sonra 70 kere Peygamberimize A.Ş salevat-ı şerife getirirse, Allahü Teala o kuluna yer ve gök ehlinin sevabı kadar sevap yazar. İnsu cinin ve şeytanların şerlerinden korur.

Okudunuz mu?  Cuma namazına gitmemek (bir hadis bir yorum)

cumartesi günü namazı: Cumartesi günü 4 rekat namazı kılınır. Bir Müslüman bu namazı istediği vakitte kılabilir. Her rekatta bir fatiha 3 kafirun ve 3 İhlas süresi okunarak kılınır. Namazdan sonra ayetel-kursi okunarak Cenabi-hakka niyaz edilir. Bu namazı kılan kimseye Cenabi-Hak her harfine bir haç, bir umre ve gündüz oruçlu, gece ibadet etmiş sevabı verir. Şehid sevabı alır, kıyamette peygamberlerle beraber bulunur. Arşın gölgesinde gölgelenir. Hz.Ebi Hüreyre Peygamberimizin bu namazı yukarıdaki şekilde kıldığını söylemiştir.

Okudunuz mu?  Namazla İlgili Lafızlar

Pazar günü namazı: Bu namaz 4 rekattır istenilen vakitte kılınabilir. Her rekatta bir fatiha bir amenerresulü okunarak <<Felak ve Nas süreleri>> de okunarak bu pazar günü namazı kılınır. Namaz bitince 10 kere <<Estağfirullah>> diye istiğfar eder. 10 kere Peygamberimize salevat şerife getirir. Bu namazın sevabı pek çoktur. Hz.Ebu Hüreyre R.A rivayet ettiği hadis-i şerifde: Bu namazı kılana:
<<Peygamber sevabı verir. Bir hac bir umre sevabı verir. Her rekattan dolayı defterine bir namaz sevabı yazılır. Bu namazda okunan her harfe mukabil bir şehir Cennete bina edilir>>
İşte bu pazar namazını kılana bu kadar sevab vardır. Amenerrasulu’yu bilmeyen kendi istediği süreyle de kılar.

Okudunuz mu?  En güzel vesile namazdır.(Hz.Sare Annemiz)

1 hafta kilinan namaz

@hmet
pazar günü kılınacak namaz
Pazartesi namazı
salı namazı
çarşamba namazı
perşembe namazı
cuma namazı
cumartesi namazı vd..

Bu namazları kim uydurmuş?


Cevap: 1 hafta kilinan namaz

Kayıtsız Üye
çok güzel harika kaza namazlarımı bitirmek üzereyim artık 5 vakit namazlarım kalıyor kendimde bir boşluk hissedicegimi bildiğim için nafile namazlara yönelmek istiyorum namaz çok farklı bir duygu rabbim bizi huzuruna kabul eylediği kullardan eylesin huzurunda bulundursun huzurla yaşatsın ya rabbim amiin


Cevap: 1 hafta kilinan namaz

Akif
< pazar günü kılınacak namaz
Pazartesi namazı
salı namazı
çarşamba namazı
perşembe namazı
cuma namazı
cumartesi namazı vd..

Okudunuz mu?  3. ve 4. rekatta zammı süre okunur mu?

Bu namazları kim uydurmuş? >

Ahmet abi bu yorumdan sonra bir güldüm bir güldüm.
Cuma namazına uyduruk diyorsun sil bakiyim onu. :p


Kayıtsız Üye
Hatanın sadece bir günü kılınan namaz hangi namaz


Kayıtsız Üye
Benim anlamadığım bir şey var bu hadisler ne kadar sahih biliyirsunuzki ortalık uydurma hadisten geçilmiyor işin garibi diyor ki 70 gün ona günah yazılmaz abicim o zaman kılalım bu namazı 70 gün içkide içelim zinada yapalım biraz mantıklı düşünmek gerekmez mi mesela diyor ki peygamber sevabı verilir abi o zman cennette kimse bizden daha üstün olmaz baksana baba her kılışta bir peygamber mertebesine eriyorsun ne diyorsunuz? ?

Okudunuz mu?  Sübha namazı kıldınızmı

engin76
Arkadaşım, senin aklında zaten zina… gıbı günahlar olduğu sürece Allah kıldığın namazları kabul etmez.Namaz huşu içinde kılındığı müddetçe kabul olunur. Ama yinede bilmeyerek istemeyerek işlediğin günahlara karşı günah defterin kapalıdır.


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm arkadaşlar. Yorumlara bakıyorum da uydurma namaz vs. Tabirler kullanilmis gerçekten isterseniz bir araştırın da öyle yorum yapınız.Elinizekle bir namaz hocası veya islami bir İlmihali alıp öyle yörüm yapın bende aynı arkadaşın paylaştığı bilgiler mevcut tam namaz hocasında var.


Kayıtsız Üye
Nafile namazları nafile görenler zaten kılamaz Allahü Teala nasip etmez. Kendilerine dert etmesinler. Eda etmeyi başaranlar ise zaten günahlara yonelemezler. Biraz gayret biraz niyet biraz emek. En başta da inanmak gerek.

Okudunuz mu?  Namaz Borcu Olanların Kaza Namazlarını Nasıl Kılacakları

Kayıtsız Üye
Sen Allah rızası için kılıyorsun secdeye varınca Sadece ALLAHLA oluyorsun ne zinası ne içkisi sevabı Allah yazıyor sen kardeşim tövbeyi hiç bırakma Allah sonumuzu hayr eğlesin kıldığımız her namazınızda katında kabul eğlesin sen yeterki başını secdeye koy


cumartesi namazı, pazar günü namazı, cuma günü kılınacak namazlar

Bu kategoride yer alan İstihare Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haftanın her gününde kılınacak nafile namazlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.